хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

100 років з дня смерті М. В. Лисенка

Хто такий Лисенко? Гарне запитання. Багато хто кажуть, що поет, але я вас запевняю - це видатний український композитор. Він багато в чому був першим. Створив українську професійну музичну культуру, освіту. Його учнями були Кошиць, Стеценко, Ревуцький. Якщо не знаєте, хто то є, пошукайте в інтернеті. Лесю Українку і Тараса Шевченко знають у широких колах громадськості, бо їхні фото надруковані на грошових купюрах. Лисенкові, на жаль, так не поталанило. І дуже жаль, бо дійсно видатна була людина. Пізніше вміщу про нього  більш широкий матеріал, а зараз лише хочу запросити до Музю Лисенка в Києві, на вул. Саксаганського, 95.   6 листопада 2012р о 12. 30 у Музеї М. В. Лисенка відбудуться заходи по відзначенню 100 років з дня смерті композитора. Буде вперше демонструватися хроніка 1912р з похорон Миколи Віталійовича, вперше буде виставлено посмертну маску, з 6 до 10 листопада. Крім того, на роялі зіграє онука Лисенка Рада Остапівна, будуть інші музичні номери. Вхід вільний. 

11%, 1 голос

0%, 0 голосів

78%, 7 голосів

11%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
14

Коментарі

12.11.12, 21:23

прийшов би, але далекувато....

    Гість: ТарасЧупринка

    23.11.12, 09:30

    Хто ж із українських патріотів не знає про цього великого українського композитора. Його опери "Тарас Бульба", "Наталка Полтавка", "Енеїда" стали класикою світової культури. Відомий він і як творець хорових колективів. Слава Україні! Слава її героям!!

      34.11.12, 23:18Відповідь на 2 від Гість: ТарасЧупринка

      Українських патріотів залишилося мало. Спілка композиторів саботувала поминки, влаштувавши засідання на той самий час. Може, хоч квіти до могили принесуть... А де б вони були без Лисенка, і якою б була українська музика без нього, і чи була б...
      А "Наталку", до речі, Лисенко не писав, він є тільки упорядником.