хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Новий український герой на ім’я "ТойЩоПройшовКрізьВогонь"

Фільм Михайла Іллєнка "ТойЩоПройшовКрізьВогонь" вийшов на екрани і багатьох вже встиг вразити своєю якістю - якісний сценарій, чудова операторська і режисерська робота, гра акторів, звук і спецефекти. Якби не було вказано, що фільм відзнято виключно українською знімальною групою і виготовлено в Україні, то ніхто б і не подумав, що в нашій країні є такі технічні можливості. 
Пояснити про що цей фільм, на зйомки якого пішло 5 років, одним словом неможливо, тому пропоную звернутися до розгорнутої інформації з офіційного прес-релізу:


"Сюжет фільму засновано на справжніх подіях. Прототипом головного героя фільму став Іван Даценко – уродженець села Чернечий Яр на Полтавщині. У роки війни він здійснив понад 200 бойових вильотів, за бойові заслуги йому було присуджено звання Героя Радянського Союзу та вручено «Золоту зірку» за №1733. У 1944 році його літак було збито, а сам льотчик, за офіційними даними, донині вважається зниклим безвісті.

 За неофіційною ж версією, Іван Даценко потрапив до німецького полону, але згодом втік. Однак коли він перетнув лінію фронту і з’явився у свою частину, то відразу був заарештований як зрадник і відправлений до Сибіру. На одному з етапів Іван знову втік, а далі його сліди губляться.

 Навряд чи сьогодні ми б пам'ятали про Івана Даценка, героя, який розділив долю багатьох невинно засуджених в той час. Але в 1967 році, під час проведення всесвітньої виставки в Монреалі радянська делегація, у складі якої був відомий танцівник Махмуд Есамбаєв, відвідала індіанську резервацію. Радянські гості були вражені тим, що вождь племені раптом заговорив із ними українською! Згодом Махмуд Есамбаєв не раз стверджував, що вождь племені на ім'я Пронизуючий Вогонь і Герой Радянського Союзу льотчик Іван Даценко – одна і та сама людина. 

Другого дихання ця історія набула в 2002 році, коли популярна телепрограма «Жди мене» запросила до студії племінницю Івана Даценка – полтавку Ольгу Рубан. Ольга Василівна показала дві фотографії: на одній з них її дядько в день нагородження медаллю «Золота Зірка», а на іншій – вождь племені ірокезів в бойовому розфарбуванні, амулетах, з орлиним пір'ям на голові. Неймовірно, але експертиза підтвердила: людина на обох фотографіях – одна й та сама!"

http://blogs.korrespondent.net/journalists/blog/anna-radio/a55198

      Фільм режисера Михайла Іллєнка «Тойхтопройшовкрізьвогонь» представлятиме Україну на премії «Оскар» у номінації «Кращий фільм іноземною мовою». Як повідомляє голова українського оскарівського комітету Олег Фіалко, члени комітету обрали фільм шляхом таємного голосування.

http://glavcom.ua/news/91030.html

16

Коментарі

15.09.12, 22:27

Хто може, передайте панові Іллєнку. Герой РС Дівиченко, уроженець села Некремінне Олександрівського р-ну Донецької обл. ДВІЧИ повторив /?/ подвиг Гастелло. Таке міг зробити уроженець цього села, переповненого відчайдухами. Тема фільму.

    25.09.12, 23:39

    Під час бомбардування ворожого аеродрому літак, пілотований М. І. Дівиченком, був підбитий винищувачем противника. Коли вичерпалися боєприпаси, Дівиченко спрямував палаючу машину на ворожу колону цистерн з пальним. Про героїчний подвиг радянського сокола писали «Правда» і «Комсомольская правда». 18 серпня 1942 року в «Комсомольской правде» було вміщено вірш Д. Бєдного, присвячений подвигові єкіпжу М. І. Дівиченка:

    Юнцы, давно ли вы оторванм от школ?
    Но уж венчает вас бессмертньй ореол!
    Любви к вам всей етраны не
    виразить словами!
    Приветствуя своих птенцов,
    гордится вами
    Вас воспитавший комсомол!

    http://imsu-doneck.com/mista-i-sela-doneckoi-oblasti/oleksandrivskyj-rajon/oleksandrivka.html?start=4

      36.09.12, 02:37

      Нещодавно цей фільм показували по одному з центральних каналів. По 1+1 здається. А я його ще з півроку як подивився. Причому його скомуніздили у незакінченому вигляді - всі сцени з повітряними боями були у вигляді полігональних моделей. Але на змісті це не відобразилось - також був вражений

        Гість: innes_48

        46.09.12, 06:59

        Дивилася - сподобався. Цікаваою була не лише військова тематика, а і тема людських якостей - дружби, зради, кохання, відродження душі.

          56.09.12, 08:51Відповідь на 1 від Сніза

          Хто може, передайте панові Іллєнку....Більше інформації про М.І.Дівиченко я знайшов в російськомовних сайтах:
          http://oblivskaya.narod.ru/histori.htm
          http://pomni.ucoz.ru/news/stanica_oblivskaja_rostovskoj_obl/2010-10-26-141
          http://www.zlatoust.ru/a/ze/ze.html?894
          Природньо що шукати треба Н.И.Дивниченко.
          ЖУРАВЛЕВ Владимир Владимирович (1922, Башкирия - 1973, Москва) - заслуженный штурман-испытатель СССР (1962). Был штурманом экипажа бомбардировщика 57-го бомбардировочного полка. 10 июля 1941 г. в составе комсомольского экипажа совершил огненный таран: подбитый зенитной артиллерией самолет командир сержант Н. И. Дивиченко направил на колонну автоцистерн с горючим. В этот момент штурман сбросил оставшиеся две бомбы. Взрывная волна задержала стремительное падение самолета...

            Гість: Тираъ

            66.09.12, 12:20Відповідь на 1 від Сніза

            Передам, якщо поясните, яке це маэ выдношеня до конкретно героїв фільму

              76.09.12, 18:32Відповідь на 6 від Гість: Тираъ

              Треба кіно робити про цього відчайдуха! Там таке село - роблять і п'ють як чорти. Сашко Д. - племінник цього Героя, фермерує зараз у цьому селі, зять мій. І там не все просто. Другого разу його хтось з екіпажу не витягнув з палаючого на землі літака. Можу помилятися.

                86.09.12, 18:36

                А ще треба зняти фільм про українця, який став класиком японської літератури...

                  Гість: Тираъ

                  96.09.12, 20:55Відповідь на 7 від Сніза

                    106.09.12, 21:03Відповідь на 8 від Сніза

                    А ще треба зняти фільм про українця, який став класиком японської літератури...Ярошенка ? Хто б тільки гроші дав... Цікава особистість, колись таку тоненьку книжечку про нього читав, але дуже вже цікаву...