хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Російську не зроблять регіональною 4 райони Луганщини

У чотирьох районах Луганської області російській мові не надаватимуть статус регіональної.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу Луганської облради.

"У чотирьох сільських районах Луганщини, де російську вважають рідною менше 10 відсотків жителів (Білокуракинський, Марківський, Новопсковський, Сватівський), це питання не розглядалося", - сказано в повідомленні.

За даними відомства, рішення про заходи з реалізації мовного закону прийняли у 12 з 14 міст обласного підпорядкування, а також у 9 із 17 районів Луганської області.

"Депутати Сєверодонецької та Алчевської міських рад, а також Станично-Луганської і Троїцької районних планують ухвалити рішення з нього на найближчих пленарних засіданнях сесій", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 3 липня 2012 року Верховна Рада прийняла закон «Про засади державної мовної політики». Згодом голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав його і відправив президентові України Віктору Януковичу. Додамо, що раніше В.Янукович заявляв, що прийме рішення щодо ухваленого закону лише після його ретельного фахового аналізу та експертних висновків. Янукович підписав Закон №5029-VI "Про засади державної мовної політики" 8 серпня 2012 року. Закон передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

13-19 серпня статус регіональної російській мові надали обласні Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Одеська, Херсонська, а також міські Ізмаїльська, Одеська і Севастопольська ради. 20 серпня статус регіонального російській мові надала Харківська міська раду, 21 серпня - Миколаївська і Херсонська, 6 вересня – Луганськ.

Зауважимо, у новому варіанті закону про мови немає регіональних мов.

13

Коментарі

111.09.12, 08:46

"У чотирьох сільських районах Луганщини Білокуракинський, Марківський, Новопсковський, Сватівський це питання не розглядалося"
Ай-яй-яй... як же так?!
Саме приграничні з ЄрЄфією райони, де, здавалося б, НАЙБІЛЬШИЙ рівень "русифікації" - і ВІДМОВИЛИСЬ від такого!
Це лишній раз підтверджує, що і в самому Луганську рішення про "русейскій язик" приймалось лише під ПОТУЖНИМ ТИСКОМ ЗВЕРХУ!
*** Жаль буде, як під тим же тиском зверху - полетять сміливі голови тих нескорених районів...

    Гість: Світанок

    211.09.12, 10:04Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

    Підтримую Ваше слово. Точно сказано, але сам факт того, що відбулося багато значить.

      анонім

      311.09.12, 10:29

      десь тут була стаття про справжню Луганщину, ще не окацаплену, де кацапський покруч навіть не розуміли

        411.09.12, 12:22

        правильно!

          Гість: vgvg1vgvg1

          512.09.12, 15:02

          Не має нічого дивного. Після Другої світової війни, та після голодомору в Україну переселили близько 1 мільйону росіян. Вони з часом, в силу своєї природної ліні до роботи, пересилилися в міста, де життя було легше, а в селах і районних центрах залишилися українці. В селах сходу розмовляють на 95% українською.