Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Історія одного київського аптекаря

На фото – Карпо Григорович Гармаш. Він походив з селянської родини, сам здобув науку – з четвертого разу вступив до Київського імператорського університету імені Святого Володимира на аптекарську справу і закінчив його з відзнакою. Походив Карпо з козацького роду з Чернігівщини. Довгий час працював помічником аптекаря та аптекарем у Києві, а згодом завів власну аптеку на площі Льва Толстого.


Все змінилося, коли совєти окупували Київ: “До аптеки ввірвалися оскаженілі більшовики і почали вимагати гроші. Не отримавши зазначеної суми, прострелили ногу і сказали, що за залишком навідаються пізніше”. Довго не роздумуючи, Карпо Гармаш втік з Києва на Чернігівщину, де працював в аптеці до 1937 року. Так аптека залишилася без аптекаря, а частина киян – без медичної допомоги (на той час аптекар був і фармацевтом, і лікарем).

20 липня 1937 року, наступного дня після новосілля, до нового господарства Гармаша прийшли з обшуком співробітники НКВС. У старій партійній газеті, якою була застелена скриня, знайшли надруковані статті вже розстріляних комуністичних діячів. До того ж Карпо Гармаш листувався з колегами аптекарями з-за кордону та обмінювався з ними досвідом, а ще – підтримував Українську автокефальну православну церкву. За це чекісти звинуватили його у шпигунстві та космополітизмі.


Карпо Григорович був репресований, 31 грудня 1943 року він помер на засланні. Сім'я втратила батька і чоловіка, а на додачу у них відібрали половину нового будинку, де згодом оселився співробітник районного відділу НКВС.

У 1959 році Верховний Суд УРСР реабілітував Карпа Гармаша посмертно.

Цю історію надав Kekukh Vasil – внучатий племінник Карпа Григоровича Гармаша.

Сьогодні нащадки тих, хто репресував та вбив аптекаря Гармаша окупували український Крим та східні терени Донеччини та Луганщини, продовжуючи забирати здоров’я та життя українських воїнів. Однак ми маємо головне – незалежну Українську Державу, за яку боремося вже не в застінках тюрем, а на вищому дипломатичному рівні на міжнародній арені та зі зброєю в руках на полі бою.

Мусимо зберігати пам’ять про нашу історію та про злочини Росії, щоб ніколи не допустити її повторення.

Alina Ponypaliak – #ВимкниРосійське


8

Коментарі

122.09.19, 10:54

Ми ще насрем на "красній площі" авжєш!!!

    222.09.19, 10:59

    как всегда
    ёжики плакали но продолжали жрать кактус

      322.09.19, 11:22

        422.09.19, 14:23Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

        Вищі Сили покарають москалів за все зло що вони принесли Україні і українцям. Їх "красная площадь" буде залита їх же кров`ю. На місці москви знову розверзнеться болото, гнила вода вийде на поверхню землі і сморід від неї буде неймовірний.

          522.09.19, 20:17

          Бандерівці на когось напали,ординцю?

            622.09.19, 21:24

            Здохла московія.

              722.09.19, 21:47

              Московіти украли Історію України, вели більше 300 років боротьбу проти української мови, убили та виморили голодом мільйони українців з тим щоб перетворити нас на рабів. У Московії немає ні своїх територій, ні своєї історії, ні своєї культури. За висновками московських філологів їх мова - штучний витвір, куди зібрали слова з української, татарської, фінської та інших мов сусідніх народів яких вони поневолили і обікрали. У свій час Троцький(права рука Леніна) ставив питання про перехід на латиницю, але Сталін його видавив з Політбюро і все затихло.

                822.09.19, 21:58

                то ли дело бандеровцы. денег не требовали, убивали совершенно бесплатно. да?
                последний абзац - шедевр, оказывается, это большевики опять оккупировали крым и донбасс.
                А не было никаких большевиков было быдляцкое стадо дебилов! а сегодня их потомки! так же и когдато их предки оккупировали Украину после Хмэльныцького... https://www.youtube.com/watch?v=VZFfDw6A_XI&list=WL&index=2&t=0s

                  922.09.19, 22:02

                  И тебе будет полезно ознакомиться с этим циклом вот первая серия то ли дело бандеровцы. денег не требовали, убивали совершенно бесплатно. да?
                  последний абзац - шедевр, оказывается, это большевики опять оккупировали крым и донбасс.
                  А не было никаких большевиков было быдляцкое стадо дебилов! а сегодня их потомки! так же и когдато их предки оккупировали Украину после Хмэльныцького... https://www.youtube.com/watch?v=VZFfDw6A_XI&list=WL&index=2&t=0s и вот это тут о работе Даля https://www.youtube.com/watch?v=fvloSVKeUnk&list=PLsGtX-0q19pjkbdY7JcahcGkg_4gFKxX9&index=24&t=0s

                    1022.09.19, 22:02

                    Сдохла московия. ну ты и выродок! Чего тебе не живётся, разве можно жить и ненавидеть? Просто нонсенс! Жизнь - это движение вперёд! А ты живёшь ненавистью, значит, ты отстаёшь и значит, к могиле ближе!Зрадник Русі, ординець сашик невський, твій герой,іудо? Тоді все зрозуміло.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна