Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Моральний дух бійців високий

«Правий сектор»: «І добровольці, і вояки Збройних сил хочуть нарешті звільнити Донецьк»
«Правий сектор»: «І добровольці, і вояки Збройних сил хочуть нарешті звільнити Донецьк»

Українським військовослужбовцям не подобається «перемир’я», однак вони змушені виконувати наказ. Добровольці, ЗСУ і силовики хочуть звільняти окуповані території, однак в української влади немає політичної волі на військове повернення Україні Донбасу. Про це заявив командир Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Андрій Стемпіцький.

Новину передає «Преса України».

За його словами, погляди націоналістичного військово-патріотичного руху не завжди співпадають із поглядами українського керівництва, а тому такі формування, як «Правий сектор» є невигідними декому у владі.

««Правий сектор» дуже невигідний тим представникам чинної влади, які постановили остаточно заморозити військові дії проти терористів на Донбасі. Водночас можна зазначити, що наші командири завдяки тому, що ДУК ПС не входить в склад ЗСУ, мають можливість адекватно реагувати на загрози і усувати їх», - зазначив командир ДУК.

Як стверджує Стемпіцький, керівництво держави «грається» в перемир’я, адже часто терористи використовують цей режим і посилюють атаки на сили АТО.

«Так, у селищі Піски заборона застосовувати артилерію призводить до того, що російська сторона, відчуваючи безкарність, починає активніше тиснути на українські позиції – працюють їхні снайпери, регулярно здійснюються вилазки диверсійно-розвідувальних груп противника. Періодично обстрілюється Донецький аеропорт. В свою чергу проросійські сили активно застосовують артилерійський та мінометний вогонь проти українських сил.

Інколи доходить до парадоксальних ситуацій. 29 грудня відбувся напад диверсійно-розвідувальної групи на позиції 93-ї бригади в Пісках. Загинуло троє вояків. На допомогу армійцям був піднятий по тривозі підрозділ 2-ї штурмової роти 5-го окремого батальйону нашого Корпусу. Завдяки професійним діям штурмовиків вдалося відбити атаку і взяти в полон одного з бойовиків. Скоріш за все, не володіючи повною інформацією про цей бій або з метою дискредитації підрозділів ДУК ПС, перебіг подій був висвітлений свідомо неправильно. В деяких ЗМІ «Правий сектор» звинуватили в провокаціях та неадекватному застосуванні зброї», - пояснює військовий.

Андрій Стемпіцький підкреслює, що і добровольці, і вояки Збройних сил хочуть нарешті звільнити Донецьк.

«Сил вистачає, мотивації також. Багатьом вже набридло сидіти на одному місці. Я не сказав би, що це призводить до якоїсь надмірної деморалізації. Проте люди зараз стиснені як пружини. Всім кортить якнайшвидше прогулятися звільненими вулицями Донецька. На жаль, на це немає політичної волі керівництва держави», - стверджує він.

На думку командира, повноцінна війна може відновитися вже із закінченням зими. 

8

Коментарі

15.01.15, 09:48

***Всім кортить якнайшвидше прогулятися звільненими вулицями Донецька. На жаль, на це немає політичної волі керівництва держави***
Яка там НАХ "політична воля керівництва"?
Якщо Пеця об'явить НАСТУП на Донбасс - Путін Пеці ВІДКРУТИТЬ ЯЙЦЯ = ВІДБЕРЕ ЙОГО ЦУКЕРКОВІ ФАБРИКИ "Рошен" в РФії (7% "солодкого ринку" в РФ)
Так що "донбасскій договорняк" продовжиться, доки буде діяти український бізнес у ВОРОЖІЙ КРАЇНІ...