Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Два дибіли спричинили Іловайську трагедію

Бутусов розповів, за що Порошенко звільнить Гелетея
Слава Демкова 11 жовтня 2014, 05:43
 637
Бутусов розповів, за що Порошенко звільнить Гелетея

За підсумками нового розслідування щодо бою в Іловайську можна зробити висновок, що відповідальність за несвоєчасне прийняття рішень, неадекватну оцінку обстановки, за загиблих несуть передусім командувач АТО Віктор Муженко і міністр оборони Валерій Гелетей, які володіли обстановкою і не зреагували. 

Такі новини повідомив відомий журналіст Юрій Бутусов, передає Преса України. 

«Нове розслідування щодо бою в Іловайську - командувач військами сектору «Д» Петро Литвин дав інтерв'ю... і підтверджує свої слова журналом бойових дій сектору «Д». Так ось: можна однозначно зробити висновок - відповідальність за несвоєчасне прийняття рішень, неадекватну оцінку обстановки, за загиблих несуть передусім командувач АТО Віктор Муженко і міністр оборони Валерій Гелетей. З них перших треба починати визначати міру провини. Тому що вони володіли обстановкою - і не зреагували», - повідомив він. 

За словами Бутусова, Муженко і Гелетей отримали достовірну інформацію про російський настут ще вдень 23 серпня. 

«У Міноборони та командування АТО була як мінімум доба для реагування на виниклу загрозу.ДОБА до того, як російські танки вийшли на дорогу Старобешеве-Кутейникове. Але замість адекватного реагування на загрозливу зміну обстановки і порятунку життів особового складу та бойової техніки, Муженко і Гелетей прирекли оточені війська своєю бездіяльністю і безвідповідальністю на кривавий прорив», - підкреслив журналіст. 

Він зазначив, що з Іловайська виходило від 970 до 1100 осыб, а «повернулися до своїх нині 647 українських воїнів». 

«Загиблих - не 108, як стверджує Гелетей, а не менш 200. Багато полонених», - заявив Бутусов. 

«Інформація про масштабне російське вторгнення в районі Амвросіївки, в результаті якого відбулося оточення наших військ під Іловайськ, була отримана з Державної прикордонної служби та наших джерел 23 серпня, напередодні Дня незалежності. Приблизно о 14.30 ми доповіли про перехід російськими частинами державного кордону та їх просуванні в напрямку Амвросіївки. Далі протягом дня такі доповіді передавалися неодноразово. Ці дані повністю підтверджувалися інформацією від Державної прикордонної служби. Також інформація надходила і від окремих груп спецпідрозділів, які знаходилися поблизу наших кордонів. 

На чергову доповідь в штаб АТО про пересування російської техніки начальник штабу АТО генерал-майор Назаров коротко відповів: «Це все хе.ня. Ми це вже проходили. Тримайтеся». І повісив трубку. 

Увечері, 23 серпня, я був викликаний на зв'язок (через Головний командний центр Генштабу) з Начальником Генерального штабу. Оскільки він в цей момент знаходився в кабінеті Міністра оборони України, мене з'єднали з Міністром. 

Міністр заслухав інформацію і передав трубку командуючому АТО, начальнику Генерального штабу Віктору Муженко. Вислухавши мою доповідь про російський наступ і про обстановку в секторі, він відповів: «При зміні обстановки доповідайте встановленим порядком». І все... 

Вранці, 24 серпня, для особистого підтвердження і перевірки інформації на трасу в районі Амвросіївка-Кутейникове виїхав начальник штабу сектору «Д» полковник Ромигайло. Полковник знаходився в «зеленці» поблизу дороги, коли повз нього, в десяти метрах, углиб нашої території проїхала велика колона однієї з батальйонно-тактичних груп РФ. Прямо звідти Ромигайло подзвонив начальнику Генерального штабу і доповів, що спостерігає своїми очима наступ великих бронетанкових частин РФ в тил наших позицій. У відповідь генерал Муженко сказав: 

«...Це всього лише демонстративні дії», - розповів Литвин. 

Бутусов, у свою чергу нагадав, що трасу на Іловайськ російські війська перерізали приблизно о 16:00, а повне кільце оточення було замкнуто тільки 27 серпня. 

«Але за весь цей час дозволу на відхід військам так і не дали, навпаки – вимагали «Триматися!» - підкреслив він. 

«Маючи повну і багаторазово підтверджену інформацію про російський наступ, Гелетей та Муженко знайшли час відправитися на військовий парад і отримати позачергові зірки і нагороди!» - додав журналіст. 

Раніше Юрій Бутусов з посиланням на джерело в адміністрації президента повідомив, що Порошенко в неділю планує відправити у відставку міністра оборони Валерія Гелетея, представити кандидатуру нового міністра оборони, а також прийняти ряд інших серйозних кадрових рішень в силовому блоці.

Читайте також:

14

Коментарі

анонім

111.10.14, 16:53

какая классика что то не правильно. уволить. что то не правильно опять уволить. жаль что это мало
помогает эти увольнения

    211.10.14, 17:00

    Це зрада!
    Хто повинен робити висновки?

      311.10.14, 17:28

      Старий і молодий дурні

        411.10.14, 20:48Відповідь на 1 від анонім

        За їх "неправильно" молоді хлопці віддавали своє життя...
        Вас це не турбує???

          анонім

          511.10.14, 23:11Відповідь на 4 від Характерник+

          волнует. от что мы их меняем мало что меняется. хотя все надо менять. только надо делать правильные выводы.

            612.10.14, 06:32

            Пришліть їх на передову...

              712.10.14, 08:02

              Ну какой из Гелетея министр!

                812.10.14, 12:09Відповідь на 5 від анонім

                Ми були разом із хлопцями на МАЙДАНІ. Частина із них віддала за зміни своє життя...Зміни таки відбуваються...

                  912.10.14, 12:09Відповідь на 7 від VChmyriov

                  Як із сіркового хвоста сито

                    анонім

                    1012.10.14, 14:36Відповідь на 8 від Характерник+

                    Ми були разом із хлопцями на МАЙДАНІ. Частина із них віддала за зміни своє життя...Зміни таки відбуваються...согласна. то что лучше становятся постепенно это точно. многие теперь определились кто они россияни или украинцы. а то раньше это было что то посередине.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна