Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Екс-посол США у РФ: Росію слід ізолювати

Стратегія намагання змінити поведінку Кремля шляхом співпраці завершилася, тому слід припинити будь-яку взаємодію з нею. Про це у своїй статті для The New York Times пише колишній посол США у Росії Майк Макфол.

«Рішення президента Росії Владіміра Путіна Росії анексувати Крим завершило епоху після закінчення «холодної війни»», - вважає екс-посол США у Росії Макфол.

Нова ера, на думку Макфола, визначається ідеологічними зіткненнями, націоналістичним відродженням і територіальною окупацією – ерою, яка певним чином схожа на трагічні періоди конфронтації у 20-му столітті в Європі. Звісно, зазначає він, є важливі відмінності, і розуміння цих відмінностей матиме вирішальне значення для успіху американської зовнішньої політики в найближчі десятиліття.

«Паралелі із ідеологічними конфліктами минулого століття вражають. Ревізіоністський автократичний лідер спровокував цю нову конфронтацію», - стверджує Макфол, тому на його думку, не випадково, що він значно ослабив демократичні інститути в Росії протягом останніх двох років перед вторгненням у Крим, а згодом перейшов до закриття незалежних ЗМІ під час окупації українських територій.

«Крім того, як і в минулому столітті, до Європи повернулася ідеологічна боротьба між автократією і демократією. Оскільки демократичні інститути ніколи повністю не приживалися в Росії, ця битва ніколи повністю не зникала. Але тепер, демократичні суспільства повинні визнати право Путіна на самодержавство і взятися до інтелектуальної і нормативної боротьби проти цієї системи з тією ж енергією, з якою ми бралися до попередніх зіткнень із антидемократичними урядами в Європі», - наголошує екс-посол США.

На думку Макфола, як і колись теперішній російський режим має бути ізольований. «Стратегія прагнення змінити поведінку Кремля в процесі взаємодії, інтеграції і риторики закінчилася на даний момент. Жодного членства в групі G8, приєднання до Організації економічного співробітництва та розвитку, або переговорів щодо ПРО. Натомість мають бути санкції, зокрема проти тих людей і організацій (пропагандисти, державні підприємства, пов’язані з Кремлем банкіри), які діють як інструменти примусової влади Путіна. З іншого боку, особи та компанії, які не пов'язані з урядом треба підтримати, зокрема тих, хто прагне забрати активи з Росії чи емігрувати», - зазначає він.

Як і під час Другої світової війни і «холодної війни», США та союзники можуть співпрацювати з Путіним, коли життєві інтереси перетинаються. Але така співпраця, на думку екс-посла США, аж ніяк не має бути більше засобом для того, щоб спрямувати Росію до дотримання міжнародних норм та цінностей.

The New York Times

16

Коментарі

125.03.14, 20:26

Росію треба вигнати з Ради безпеки ООН

    225.03.14, 20:37Відповідь на 1 від М_Ірина

    Саме цікаве, що Україна є членом-засновником ООН 1947р., а РФ появилась там після 1991 р. виключно як "правонаступник СРСР" - це приблуда!

      325.03.14, 20:48Відповідь на 2 від Богдан Бо

      "Свобода" вже піднімала це питання у ВР
      Головне, грамотно це оформити юридично

        425.03.14, 20:52Відповідь на 3 від М_Ірина

        Власне тепер є всі підстави в ООН просто анулювати рішення про перебрання на РФ повноважень зниклого СРСР.

          525.03.14, 21:03Відповідь на 4 від Богдан Бо

          Якщо буде воля міцних країн - можуть зробити