хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Перемога СПК Геосервіс

СПК Геосервіс.

Історія зі сланцевим газом зараз нагадує незакінчений дедектив: ніхто нічого толком не знає, напруга нагнітається і таємниці на кожному кроці. Одна з таких інтригуючих  таємниць – несподіваний склад альянсу фірм, що будуть опікуватись цією важкою і складною справою.

На роль партнера НАК Надра України претендували 4 компанії: ООО "Оберон-Уголь" (В. Пинчук), ЧАО "Природные ресурсы"(В. Пінчук), ООО "ТНК-ВР Разведка и Добыча Украина"(М. Фрідман, Г. Ханн, А. Кузьмічьов, П. Авен, В. Вексельберг, Л. Блаватник та британська BP p.l.с) и ООО "СПК-Геосервис"(директор по науковій роботі компанії С. Стовба, головний геолог Игор Попадюк і заступник головного геолога Оксана Хрящевська). Переміг Геосервіс з слідуючими пропозиціями: розподіл часток у СП – 10/90% (!); "СПК-Геосервіс" взяло на себе зобов'язання забезпечити 100% фінансування СП як мінімум, до затвердження запасів Державною комісією України по запасах корисних копалин та отримання результатів аудиту запасів обраної на конкурсних засадах міжнародною аудиторською компанією; забезпечення залучення фінансових ресурсів для промислової розробки ділянки Геосервіс також взяв на себе.

Зі слів Ставицького, неохідність залучення третьої сторони виникла тому, що НАК «Надра України» не має необхідного досвіду, фінансових позабюджетних ресурсів і фахівців у сфері пошуку нетрадиційного газу. Всі троє засновників дійсно фахівці (геологи і геофізики), але навряд володіють значним досвідом стосовно сланцевого газу. Тим більше якось дивно виглядає ситуація перемоги нікому невідомої компанії, яка була створена виключно з метою торгівля інформацією над суперниками з не аби яким досвідом. Більш розлого, наприклад, тут: http://www.rospres.com/finance/11123/

Взагалі останнім часом багато дивного трапляється. Тільки-но відбулась зміна власника Металіста, як приспіла халепа з Аеросвітом.  Буквально днями Ахметов ні з того ні з сього раптом продав всі акциї Артемівськозо заводу шампанських вин (зараз Арт. Вайнері). При цьому трохи розжилися Колесніков і Кий, а от А. Янукович залишився при своїх – ні одної акції йому не досталося. Правда з»явився якийсь новий акціонер (бомж з артемівського вокзалу, мабуть), у якого тепер одразу 19,4% статутного фонду. Вчора чи позавчора знову новина: держава подає в суд на Ахметова – не віддає 88млн за вугілля. 20 років не треба було нічого віддавати, навпаки всі борги списували, а тут – отримай зненацька.

Кажучи геологічною мовою, тектонічна активність наростає, напруга досягає критичного рівня, вірогідність виникнення розлому дуже велика.

11

Коментарі

Гість: burtka

17.02.13, 20:23

допустим, это я понял. а как это соотносится с любовью к украине, о чем гласит название сообщества?

    28.02.13, 03:31

    Знову як у 90 - і новий розподіл бізнесу...

      38.02.13, 06:58

      Води на планеті не вистачає! І тільки дебіл, або затятий ворог України підтримає проект, де мільони тон української води буде занапащено!

        48.02.13, 08:15Відповідь на 3 від Округ 31

        Води на планеті не вистачає! І тільки дебіл, або затятий ворог України підтримає проект, де мільони тон української води буде занапащено! Найсмачніша вода в Донбасі саме з артезіанських свердловин. Те що газу не буде видно неозброєним оком, а те, що нас залишать без підземної питної води, дебілам з ПР незрозуміло.
        Ця сучасна сановна "бомжатня" підпише будь-що за маленький хабар та сувенірну запальничку з ліхтариком!