хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

ху@ло 1 починає кип"ятком пісяти

Путін починає панікувати, - Washigton Post
Аня Бондар 08 січня 2015, 10:52
 2143
Путін починає панікувати, - Washigton Post

На тлі економічної кризи підтримка росіян президента Росії Володимира Путіна стає усе більш поверхневою, а вчорашня імпровізація у справі Навального говорить про те, що глава держави починає панікувати, пише видання Washigton Post. Новину передає «Преса України».

Як зазначає видання Washigton Post, коли десятки тисяч росіян повідомили в соцмережах, що 15 січня прийдуть на демонстрації на підтримку Навального, російська влада несподівано перенесла оголошення вироку на вівторок, 30 грудня. В порядку тактичного маневру суд також засудив молодшого брата Навального, Олега, який не займається політикою, до 3,5 років в'язниці.

«Ви не зможете посадити всіх!», - скандували демонстранти.

На думку видання, це гасло може переслідувати Путіна в наступному році, в якому, за оцінками ЦБ РФ, буде різке скорочення економіки в найближчі місяці у зв'язку з низькими цінами на нафту і західні санкції. Позиція «триматися за Крим» дорого обійдеться російському уряду, вважає автор публікації.

Washigton Post зазначає, що стратегія Путіна щодо подолання цих проблем, імовірно, буде такою ж, як і в 2012 році, коли Навальний провів масові демонстрації: ескалація внутрішніх репресій, а також військові авантюри в Україні та в інших країнах на тлі націоналістичної пропаганди всередині країни. Однак, олігархи РФ будуть тиснути на Кремль у зв'язку з ескалацією напруги у відносинах Росії із західними країнами.

Російські дисиденти кажуть, що підтримка Путіна в народі досить поверхнева і навряд чи збережеться в умовах економічного падіння або великих втрат серед військових. Поки що протести в Москві легко стримувалися ОМОНом. 

«Тим не менше, якщо б Путін не турбувався з-за цієї опозиції, у справі Навального не було б таких панікерські імпровізацій», - вважає газета.

Наскільки сильно буде зростати опір режимові Путіна, буде залежати значною мірою від політики США і Європейського союзу. Європейські санкції переглянуть у березні, їх продовження буде залежати від того, чи продовжують знаходиться російські війська в Україні.

Читайте також:

6

Коментарі