Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Москаль оприлюднив плани спецоперацій

Народний депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль заявив, що нова влада не допомагає йому в розслідуванні подій на Майдані. Про це він написав у себе на сайті, оприлюднивши водночас частину документів, які стосуються спецоперацій на вул. Інститутській.

Москаль нагадав, що 16 січня у Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію для розслідування побиття людей під час акцій протесту, головою якої призначили його.

"Понад місяць голова Верховної Ради не підписував постанови про створення ТСК, через що мені як єдиній легітимній особі комісії довелося самотужки збирати матеріали про злочини правоохоронців, скоєні 30 листопада під час розгону Євромайдану, 1 грудня на вул. Банковій, 11 грудня, 10 та 19 січня на вул. М.Грушевського, 20 лютого на вул. Інститутській, що призвело до сотні загиблих, тисячі покалічених, поранених та побитих, – заявляє Г. Москаль. – Було скеровано сотні звернень до генпрокурора, міністра МВС, голови СБУ, однак ці структури не надали жодної адекватної відповіді".

За словами Москаля, збирати матеріали йому допомагали "патріотично налаштовані працівники МВС та СБУ". Та після того, як у розпорядженні депутата опинилися плани спецоперацій зі силового розгону акцій протесту "Бумеранг" та "Хвиля", почалися "незрозумілі ігрища".

"Для уточнення окремих деталей необхідно було переговорити з деякими чиновниками, тому я звернувся до нового керівництва МВС та СБУ, яке вчора у парламенті пообіцяло всіляке сприяння. Однак до вечора жодної зустрічі мені провести не дозволили, а згодом через третіх осіб передали, що для отримання необхідної інформації слід знову писати депутатські звернення. З прикрістю мушу констатувати, що замість об’єктивного розслідування цих злочинів, для чого зараз є всі можливості, починаються незрозумілі ігрища й намагання вигородити окремих злочинців, чого я не можу допустити через пам’ять загиблих", – зазначено у повідомленні.

"З огляду на це я вирішив оприлюднити частину планів “Хвиля” та “Бумеранг” – документи, які доводять, що снайперами на вул. Інститутській були бійці підрозділу спеціальних операцій внутрішніх військ, яким керує полковник С. Асавалюк, та бійці підрозділу внутрішніх військ “Омега”. Крім того, вказівку на застосування зброї колишній міністр МВС В. Захарченко дав спецпідрозділу ГУБОЗ МВС “Сокіл”. Надаю прізвища та номери телефонів керівників підрозділів, котрі брали участь у силовому розгоні акцій протесу. На підставі цих даних Генпрокуратура має відкрити кримінальні провадження. Після цього я добровільно передам слідчій групі ГПУ решту матеріалів, які вказують на причетність до кривавих подій міністра МВС В. Захарченка (котрий особисто заявив 20 лютого, що віддав наказ про застосування бойової зброї), його заступника В. Ратушняка, начальника Департаменту громадської безпеки МВС О. Крикуна, командувача Внутрішніх військ МВС С. Шуляка, в.о. начальника ГУМВС у м.Києві В. Мазана, голови СБУ О. Якименка, його першого заступника В. Тоцького, начальника УСБУ в Києві та Київській області О. Щоголєва, командирів підрозділу СБУ “Альфа”. Допомогу в підготовці спецоперацій МВС та СБУ надавав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації, котрий проживав у готелі “Київ” (його проживання й харчування оплачувала СБУ). Українська влада задіяла фахівця з Росії, оскільки наш очільник СБУ виявився льотчиком, а міністр МВС – ОБХССником. Усі дані росіянина буде надано Генпрокуратурі, а ступінь його вини нехай визначає слідство. Крім того, я готовий передати Генпрокуратурі матеріали, які вказують, що під час силового розгону акцій протесту МВС та СБУ діяли як організоване злочинне угруповання", – пише Москаль.

Про плани “Бумеранг” і “Хвиля” доповідалося вищому політичному керівництву країни, вони вводилися в дію з його схвалення, зазначає депутат.

Москаль обурений, що нікому з високопосадовців досі не вручили повідомлення про підозру, нікого з них не затримали і не заарештували.

Нардеп погрожує вийти із фракції "Батьківщина" і перейти в опозицію до МВС та СБУ з теперішнім керівництвом, якщо не буде відкрито відповідних кримінальних проваджень.

http://tvi.ua/new/2014/02/24/moskal_oprylyudnyv_plany_specoperaciy_po_sylovomu_rozhonu_akciy_protestu

16

Коментарі

124.02.14, 11:38

Знов почалося!

    Гість: Man-O-War

    224.02.14, 11:44

    Влада має усвідомлювати що люди прагнуть покарання державних злочинців. І як влада цього не зробить то опиниться разом з тими на сусідніх гілках. Люди заплатять по-своєму.

      324.02.14, 11:45Відповідь на 2 від Гість: Man-O-War

      Ще ніхто на гілках не опинився . І навряд чи опиниться .

        Гість: Man-O-War

        424.02.14, 11:51Відповідь на 3 від претендент

        Люди налаштовані дуже радикально. Бездіяльність, або злочинна діяльність можновладців, навіть тих, хто виступав зі сцени Майдану, спровокує новий соціальний вибух. І знову буде кров і трупи. Але люди вже не терпітимуть.

        Бачив лиця апазіціанєров під час виступу Парасюка?

          524.02.14, 11:57Відповідь на 4 від Гість: Man-O-War

          Я і біля себе бачу обличчя. Не дамо, з Божою поміччю.
          http://music.i.ua/user/1849879/37667/407829/

            Гість: Man-O-War

            624.02.14, 12:00Відповідь на 5 від претендент

            Отож. Усе змінилося. Усе. Немає більше УРСР. Пропала. І не буде вже ніколи.

              724.02.14, 13:07Відповідь на 1 від ab absurdo

              Хто робить, той завжди має недоліки
              А спостерігав та обгавкувач завжди правий

                824.02.14, 17:12Відповідь на 1 від ab absurdo

                і не сумнівайся. Нам треба цьому запобігати. http://blog.i.ua/user/2594223/1363026/

                  Гість: shipkin

                  924.02.14, 21:26

                  Барикади розбирать ще рано , потрібно закрить кордони і штурмувать верховну раду ! І створювати народні слідчі органи та народний трибунал !

                    1024.02.14, 22:10Відповідь на 9 від Гість: shipkin

                    В 17-у так би і було . А тут через два тижні європейська перспектива ...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна