хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

На Ющенка подали в суд за газові контракти


Юристи вимагають визнати протиправними ряд дій Ющенка у 2008 році.
Фото: tsn.ua
Юристи вимагають визнати протиправними ряд дій Ющенка у 2008 році. Фото: tsn.ua

Директор юридичної компанії Lions Litigate Станіслав Батрин звернувся до Вищого адміністративного суду України з позовом до колишнього президента України Віктора Ющенка щодо законності заборони Олегу Дубині як керівнику НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною 235 доларів.

Про це повідомила прес-служба директора юридичної компанії.

"Ми також розглядаємо як протиправні дії Ющенка щодо переймання на себе компетенції Кабінету міністрів України та здійснення управлінського впливу на НАК "Нафтогаз України" (перевищення владних повноважень з огляду на ст. 19 Конституції України) у процесі укладення контрактів на поставку та транзит газу за №КП і №ТКГУ, видання обов'язкових до виконання директив підприємству НАК "Нафтогаз України", - йдеться у повідомленні.

Таким чином позивач просить ВАСУ, визнати дії екс-президента Ющенка щодо переймання на себе компетенції Кабінету міністрів і Міністерства палива та енергетики України та здійснення управлінського впливу на НАК "Нафтогаз України" у процесі погодження та укладення контрактів на поставку та транзит газу між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" у 2008 р. - протиправними.

Крім того, позивач просить суд визнати протиправними дії Ющенка щодо видання обов'язкових до виконання підприємством НАК "Нафтогаз України" директив (затверджених Указом Президента України від 26 лютого 2008 р. №165/2008) із відповідними умовами до укладення та змісту контрактів на поставку та транзит газу між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" у 2008 - 2009 р.

Також Батрин просить визнати протиправними дії Ющенка з відкликання голови правління НАК "Нафтогаз України" та заборони підписання погодженого станом на 30-31.12.2008 р. на міжурядовому рівні України та Росії контракту на поставку газу між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" за ціною 235 дол. за 1 тис. куб. м.

Крім того, він вимагає визнати протиправним (незаконним) та скасувати указ Президента України від 26 лютого 2008 р. №165/2008, яким затверджено обов'язкові до виконання директиви тодішнього президента України Ющенка.

Нагадаємо, раніше директор юридичної компанії Lions Litigate Станіслав Батрин та голова Українського юридичного товариства Олег Березюк звернулися з позовами до Кабміну з вимогою розірвати газові контракти, укладені у 2009 р. між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром".


gazeta.ua

16

Коментарі

Гість: ЛемБой

124.06.13, 17:50

Цей найлінивіший президент привів теперішній сходняк до влади. Хоча опосередковано в цьому і Юлька винна.

    224.06.13, 19:12Відповідь на 1 від Гість: ЛемБой

    Цей найлінивіший президент привів теперішній сходняк до влади. Хоча опосередковано в цьому і Юлька винна.Опосердоковано винні в тому МИ, а не Юля, бо опосердекованним ЕЛЕКТОРАТОМ як були, так і залишились.

      Гість: ЛемБой

      324.06.13, 19:24Відповідь на 2 від helsan

      Ми за них голосували,але сподівались,що вони щось в тій країні на краще зроблять

        424.06.13, 19:35Відповідь на 3 від Гість: ЛемБой

        Ми за них голосували,але сподівались,що вони щось в тій країні на краще зроблятьТак, МИ голосували за єдину і національну команду. І підняти на палю Ющенка потрібно було зразу після того, як покійний Зінчеко (Земля йому пухом), вскрив абсцес ющера (не дуиаю, що потрібні деталі).
        Зі зрадниками вчиняють тільки так.

          Гість: ЛемБой

          524.06.13, 19:47Відповідь на 4 від helsan

          А т.зв. Універсал? Якби не це,про Янека б до 2010р забули,а ющ його реанімував.

            624.06.13, 19:59Відповідь на 5 від Гість: ЛемБой

            А т.зв. Універсал? Якби не це,про Янека б до 2010р забули,а ющ його реанімував."Універсал"-наслідок домовленностей між Ющенком та Кучма, Солана, Адамкус, Квашневський, Кравчук, Янукович та Медведчук, про які ні Юля, ні всі інші "соратники" не знали, що і вилилось в корупційний скандал.
            Це і є (домовленності) точка відліку зради.

              анонім

              725.06.13, 09:26

              Знову ідіотизм -- а яке відношення має той пан, що оскаржує, до тих усих подій, які його права чи захищувані законом інтереси порушено чи то підписанням контракту, чи непідписанням, чи ще чимось з цим повязаним? Знову вибіркове "правосуддя"?

                825.06.13, 12:10

                Гагарін долітався, а Ющенко - дотриндівся!

                  926.06.13, 12:06Відповідь на 7 від анонім

                  Знову ідіотизм -- а яке відношення має той пан, що оскаржує, до тих усих подій, які його права чи захищувані законом інтереси порушено чи то підписанням контракту, чи непідписанням, чи ще чимось з цим повязаним? Знову вибіркове "правосуддя"?Чому ж вибіркове?
                  Навіть Ви можете подати позов, як будь хто інший з нас. Хіба Закон забороняє?

                    анонім

                    1026.06.13, 12:15Відповідь на 9 від helsan

                    Знову ідіотизм -- а яке відношення має той пан, що оскаржує, до тих усих подій, які його права чи захищувані законом інтереси порушено чи то підписанням контракту, чи непідписанням, чи ще чимось з цим повязаним? Знову вибіркове "правосуддя"?Чому ж вибіркове?
                    Навіть Ви можете подати позов, як будь хто інший з нас. Хіба Закон забороняє?
                    Я можу звернутися у випадку порушення моїх прав або захищуваних законом інтересів. Знаю це добре, бо не раз звертався і завжди доводилося у скарзі посилатися саме на статті законів, які порушено стосовно мене. Якщо кожен почне звертатися до суду з будь-якого сторнього випадку, то суди будуть паралізовані

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна