хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

"Торговою війною"Росія робить українців націоналістами–Тимошенко


Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не сумнівається, що торгівельні стосунки Росії та України відновляться.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Українській правді".

"Я не сумніваюся, що з часом наші нормальні торгівельні стосунки з Росією відновляться. Ринок візьме своє. Але це вже будуть економічні стосунки іншої якості, без небезпечної політичної складової, без політичного шантажу та спроб затягнути нас у новітнє рабство", - заявила Тимошенко.

"Я звертаюся до всіх наших підприємців, які зараз утискаються на північному кордоні: не вірте, не чекайте, не просіть. Не втрачайте часу. Модернізуйте свої підприємства. Шукайте нові ринки та будьте непереможними. У ваших руках сьогодні доля економічної незалежності України", - сказала вона.

"Зараз Росія сама вбиває в українцях ностальгію за минулим "радянським благополуччям", ставить під сумнів щирість братерства трьох слов’янських народів, робить кожного українського громадянина нормальним українським націоналістом, ламає в свідомості проросійськи орієнтованих людей всі ідеологічні компаси минулого, викликає у них позитивний євронастрій", - додала екс-прем'єр.

"Я ще раз підкреслюю, що ми, українці, з часом повернемося з торгівельно-енергетично-гуманітарної війни до дружніх та взаємовигідних стосунків з Росією, але на принципово іншій основі — вже як вільна європейська країна, яка нікому і нічим не зобов’язана", - вважає Тимошенко.

"Я вважаю, що скорочення більш ніж удвічі обсягу споживання російського газу за останні три роки, збільшення вдвічі вартості транзиту, організація реверсних поставок природного газу із країн ЄС, початок видобутку сланцевого газу, проектування LNG-термінала й інших корисних речей - все це позитивні наслідки роботи газових угод, підписаних в 2009 році", - заявила Тимошенко . "І цей тільки початок. Я вважаю, що до 2020 року Україна може практично припинити споживання російського газу, а це і є основа такої важкої для нас енергетичної незалежності", - відзначив екс-прем'єр. "Мене завжди дивувала політична істерія навколо газових угод 2009 року - її підняли слабкі й недальновидні політики. Я була впевнена, що тільки час доведе дійсну силу цих угод", - сказала Тимошенко.

Як відомо, Росія заборонила ввіз усіх цукерок компанії Roshen. Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості.

Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв зазначав, що підписавши угоду про асоціацію з Євросоюзом, Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером і фактично втратить статус суб'єкта міжнародного права.

13

Коментарі

118.09.13, 08:56

"Але це вже будуть економічні стосунки іншої якості, без небезпечної політичної складової, без політичного шантажу та спроб затягнути нас у новітнє рабство"
---
Кремляді НІКОЛИ не перестануть виношувати свої ІМПЕРСЬКІ плани по ПІДКОРЕННЮ сусідніх государств!
Горбатого - лише могила справить!

    218.09.13, 12:01Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

    точно, роднішими будемо