Про співтовариство

Це співтовариство створено з метою просування політичних статей.
Учасниками можуть стати блогери, які мають різні політичні уподобання, та публікують замітки на політичну тематику.Цензура з боку модераторів відсутня.Модератори повинні бути з різними політичними уподобаннями.Модерація проводиться тільки на основі колегіального рішення, та після обговорення учасниками.
Вид:
короткий
повний

Лента блогеров.

Орден першого ступеня отримаю від Президента Тягнибока

  • 18.08.12, 20:45


Відомий актор, народний артист України Богдан Бенюк є одним із облич націоналістичної партії «Свобода». Він є другим номером виборчого списку «Свободи» на парламентських виборах. У партії Богдан Бенюк відповідає за зв’язки з українцями за кордоном і має намір займатися цим у парламенті. 
– Пане Бенюк, на минулих парламентський виборах Юлія Тимошенко казала, що «Свобода» – це технічний проект регіоналів. Олег Тягнибок до суду на неї позивався. А на цих виборах у вас з опозицією ніби все гаразд – навіть узгодили кандидатів по мажоритарних округах. Завдяки чому ви налагодили відносини з опозицією?
 – З приводу цього, на жаль, сумного випадку можна було б і зло пожартувати. Але ми ж розуміємо, де зараз Юлія Володимирівна і, мабуть, згадувати її в такому стані й погані якісь слова казати не хотілося б. «Свобода» ніколи ніякими технічними речами не займалася і не була ніяким технічним виборчим учасником будь-яких виборів. «Свобода» займає свою нішу і пре свого плуга довгі роки. Ми займаємося лікбезом, ми тлумачимо свою позицію, ми навчаємо націоналізму – любові до своєї землі й повертаємо ідеї, які завжди притаманні українському народу. Але ми розвиваємося по гіперболі і розуміємо, що буває або якась висока точка, або низька.
 – Але все таки на минулих виборах у вас був конфлікт. Завдяки чому ви порозумілися зараз? 
 – У цьому конфлікті роки показали, хто був неправий. Був неправий той, кого зараз, на жаль, не зареєстрували в кандидати, які зараз ідуть однією колоною з нами. А що ж таке сталося, чому ці колони стали дві? Це буде цікаве запитання. 
– Ви ідете не ворожими колонами?
– В принципі, це так, тому що на даному етапі «Свобода» мусить знаходити тих людей, які мають схильність і речі, які найближче пристосовані до нашої політичної програми. І тому ми зараз маємо колону одну, яку очолює ВО «Свобода» і другу колону, яку очолює ВО «Батьківщина», до складу якої входять 7 партій. І ми разом зараз накрили мажоритарні округи і наші є 35 округів, які належать «Свободі», всі решта – 190 округів – належать 7 партіям, які входять до складу ВО «Батьківщина». І ми не хочемо зараз, і не коментуємо, хто є в списках «Батьківщини», бо розуміємо, що кожна партія відповідає за своїх членів партії. Слава Богу, «Свобода», скільки ми вже років є в політиці, ніколи не попадалася на тому, що в нас є тушки, свині, ще якісь там речі. 
– Поки що ми вас не бачили в парламенті.  
– Але вже бачили в обласних керівних органах. І тут дуже важливо, що в структурах обласних не було тих проколів, які були раніше в будь-якій партії, починаючи від Партії регіонів і закінчуючи комуністами. 
– Ви сказали, що навчаєте виборців любові до батьківщини. А ви свідомі того, що влада за допомогою вас лякає електорат? Скажімо, ваш однопартієць зі Львова Михальчишин казав, що армія Степана Бандери перейде Дніпро і наведе лад. Я не знаю, чи злякалися регіонали, але вони надали цьому випадку великого розголосу. Хоча жодної «армії Бандери» немає – вона тільки в уяві вашого однопартійця існує.
– Я Вам скажу, чому прозвучала з його уст, на мою думку, така фраза. Бо, як Ви пам’ятаєте ті вибори, то Партія регіонів, м’яко кажучи, забрала, а вірніше кажучи, вкрала, не дала всі реальні цифри, які були пов’язані з виборами. І тому наші представники є тільки у восьми областях, а немає їх там, де вони повинні були бути. Із тих відсотків, які в нас є, у нас вкрали половину цих всіх голосів. І головне – якби Партія регіонів говорила не про фрази Михальчишина, а про свої вчинки, які вони роблять і як вони займаються фарисейством по сьогоднішній день. Їм же треба весь час знаходити нові теми, щоб, як кажуть, червоним прапором махати перед очима бика.
 – Власне, вами і лякають.
 
– Та хай собі лякають! Але ми знаємо, що націоналізмом, націоналістами, «махають» самим вченням неправильно. Бо в нас неправильно ще з радянських часів трактується вчення патріотизму. І в нас воно, як ви кажете, своєрідна лякалка. Але ті люди, хто українці є по духу, вони розуміють, що це – не лякалка, а дійсно справжній патріот є. І в Польщі справжній патріот є, і в Росії… Справжній патріот повинен бути в Україні й не боятися цього слова, яке називається патріот. 
– Ви свідомі того, що на виборах 2015 року Віктору Януковичу був би ідеальним опонентом саме Олег Тягнибок? Для нього Тягнибок – це як для Кучми у 1999-му Симоненко – така дуже зручна загроза.
 – Я б дуже зрадів, якби до цих двох колон, які зараз ідуть на вибори, в 2015-му році на президентських виборах додалися ще б пару колон, які б підтримали і вибрали єдиного кандидата Олега Тягнибока. І повірте, це – не смішні якісь речі, не фантастика. Це є ті речі, які можуть бути реальністю. 
Колись, коли мені Президент Янукович після місяця перебування на посаді дав орден «За заслуги» ІІ ступеня, багато газетярів мені казали: а що ж це ви таке зробили? Я відповідав: орден ІІІ ступеня я отримав від Президента Ющенка, орден ІІ ступеня – від Президента Януковича, а орден І ступеня я отримаю від Президента Тягнибока. І ці речі всі можуть бути абсолютно реальними, коли тільки національно свідомий буде народ України. 
– А Вам не здається, якщо в другий тур виходять Тягнибок і Янукович – це стовідсоткова перемога Януковича, а не Тягнибока?
– Ми можемо з вами теоретично зараз сидіти і виголошувати, що й кому буде здаватися, а над нами є та сила, яка називається Господь Бог. І іноді так стаються обставини в житті, що ми з вами, якими б ми не були цікавими сценаристами, навіть придумати не зможемо, як повернеться життя. 
– Але ми можемо передбачити вибір пересічного виборця на Півдні, Сході, на Заході, в центральних областях України. Тобто, ми знаємо симпатії, антипатії.
– Ви бачите, як завалилася симпатія та підтримка, яка була в Ющенка і до чого вона скотилася? І так само зараз котяться у прірву симпатії до Президента нинішнього. І думаю, що будуть таки нові люди, обов’язково повинні з’явитися ті нові люди, які будуть претендувати на цю посаду, яка дійсно повинна об’єднати весь народ України і стати президентом українським, а не бути по духу абсолютно не українцем і очолювати цю державу. 
– Тобто, така перспектива не видається Вам тривожною, що Тягнибок може зіграти роль Симоненка?
– Абсолютно! Бо тут залежить від тих людей, які говорять цю фразу. Бо є люди, які ставляться і до Президента одного, і до кандидата майбутнього, що він має бути таким, таким... А яким він має бути? Цього ніхто не знає. До 2015 року може змінитися ситуація. З жовтня місяця, коли ми з’явимося у Верховній Раді й очолимо більшість, а я сподіваюся, що так воно буде, що, власне, оці технічні партії, які на чолі з пані Королевською тощо, не будуть мати більшості. І тоді ми зможемо імпічмент зробити Президенту і помінятися може ще набагато швидше, ніж чекати 2015 року. 
– Ющенко, не маючи успіхів у вирішенні соціальних питань, наведенні ладу в країні, педалював тему мови та історії. На тлі загальних негараздів це мало здебільшого негативний ефект…
– Він їхав з цими питаннями на коробці-автомат, він пересів із ручним важелем, але забув щеплення витискати. А це дуже важливо, коли ти їдеш на коробці не автоматі, а на механіці – треба щеплення витискати! Якби він педалював питання мови, то в нас сьогодні б питання російської мови як другої державної не стояло б ніяк, і регіональних мов. 
– Теперішня влада теж не може похвалитися якимись явними покращеннями і розіграла мовну карту.
– Вдало. Браво! 
– Покращень немає, але мовне питання розігране. Якщо ви станете більшістю в парламенті, і знову порушите цю тему тільки з точністю до навпаки – знову буде нескінченна мовно-історична дискусія? А питання інші будуть на маргінесі?
– Ті питання, які зараз вирішувала команда на чолі з Януковичем і на чолі з Прем’єр-міністром, треба повернути. Багато є питань, які треба відразу, одним махом скасувати. І тоді стане все на свої місця. А далі займатися зовсім іншим питаннями, які пов’язані з економікою. І це дуже є важлива річ. 
Тільки ми приходимо до Верховної Ради і матимемо більшість, і, якщо Бог дасть, спікер парламенту буде від нашої партії або від наших колон – тоді можна сказати, що ми скасуємо ті речі, які останнім часом ухвалював і Президент, і Кабінет Міністрів. І будемо починати економікою займатися. Бо чому ці питання піднімаються дражливі? Для того, щоб відвести увагу від економічних питань. Якщо подивитися, що в селі робиться, як живуть люди, яку зарплату маємо… Ви бачите, що зараз роблять комуністи? Вони – фарисеї першої марки. Неймовірно гарно. Будучи при владі, довести країну разом із Партією регіонів до ручки, а тепер взяти повісити біг-борди і на кожному кроці казати, що вони хочуть повернути народу країну. Хіба ж це не фарисейство? Вищої марки! Тільки комуністи здатні на таке на чолі із Петром Симоненком. І ми пам’ятаємо, як з мовним питанням вони поступили. Знову ж першу скрипку відіграли хто? Комуністи! 
– Чому? Ні Ківалов, ні Колесніченко – не комуністи.
– А з’явився дуже важливий диригент, перша людина у світі. Ви знаєте хто перша людина у світі, якого з раю вигнали? От, Адама вигнали і зараз – на мовне питання. Мартинюк сам зробив, що потрібно було зробити. 
 – Чим займається Богдан Бенюк у Київській міській обласній раді та що планує робити в парламенті?
– У Київській міській обласній раді я в комісії з культури. І там досить багато питань є, тому що культура в Київській області має проколів мільйон: від того, що бібліотеки не забезпечуються – ні комп’ютеризації, ні книжок українських немає, ні інструментів немає, театр немає фінансування, музеї і багато інших закладів. І тому там величезний обсяг роботи. Але в принципі те, що вирішує комісія, очолює цю комісію Михайло Поплавський і, як ми розуміємо, фінансування цієї комісії майже дорівнює нулю… Так що, цими питаннями я займаюся. 
А коли я буду у Верховній Раді, то я б не хотів бути в комісії з питань культури. Є комісія, яка займається закордонними справами і там, мені здається, повинен бути представник, який буде займатися українцями за кордоном. Немає такого представника в нас і такої комісії, а треба, щоб було. Тому що я займаюся зараз українцями за кордоном. Підтримуємо ми школу українську в Празі, і не тільки там, бо в нас є шкіл у світі дуже багато. І прагнемо до того, щоб молоді люди, які живуть там з батьками, щоб вони обов’язково поверталися додому. Обов’язково треба їх стягнути назад додому, щоб вони не загубилися на просторах не тільки Європи, а цілого світу. 
– Ющенко обіцяв зробити нові робочі місця, на які повернуться з Європи. Не вдалося.
– Не треба про Ющенка зараз, бо він не сидить з нами за столом. Згадувати його – це все одно, що зараз згадувати якісь прізвища, яких було багато в історії нашого народу. 
– Давайте тоді згадувати Богдана Бенюка. Ви – політик від націоналістичної партії, але ролі граєте…
– Комуністичні? (сміється)
 – Не сказав би комуністичні, але такі, які національно-свідомому глядачеві не подобаються. Зокрема, був такий російський фільм «Кандагар», знятий у 2000-ні роки, в якому Ви зіграли борт-інженера українця Вакуленка. Національно-свідомий глядач негативно сприйняв цей образ.
– Ви не сказали цьому національно-свідомому глядачу, що там події відбуваються 1995 року, які були реальні події. Але мушу Вам сказати, хай почує зараз національно-свідомий наш глядач, що в Росії зараз проживає величезна наша українська діаспора. 
– Це третя етнічна група в Росії – після росіян і татар.
 – І що ця етнічна група робить? Вона проявляє якусь ініціативу з приводу своєї незалежності там? Вона проявляє якісь речі?
 – Судячи з того, що заборонили судовими рішеннями українські товариства, то щось вони проявляють.
 – Певна частина проявляла. А зараз ми розуміємо, що там всі ці керівні органи, які зараз очолюють нашу українську діаспору на чолі з багатьма артистами, вихідцями з України, які є абсолютно аполітичні – їм байдужа доля України. Вони Україну вважають просто областю великої Російської Федерації. І тому переважна більшість таких наших українців живе в Росії і тому цей Вакуленко, якого я грав – він з когорти таких людей, які по сьогоднішній день живуть в Росії і процвітають. А якби там були такі патріоти, які б не робили цього, то було б і життя зараз інакше, і ситуація була б зовсім інша. І тому запитання яке ви ставите – знов теоретичне. І хто там із патріотів любить, хто не любить?
 – До Вас однопартійці не мали претензій за цей фільм?
 – Мали. Мали такі, що я зараз – другий в списку, після Олега Тягнибока (сміється).
– Тобто, цю Вашу роль схвалили на художній раді партії «Свобода»?
– Справа в тому, що в цих роботах, які ми ведемо, кожен по своїй професії, ми не робимо якихось таких антипартійних речей, які б треба було розбирати на з’їзді партії. Позаяк я є слухняний партієць, то я виконую ту роботу – і свою, і як заступник Олега Тягнибока. А те, що я роблю як артист, то я роблю також непогано. Бо багато однодумців-патріотів, як ви кажете, вони мене люблять як артиста.
– Ви зіграли українця, який не всім сподобався. Остап Ступка в російському фільмі «Ми з майбутнього 2» грав бандерівця дуже несимпатичного. У російському кіно затребуваний такий негативний український типаж?  
– Мушу сказати, що нам, українським акторам, треба бути дуже обережними, коли тебе запрошують кіностудії, які є неукраїнські і які знімають, наприклад, про історію України або персонажів, які пов’язані з Україною. Бо ми розуміємо, що кінематограф сусідньої держави спрямований на те, щоб не існувало кіно українського – раз, не існувала українська держава як незалежна – два, і щоб вона була абсолютно спокійним сателітом, який не мав би кордонів, як це було при Радянському Союзі – три. Артисти повинні бути свідомими людьми, громадянами і, в першу чергу, займати позицію свою як незалежна людина. Якщо вони такі є, то вони повинні ці речі розуміти.
 Ці проколи, про які Ви сказали, в тому числі й мій фільм – бо я знаю ситуацію, яка там була на самому початку, і знаю той сценарій, який був тоді, коли я його читав, і знаю про того персонажа, якого я мав грати, який він мав бути, а потім який він став – то вже інша справа. І тому нам треба бути дуже обережними з цими речами і намагатися не влазити у ці фільми. Але якщо вже там така робота, що кожен артист хоче зіграти, то треба просто робити вибір уже тоді. А вибір такий: або ти на боці громадянства, або ні. Але в принципі, це ще й не вина артистів, бо якби точно визначилася наша країна і якби ми точно знали орієнтир політичний, куди ми йдемо і що ми робимо, то таких речей ми б з вами зараз не розбирали.
 – Демонізація українців відбувається все-таки в закордонному кіно чи ні?
– Демонізації відбувається і не тільки в росіян. Демонізація українців відбувається і в Німеччині, і в інших країнах. Час від часу такі речі виникають, але тільки тому, що ми не до кінця маємо точну свою позицію. Від того, що ми не маємо своєї позиції, відбуваються такі речі.



Андреевский спуск может «поплыть» из-за неконтролируемого строек

  • 14.08.12, 22:07
Специалисты предупреждают об угрозе оползней на столичном Андреевском спуске.

Андреевский спуск может «поплыть» из-за неконтролируемого строительства Сохранить Специалисты предупреждают об угрозе оползней на столичном Андреевском спуске. На Андреевском спуске не должно быть никаких подземных паркингов, убеждают специалисты. Фото с сайта КГГА Старший научный сотрудник Института геологических наук НАН Украины, кандидат геолого-минералогических наук Вадим Рыбин заявляет о недопустимости строительства на столичном Андреевском спуске паркингов и домов на свайных фундаментах. Как передает корреспондент УНИАН, об этом он сказал сегодня на пресс-конференции в Киеве. В.Рыбин подчеркнул, что территория Андреевского спуска, как и вся территория заповедника «Древний Киев», оползнеопасна. «Эта улица подтоплена, т.е. там высокий уровень грунтовых вод: в верхней части 3-5 м, а в нижней – 1-2 м. И она оползнеопасная. Это создает опасность для всех домов – и для старых, и для новых, которые хотят построить. Моя точка зрения – крайне важно, чтобы большое внимание было уделено инженерным коммуникациям. Вода является самым сильным и активным участником оползневых процессов, которые губят и памятники, и просто добротные старые здания», - сказал В.Рыбин. По его словам, на Андреевском спуске не должно быть никаких подземных паркингов, никаких новых зданий на свайных фундаментах. «Потому что свайные фундаменты меняют гидрологическую обстановку, и это губительно для старых зданий», - пояснил специалист. «На Андреевском спуске не должно быть ни одного паркинга, ни наземного, ни подземного. Машин в такой зоне быть не должно. Естественно, что кто-то там живет в домах и имеет машину… Но все это должно быть ограничено. Любыми мерами, но ограничить распространение автотранспорта на эту улицу. Она должна быть в основном пешеходная», - подчеркнул В.Рыбин. Также он зявил о необходимости замены всех коммуникаций при укреплении и реконструкции старых зданий на спуске и организации дренажа вокруг Андреевской церкви, который защищает храм от разрушительного действия воды. «Но при этом нужно помнить, что любое неосторожное вмешательнство вполне может вызвать негативную реакцию какого-то старого дома соседнего и вызвать его деформацию», - подчеркнул В.Рыбин. Как сообщал УНИАН, Андреевский спук после реконструкции был открыт в этом году ко Дню Киева, в конце мая. По словам председателя КГГА Александра Попова, реконструкция, в частности, замена брусчатки, ремонт фасадов, а также прокладывание инженерных сетей стоила городу 45 млн грн. Он отметил, что реконструкция осуществлялась после значительной работы научных работников, которая легла в основу проекта реконструкции. Тогда же главный архитектор Киева Сергей Целовальник отметил, что на Андреевском спуске создана дождевая канализация, которой там никогда не было.
unian

Хто нищить Замкову гору?

  • 14.08.12, 18:37













-          Алло, Добрий День ! Юрій Васильович Павлюк?
-          Да. Кто это ? Что надо ?
-          Ви ж є одним із засновників ПП "Маркон", вірно ?
-          Ну да.
-          Чи можете ви надати інформацію про документи, які
підтверджують правомірність забудови на Замковій ? Ми можемо з Вами
зустрітися, щоб поговорити про це детальніше ?
-          Ні, не можете. І взагалі, я рекомендую вам більше сюди не
дзвонити, а то затаскаю вас по судах за втручання у приватне життя.

Хто плювати хотів на історію міста, гучні заяви мерії "не дамо в образу святиню" та й на гіркий досвід Ріната Ахмєтова. "Свідомо" вирішило з`ясувати, хто у варварський спосіб почав будувати готель на Замковій горі - пам'ятці містобудування та археології. Пошук привів до професійного податківця.

Як відомо, забудовником Замкової гори є ПП "Маркон". Витяг із державного реєстру дав наступних засновників: Юрій Павлюк, Василь Павлюк, Віталій Гетьман, Валентина Гетьман, Галина Павлюк та Юлія Павлюк.

Логічно було припустити, що йдеться про родину високопосадовця - це їхня практика записувати в засновники родичів, залишаючись самим в тіні. Дзвінки по телефонам та поїздка за адресою, що була вказана при реєстрації, вивели на Валерія Васильовича Павлюка. Самого його в засновниках якраз немає. Але всі вони ним поєднані: дружина, брат, батько і мати, тесть і теща.




Ким є Валерій Васильович? Офіційні інтернет-сторінки податкових адміністрацій та дзвінки їм дали наступні дані. Валерій Павлюк працював начальником податкової Дніпровського району. Далі став заступником начальника податківців усього Києва. Знову повернувся на посаду головного районного податківця - цього разу у Шевченківській район. Цього року працював помічником першого заступника начальника всієї Державної податкової служби України Андрія Головача. До минулого тижня на сайті був його графік особистого прийому громадян.

Але їх Павлюк в податковій вже не приймає. У відділі кадрів служби "Свідомо" повідомили - він звільнився. Ми представилися як знайома з Івано-Франківська, тому співрозмовниця додала: "Взагалі то зараз Ви з ним контакт не знайдете, бо, здається, він за кордоном".

Вже колишні сусіди, зі свого боку, повідомили, що у кінці липня сім'я Павлюків продала свою квартиру на вулиці Урлівській.

Дзвінок брату закінчився погрозою "затаскати по судах".

Варто зауважити: статутний фонд  "Маркон" - 34 000 000 гривень. І це не єдине підприємство родини Павлюків. На колишню домашню адресу пана Валерія також зареєстроване ТОВ "Апрайз компані", яке займається побудовою нерухомості для продажу або оренди.


Вчора був в Києві...

                    Майже десять років не був.Нарешті вибрався. Подивитися, який зараз Київ. Подивився. Є одне влучне визначення. Убозтво. Ось так я можу охарактеризувати те, що побачив. До речи, це визначення підходить до всіх міст України. Полтави, Харкова, Донецька та решта. Можливо, що Львів та ще декілька західних міст є виключенням. Я там давно не був, і допускаю, що там відбулися зміни на краще. Але, надія, що Київ повинен бути на відповідному рівні, все ж таки, була. 
 
                    Який дурень називає Київ європейськім містом? Він, цей дурень бачив, які насправді європейські міста?Бачив Будапешт, Варшаву, Прагу, Берлін, Мюнхен? Малі міста в Европі? Там чисто, нема облупленої штукатурки, там рівні дороги, відремонтовані фасади домів. А що в Києві? Ось, підійдіть до цього дома на Михайлівській - 
 


                   Та воно і так видно. Пилюка там в'їлася в побілку намертво. І це поряд з центром міста. Та власне, весь Хрещатик такий, все в чорній пилюці, десятиріччями нічого не милося, не фарбувалося. Я вже не кажу за капітальний ремонт. Ось, арка на Хрещатику, біля метро "Хрещатик" - 
 


                    Бачите плями справа, на арці? Це не плями, це облізла штукатурка.Я знімав телефоном, тому якість не дуже, і ця картина не так сприймається, як є в натурі. Як взагалі таке можливо? Невже важко зробити хоч би косметичний ремонт. Хоч би на час Євро. А ось ці сходи - 
 

 
                    Розчин між плитами давно висипався. В тій же Європі, на яку посилається той дурень, такого не побачиш. Це сором для будь-якої столиці. А двері в ювелірному салоні - 
 


                   Такі жовті двері, з алюмінію, з'явилися, я досі пам'ятаю, десь у восьмидесятих роках. Досі тут стоять. Таке враження, що ти повернувся в 1985 рік. Життя застигло. А це що таке - 
 


                    Також на Хрещатику. Якась будка. Мабуть колись вона була телефонною будкою. Дверей нема. Поряд імітація сміттєвого бака. Самого бака нема, кришка розплющена та брудна. Європа, так? А це вхід в переход, також на Хрещатику - 
 


                   Також якість фото не дає роздивитися всю красу цього видовища. Решітки старі, побиті, брудні. Двері також за царя Панька. Ось решітка на якомусь Гранді, також на Хрещатику - 
 


                    Так само, якість фото не дозволяє роздивитися, в якому стані вона знаходиться. А якщо підійти ближче, та власне і здалеку видно, що решітка вся у пилюці, не милася, та не фарбувалися, ті самі десять років, що я не був в Києві. Вікна також старі та страшні. За новобудови взагалі мовчу. Ось приклад жаху - 
 


                    Навіть я, не архітектор, розумію, що це кіч. Як, поряд з п'ятиповерховим будинком, ставити два таких урода в зовсім іншому стилі? Цей будинок також не в найкращому стані, але, при бажанні, з нього можна зробити цукерку. Ні, ставлять поряд це страхіття.
                    А це сам Хрещатик - 
 


                   Де каштани? Самі пеньки залишилися. Посадили якісь дерева, які вже позасихали. Але водовозка ізде та поливає їх. Ну і дороги. Це не дороги. Це асфальто-бітумна суміш, яку розчавив каток. Розчавив, як вийшло. Таких доріг, в самому маленькому містечку Європи не побачиш. Вони там рівні. Просто рівні. Без будь-яких ям, ямочек, яміщ. Тротуарна плитка також шокує. Там також ями, між плиткою повисипалася стяжка(якщо вона там і була). За станом, в якому вона знаходиться, клали її ще при совдепії. І взагалі, я не пам'ятаю, щоб в тій же Європі, тротуар викладали плиткою. Там кругом асфальт. Також рівний, без ям. Якщо і викладають, де-ніде, плиткою, то її роблять з каменю, щілин нема, жінки можуть спокійно ходити на шпільках. 
 
                   Продавці. Це окрема тема. По-перше, всі розмовляють іноземною, руською мовою. Всі мають якійсь бидлуватий вигляд. Коли до них звертаєшся, ніякої посмішки від них не побачиш. Навпаки, відчувається агресивне очикування на якійсь закид з мого боку, щоб обкласти мене руськими матюками. Таке враження, що їх завезли з Моськви. Я шукав Київській торт з мигдалем, і спитав у продавщиці, де його можна знайти. Вона спочатку рявкнула - "не знаю", а потім почала розповідати мені, як їй важко працювати продавщицею, яка вона нещасна, ну і в такому дусі. 
 
                   Андріївській узвіз взагалі вбив. Вірніше, не узвіз, а ця, так звана торгівля на ньому. Навіщо продавати одне і теж, уздовж всього узвозу? Таке враження, що там один хазяїн. Продавці також, державною мовою, ні бум-бум. Руська. В усій його "красі". Та і взагалі, мають якійсь напівбомжатний вигляд. До них гидко підходити. Та навіть, якщо і підійдеш, то до тебе ніякої уваги. Соромно було перед всілякими японцями, англійцями та іншими іноземцями, яких там багато. Едине, за що не було соромно, так це за наших пращурів - 
 

                   Велична споруда. Але, це не наших рук робота. Ми, навіть в належному стані не можемо ії утримувати.
 
                   Скажете, що все, що я написав, то це дрібниці? По-перше, я не про все написав. Можливо, тільки про один відсоток побаченного. По-друге, це не дрібниці. Це те, з чого складається загальна картина. А вона складається з мазків пензля. Дрібних, різнокольорових, яка кладуться на холст від серця, від души. Я не побачив ні серця, ні души. 
 
                   Так, я розумію, що зараз у владі бандюки, моськовського пошибу. Але, за всі двадцять років незалежності, в Києві взагалі не було української влади. Яка би любила Київ, піклувалася за нього, розвивала...То, кияни, вам що, все це подобається? Ви живете в гадюшнику, про європейське місто і мови нема. Вам не соромно було під час Евро? Ви і далі хочете жити у бруді, в пилюці, з розбитими дорогами, з дебільною плиткою на тротуарі, з захаращенними будинками, зі зрубаними деревами? Кажуть, що бидло обрало цю владу. А ви хто, якщо обираєте в своєму місті владу, яка знищує його? Знищує майбутне для ваших дітей. Ви хто, терпіли, дебіли, чи таке саме бидло, яке привело до влади комунобандитів? Хочете ображайтеся, хочете ні, але від цього запитання нікуди не дінешся, якщо побачиш Київ вперше. Або, після того, як довго не був в ньому, як я. 
 
                   Ладно, все. Нема часу. І так, пишу на коліні, під першими враженнями. 


Велика сила КГБ!

  • 11.08.12, 23:16
Воювати танками, бронемашинами?Це все в минулому, нова технологія, за допомогою "волохатих бобриків".Тепер Золотій Орді не потрібно ятоганів та коней, готовимо бл...й, за завойовуємо товсту та  відгодовану Європу  http://life.pravda.com.ua/society/2012/08/9/109626/?fb_action_ids=348957481848619&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22348957481848619%22%3A10151065895847381%7D&action_type_map=%7B%22348957481848619%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=[]

Безпам’ятство нащадків, або військово-морські фальсифікатори

  • 08.08.12, 21:01

У Севастополі 28 липня 2012 року в урочистій обстановці за участі місцевої влади і командування ВМС ЗС України, відкрили військово-морський музей «Михайлівська батарея». Відкриття військово-морського музею приурочено до Дня Війського-Морського Флоту Російської Федерації, який   у СРСР і в Російській Федерації завжди святкували і святкують в останню неділю липня кожного року. Цього року це святкування припало на неділю 29 липня.

Особливістю цьогорічного свята  є  спільне його відзначення Чорноморським флотом РФ та Військово-Морськими силами України. Українські Військово-Морські Сили, як видається, ніколи не мали сталої, твердої позиції стосовно дати заснування українського військового флоту і  святкували  то у квітні то у серпні, то як прийдеться.

Так мучились ВМС ЗС України,  «Як паралітик той на роздорожжю», аж допоки раптом, на Двадцять першому році Української Незалежної Держави, та  через двадцять років після створення організаційної групи  ВМС України,  Президент України Віктор Янукович видав Указ, котрим зобов’язав святкувати День ВМС разом (спільно) з Чорноморським Флотом Російської Федерації. Вони ж у нас займають  і землю і водну гладь і об’єкти нерухомості, і хоча у Києві кажуть то все наше, але росіяни ведуть себе у Севастополі,  як у себе дома.

Наглядно це демонструє військово-морський музей «Михайлівська батарея». Якщо для експонатів Чорноморського флоту РФ тут відведено 90%  музейної площі, то для ВМС ЗС України  «орендатори» виділили аж 10 % тої площі (один короткий фланг батареї)..

Експозиція росіян починається  з 1783 року «времен Очакова и покоренья Крыма». Експозиція ж українських військових моряків з якогось дива починається лише з квітня 1992 року, зі створення орггрупи ВМС України. Чим наше (?) командування дуже гордиться. Але, й навіть тут музейна експозиція чомусь зовсім замовчує про одного з Командувачів ВМС ЗС України, а саме, про віце-адмірала Безкоровайного Володимира Герасимовича, найпотужнішого головнокомандувача ВМС України.

За такого підходу до власної історії видно, що нікого з керівництва Міноборони, навіть тих, хто опікується військово-патріотичним вихованням, не  турбує те, що українські військові морячки не знатимуть ні власне свого роду, ні історії нашої морської звитяги, або з якого такого дива військовий корабель назвали «Гетьман Сагайдачний»?  Про це мова у статі.

У місті Севастополі на північному березі Севастопольської бухти, на мисі, що виступає на південний-захід, ще у 1794 році для захисту входу в бухту була збудована земляна батарея № 2. У 1806-1808 батарея була перебудована у формі неправильного чотирикутника, а в 1843-1845/1846 за проектом інженера-полковника ГУСТАВА ФЕЛЬКЕРЗАМА1 на місці земляної батареї № 2 була збудована двоповерхова мурована з тесаного вапняку батарея другої лінії оборони  Севастопольської бухти. Будівництво завершили у 1846 році. Батарея збудована у вигляді букви «С» – головний  фасад повернений до моря, і два коротких фланги. Довжина батареї з флангами 205 метрів, висота від фундаменту 10 метрів, товщина зовнішніх стін 1,8 метра. З пагорба батарея була захищена оборонним муром і ровом.

До 1846 року назва цього об’єкту – Михайлівський форт. Після 1846 – Михайлівська батарея.

В переддень Кримської війни  (4 жовтня  за старим стилем 1853-1856 рр.), та 349 денної оборони Севастополя в 1854-1855 роках на батареї було 77  гармат. Батарея, майже не брала участі у боротьбі з англо-французьким флотом, що бомбардував 5.10.1854 року місто. У жовтні  1854 року на батареї розмістили хворих і поранених, які були переведені із морського шпиталю. Загальновідомо, що саме українці складали переважну більшість захисників Севастополя у 1854-1855 роках.

Ось найвідоміші з українців, хто прославив Севастополь під час 349 денної оборони міста: Петро Кішка, Гнат Шевченко, Федір Заїка, Михайло Маришок,  Павло Головинський, Іван Дем’яненко, Микола Зінченко, Дмитро Горленко, Петро Даниленко, Семен Буденко, Андрій Гиденко, Макар Шульга, Корній Мітченко, Іван Димченко, Роман Журбенко, Василь Чумаченко, Микола Пащенко, Михайло Кузьменко.

Але у військово-морському музеї ВМС ЗС України Ви про це, не дізнаєтесь.

Опівдні 27 серпня 1855 року розпочався другий штурм Севастополя і до вечора князь Горчаков2 віддав наказ залишити Південну сторону, підірвавши порохові льохи й затопивши кораблі, що залишалися на рейді. Евакуація на Північну сторону пройшла спокійно, оскільки англійці і французи вважали, що місто заміноване. 28 серпня 1855 року росіяни зайняли оборону на Північній стороні, а 30 серпня  союзники увійшли в зруйноване і спалене місто.

Кривава трагедія під Севастополем підійшла до свого фіналу. Всього за час облоги союзники втратили, не рахуючи хворих і померлих від хвороб, 71 000 осіб. Втрати російських захисників (й українців), за офіційними даними, склали 102 000 солдатів і офіцерів.

Після закінчення Кримської війни батарея втратила своє бойове призначення і в кінці XX-на початку XX століття слугувала складом і казармою для 7-ї і 8-ї рот 2-го батальйону Севастопольської фортифікаційної артилерії.

Під час Першої світової війни 29 жовтня 1914 року німецький лінійний крейсер «ГЕБЕН» і крейсер «БРЕСЛАУ» йдучи за тралами двох турецьких міноносців «ТАШОС» і «САМСУН», 10 вузловим ходом підійшли до Севастополя обстріляли порт, російські кораблі і берегові бази  з дистанції 14 000 метрів (75 кабельтових). Російська фортифікаційна артилерія не стріляла на таку відстань.

«ГЕБЕН» наближався до Севастополя  вздовж берега з північного боку. Під прикриттям сльоти й туману він підійшов близько і берегові батареї  відкрили по ньому неприцільний вогонь з дистанції 7 800 м. «ГЕБЕН» відкрив вогонь із гармат головного та середнього калібру, він знаходився на відстані 7 400 метрів  (40 кабельтових) від входу в Севастопольську бухту, де стояв весь Чорноморський флот , чомусь не готовий до виходу в море. Кораблі були розташовані на рейді, на бочках у дві лінії, це заважало їм відкрити вогонь у відповідь.

«ГЕБЕН» розстрілював російський Чорноморський флот протягом 17 хвилин  з дистанції 7 800-11 800 метрів (42-64 кабельтових), німці випустили  47 снарядів калібру 280 мм і 12 снарядів калібру 150 мм. Він розпочав обстріл з Костянтинівського форту, це західніше Михайлівської батареї. Обстріляв снарядами  військовий шпиталь, вугільні склади, залізницю і Корабельну сторону Севастополя. Два снаряди попали в берегові батареї.  

Командування Чорноморського флоту, заскочене зненацька (?) «несподіваним» бомбардуванням головної бази флоту Севастополя, погано орієнтувалось в обстановці. Вдень 29 жовтня 1914 р.  командуючий  Чорноморським флотом вице-адміралЕбергард3  все ж вивів основні сили флоту (5 лінійних кораблів, 3 крейсера і декілька міноносців) в море для пошуку «ГЕБЕНА» і «БРЕСЛАУ». Після тривалого крейсерства в південно-західній частині Чорного моря основні сили флоту повернулись в Севастополь,  так і не віднайшовши німецьких  крейсерів. Тож, набіг турецько-німецького флоту на   російські порти на Кавказькому узбережжі, в Криму на головну базу  Чорноморського флоту, пройшов безкарно. «ГЕБЕН» і «БРЕСЛАУ» пішли в Босфор.

 Маємо зауважити, що за усіх часів Російської імперії Чорноморський флот традиційно комплектували вихідцями з України. Там служили уродженці Таврійської, Херсонської, Подільської, Катеринославської, Київської, Полтавської, Харківської, Чернігівської, Волинської та  Холмської губерній. Це підтвердив свого часу адмірал Олександр Колчак4, який з  червня 1916 року командував Чорноморським флотом, а перед тим служив на  Балтійському. Ось його слова: «Офіцерство і матроси на Балтійському і Чорноморському флоті розрізнялися головним чином за місцем народження: ті, що жили на півдні, йшли на  південь, ті, які були з півночі, йшли на Балтику».  А ось уривок із промови командувача Чорноморським флотом адмірала Олександра Колчака на Пушкінській площі міста Севастополя у квітні 1917 року. Перед багатотисячними колонами маніфестантів він сказав: «Мені випала честь говорити з українцями, що зібралися тут заявити про  своє існування, наочно його засвідчити. Чорноморський флот, керувати яким маю за честь, на 90% складається із синів цієї нації. Я не можу не вітати українську націю, яка дала мені найліпших моряків, які тільки є у світі».  

Але у Військово-морському музеї у Михайлівській батареї ви цієї цитати не знайдете. Там лише є портрет О. Колчака, на тій половині батареї,  де експозиції Чорноморського флоту РФ.  

Та крім Олександра Колчака, за часів Української Народної Республіки Чорноморським флотом командували:

Командувач Чорноморського флоту УНР:

22 — 30 квітня 1918 року — Михайло Саблін, контр-адмірал.

Керівники Морських сил Чорного моря (у Новоросійську):

30 квітня — 4 червня 1918 р. — Михайло Саблін, воєнмор.

Командувачі Чорноморського флоту Української Держави:

30 квітня — 10 червня 1918 р. — Михайло Остроградський, контр-адмірал6

10 червня — 14 грудня 1918 р. — В’ячеслав Клочковський, контр-адмірал.

Командувачі Чорноморського Флоту УНР (за часів Директорії):

14 грудня 1918 — квітень 1919 рр. — В’ячеслав Клочковський, контр-адмірал.

9 квітня — 24 квітня 1919 — Михайло Білинський, військовий міністр (та командувач Приморським фронтом, відповідно до наказу «Про організацію Військово-Морських Сил на побережжі Чорного моря»).

24 квітня 1919 — квітень 1920 — Микола Злобін, міністр морських справ УНР.

20 квітня — листопад 1920 року — Михайло Остроградський, контр-адмірал, Начальник Морських сил УНР.

В 1920-1930-х роках приміщення Михайлівської батареї використовували під склад. 

Під час  оборони Севастополя 1941-1942 рр., у другій половині червня 1942 року  на батареї був створений опорний пункт. Його  захищали бійці і командири 110-го зенітного артполку ППО ЧФ, берегової батареї № 102 і  авіаційних частин під командуванням капітана Р. Хайрулліна. Три доби гарнізон Михайлівської батареї відбивав атаки противника і за наказом командування евакуювався  в ніч на 24.06.1942. 

Але про добре відомого нам героя-українця віце-адмірала Пилипенка Володимира Степановича, Героя Радянського Союзу, учасника оборони Севастополя,  в військово-морському музеї – ані телень. Чому так? 

То ж знову повертаємось до питання – чому історія українського військового флоту в військово-морському музеї починається з 1992 року? 

Запорізькі козаки ходили Чорним морем на Трапезунд, Босфор, брали Кафу, ще тоді коли Московське князівство лише  завойовувало Казань. Навіть поверховий погляд на історію українських моряків дає багато фактів, які навівають сумні роздуми про міру патріотизму тих, хто відповідав за організацію військово-морського музею у Севастополі.

Керували морськими походами часів Давньої України-Руси:

Командувачі морськими походами часів Запорозької Січі

далі тут

Богдан Мороз, голова Конгресу українців Севастополя

“Демократична платформа” у Партії регіонів?

  • 05.08.12, 23:58

Для початку слід сказати про деякі особливості побудови фракції Партії регіонів за останнє десятиліття. Починаючи із 2002 року, коли ПР брала участь у виборах у межах провладного блоку “ЗаЄдУ”, і завершуючи періодом після президентських виборів 2010 року дана парламентська структура будувалася за нескладним принципом: основних обираємо, а інших – докупаємо.

Відповідно, із кожним наступним парламентським призовом у рядах регіоналів опинялисяперебіжчики, котрих необхідно було якось прилаштовувати. Відповідно, можемо виділити “три призови” перебіжчиків до Партії регіонів: 1) 2002 року, коли в рядах ПР опинилися колишні “нашоукраїнці” Макеєнко та Стоян; 2) 2006 року, коли здійснювалося активне формування “парламентської коаліції”; 3) 2010 року, що став наймасовішим та привів у ряди регіоналів багатьох грошовитих “нашоукраїнців” та “бютівців”.

Загалом, це величезна кількість людей. Частина з них йшла “в нікуди”, але багато хто зміг закріпитися і зайняти певне положення. Варто згадати і І. Богословську, і про В. Олійника, котрі змогли стати головними спікерами нинішньої ПР.

На даний момент кількість “політичних легіонерів” у рамках ПР досягло вже критичної позначки.

Місце в партійному списку знайшлося і для колишнього “помаранчевого міністра” Ю. Поляченка,  і для кандидата в президенти, що 2004 року підтримав В. Ющенка – А. Кінаха, для І. Богословської, яка того ж 2004 року розповідала всім по телебаченню про “жахіття донецьких”, для О. Зарубінського, що створював у НДП “демократичну платформу”, щоб протидіяти кандидату Януковичу, для довіреної особи кандидата В. Ющенка у 197 окрузі – В. Олійника, для обраних від НУНС та БЮТ депутатів О. ГорошкевичаМ. БаграєваЄ. СігалаА. ВеревськогоТ. ВасадзеВ. Хмельницького, депутата 5-го скликання від СПУ В. Полякова, депутата, обраного 2006 року за списками НУНС - О. Волкова, депутата Київради, обраного від “Блоку Черновецького”, - Л. Мельничук.

Не можна забувати і про “висуванців” від “Сильної України”, яких у списку небагато, але які є досить темними політичними суб’єктами. Дудка В., Шаблатович О та Фабрикант С.

І це лише згідно до передвиборчого списку. Візьмемо, наприклад, перші 80 кандидатур, які висунула ПР.

У цій нескладній схемі  помаранчевим позначені колишні активні “борці з ПР” та депутати від БЮТ та НУНС. Жовтим – старі перебіжчики (початку ХХ ст.) а також вихідці з Блоку Черновецького”. Зеленим – “емігранти зі споріднених структур” (“Сильна Україна”, Народна партія, СДПУ(о)), які раніше проти ПР не виступали. Не важко порахувати, що лише екс-помаранчевих цілком вистачить, або створити невеличку фракцію в 15 осіб.

А якщо згадати про мажоритарні округа. Звісно, переліку тамтешніх кандидатур від ПР ще публічно не оприлюднено, але вже зараз видно, що у фракцію ПР у наступному парламентінамічені діячі штибу Борисова, Писаренка, Гереги та Довгого.

Таким чином, ПР (Партія регіонів) стрімко перетворюється на ПР (партію ренегатів), що, звісно, не є чимось випадковим.

На перший погляд, ми спостерігаємо логічне завершення еволюції вітчизняного феодалізму у напрямку абсолютизму, за якого “все замкнено” лише на одну персону.

Депутат у такій системі – це лише функція, додаток до картки. Звісно, немає особливого значення, яким буде цей додаток. А перебіжчик набагато зручніший, оскільки не має твердих позицій, а повністю залежить персонально від того, хто його завербував.

Так само як абсолютиські монархії відмовлялися від аристократії на користь найманцям та іноземним гвардійцям, так і нинішня партія регіонів “мутує” у напрямку концентрації об’єднання “політичних гастарбайтерів”, яким байдуже, кому служити, але важливо бути на боці сильного.

Однак подібна стратегія несе у собі певну небезпеку, що може водну мить перевернути з ніг на голову усю існуючу у нас тепер політичну систему.

Якою буде майбутня Рада?

Одне не викликає сумнівів особисто у мене. У ній найбільшу роль буде відігравати “політичне болото”, тобто сукупність політично-індиферентних депутатів, які слугують сильнішому, аби мати преференції. Серед мажоритарників таких буде більшість, адже система з однотуровим голосуванням та конкуренцією між “опозиціонерами”, “ударниками” та “незалежними” виведе не у одному округу на перші місця блідих політично, але заможних бізнесменів, у яких будепідгодований” електорат (Черновецький-style). Характерно, що болотяних кандидатів висуває і сама ПР. Але цікаво, що таких, якими бачили вище, вистачає і у самому списку регіоналів.

Спираючись на ці кадри та на псевдо-опозиціонерів (впередівців, комуністів і т.д.) можна буде створити більшість, яка буде дуже нагадувати більшості епохи Кучми. Тобто слухняні, але жадібні та дуже ненадійні.

Очевидно, спираючись на хронічних зрадників-рецидивістів, регіонали виходять з того, що сила завжди буде на їх боці, а тому зрада буде виключена а змови будуть придушуватися у зародку. Не важко зрозуміти, що подібні припущення є дуже самонадійними та не відповідають розвитку українського соціуму. Соціальна база існуючої моделі управління суспільством є не надто широкою, суперечності у середині правлячого класу – очевидними, а зовнішньополітична ситуація – дуже складною.

Фактично, нинішня парламентська кампанія створює механізм демонтажу нинішньої владної моделі її ж власними руками.

Уявімо собі, що завтра повторюється ситуація, аналогічна 2004 року. Де тоді буде більша частина кандидатів, яких ПР висуватиме в депутати? Хтось дістане з антресолей помаранчеві шалики, хтось – викриватиме “азаровщину”, а хтось – створюватиме “демократичну платформу” у ПР. Навіть достойна кандидатура для цього є – пан Зарубінський, що має великий досвід створення “демплатформ” у партіях влади та розвалу останніх. До речі, поки ще жодна партія, у якій опинявся Зарубінський, добре не закінчувала…

Нехай зараз вони – просто облікові одиниці для отримання карток для голосування, але формально всі вони будуть легітимними “народними обранцями”. І у будь-який момент зможуть зібратися та перетворити власні повноваження у політичні рішення. Приміром, у нову Конституцію або будь-які інші документи. Знову ж таки, 2004 рік це показав у всій своїй повноті. Політичний переворот зразка 1991 року буде у новому парламенті можливим як ніколи раніше, адже ПР, що починаючи з 2006 року була константою, перетворюється на щось аморфне.

Що може за цим стояти? Або керівництво ПР демонструє свою самовпевнену відірваність від життя, закладаючи міну під власне існування. Або це все – результат невидимих для загалу підкилимових ігор, метою яких є зміна владної моделі в інтересах зовнішніх сил, що дивовижно співпадає з ускладненням україно-російських відносин та активізацією проросійських нафталінових політиків”.

З одного боку – влада активно допомагає політичному проекту “Україна Вперед”, що має у своєму існуванні виразний російський слід. З іншого боку – перетворення ПР та мажоритарних округів на “бухту для ренегатів. В таких умовах організація державного перевороту буде безпроблемною задачею. Тим більше, за умов солідних капіталовкладень. При цьому, можна використати протестні настрої суспільства як детонатор, парламент – як інструмент, а владу – як об’єкт.

Наша новітня історія знає не один приклад  “псевдореволюцій”, коли влада використовувала протестні настрої, та реалізовувала видимість перемін, не змінюючи нічого. Революція на граніті дозволила номенклатурі перерозподілити владу між собою. Провал путчу 1991 року дозволив компартійним функціонерам стати капіталістами, олігархами та латифундистами і т.д. і т.п.

Не бачу причин, чому б подібний механізм не використати вчергове. Принаймні, кадри для цього у парламенті будуть.

korrespondent

Петро Олещук ,
політолог

Над Україною літали винищувачі

  • 05.08.12, 21:26
 
Саламатін запевняє, що військові льотчики готові у будь-який момент прикрити повітряний простір України. Саламатін побаченим задоволений Міністр оборони України Дмитро Саламатін запевняє, що наші військові льотчики готові у будь який момент виконати завдання з прикриття повітряного простору України. На цьому глава оборонного відомства наголосив, коментуючи прольоти над містами України авіації Повітряних Сил Збройних Сил України 5 серпня, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства оброни. Д.Саламатін зазначив, що прольоти ланок у складі чотирьох винищувачів та пар бойових винищувачів МіГ-29 та Су-27, штурмовиків Су-25 над більш ніж 30 містами України відбувалися в рамках відпрацювання планових заходів бойового чергування та з метою перевірки системи протиповітряної оборони держави. «Завдання, які ставилися в рамках цього тренування перед авіацією Повітряних Сил, зенітними ракетними та радіо-технічними підрозділами – виконані. Український народ по праву може пишатися своїми захисниками повітряних рубежів», - акцентував міністр. Тренування відбувалося у суворій відповідності до вимог правил авіаційної безпеки. Під час свята було зроблено 30 літако-вильотів, літаки здійснили прольоти над містами без виконання фігур складного та вищого пілотажу, зазначили в прес-службі Міноборони. Під час перельотів між містами, у дозволених заходами безпеки повітряних зонах, екіпажі бойових літаків відпрацювали елементи повітряної розвідки та повітряного бою, удосконалили навички виконання завдань з прикриття повітряного простору держави, наголошується у повідомленні. По завершенню тренування усі літаки повернулися на аеродроми базування. Командувач Повітряних Сил ЗС України Юрій Байдак відзвітував міністру оборони про успішне виконання поставлених завдань. Д.Саламатін подякував особовому складу Повітряних Сил ЗС України за успішно проведені навчання і привітав військових льотчиків зі святом.

Ой тролю мій, тролю

  • 04.08.12, 11:11
Таня Малярчук, письменниця, спеціально для УП.Життя

Я починаю цей текст з великою радістю. Бо що б я далі не писала, якої теми не торкнулася б, – чи то мовної, чи то історичної, чи політичної, – словом, що б я тут далі не писала, я точно знаю, що даю комусь можливість заробити. Я майже роботодавець. Я даю українським тролям шматок хліба.

Не знаю, хто вони, не знайома з жодним, але повсюдно бачу плоди їхньої виснажливої цілодобової праці, впізнаю їхні нескромні сліди, виловлюю уламки ідей і смислів з тих текстів, по яких вони пройшлися танком – друзі мої, тролі.

Я чомусь уявляю їх всіх разом у глибокому підземеллі, вони заступають на службу за індивідуальним графіком, скажімо, доба через дві, ліфтом спускаються в шахту, залишаючи на поверхні землі своє минуле, свої родини, свої переконання і свою совість.

Вони демонструють на прохідній троляче посвідчення, їх супроводять до робочого місця – великого надпотужного комп’ютера, вмикають комп’ютер, вмикають таймер і кричать "Фас!". І тролі кидаються в бій як вовкодави, як гладіатори, як кирпаті мефістофелі.

Вони перекрикуються між собою не відриваючи поглядів від монітора, якось так, наприклад: "Гелп, сайт такий-то, стаття така-то, я в меншості!", або "Хто такий, до курвої мами, Дмитро Вітовський?!".

Але вони, без сумніву, знають, хто такий Дмитро Вітовський. Вони знають все і всіх. Тебе вони знають краще за тебе. У них вже складене на всіх авторів досьє з історією всього колись написаного чи сказаного – ключові слова, штрихпунктирно – і тепер залишається лише вправно жонглювати цими знаннями, обертаючи їх проти тебе ж, сіючи в душу зерно сумніву і вини.

І ти вже не знаєш, хто ти.

І ти вже не знаєш, хто такий Дмитро Вітовський.

Не дай боже потрапити під приціл цих новітніх демонів постсовєцького інтернету. Один раз дослухавшись до їхнього зміїного шепоту, ти вже в сітях, ти піймався, вважай – пропав.

Скільки вони заробляють за коментар? Гривню? Десять гривень? П’ятдесят? Чи може, оплачуються конкретні завдання? Скажімо, затролити якогось політика чи якусь політичну силу, затролити ситу Європу з усіма її знахабнілими іммігрантами чи Америку з її невмирущими спецслужбами.

Затролити тему УПА, затролити тему сучасних політв’язнів, затролити мовний закон, затролити мову, затролити всю Україну так, щоб вона не могла підвести голову з-під мегабайтів інформаційного лайна.

Щоб вже ніхто не розумів, що таке Україна і навіщо вона тут взагалі здалася. Щоб вже ніхто нічого не хотів розуміти, а просто падав собі смиренно хто в летаргійний сон, хто – в деліріум тременс.

Найцікавіше стежити за війнами між самими тролями. Це вже вищий пілотаж, битва титанів. Або робити лінгвістичний аналіз їхніх коментарів. Це я люблю.

Olya0378, наприклад, пише з приводу нещодавніх домовленостей про спрощення візового режиму з ЄС так: "Я проста українка. Мені ця Європа і даром не потрібна. Я маю купу занять в своїй батьківщині. Я не Коломойський чи Пінчук, шоби європами тинятися".

І от тепер мучить мене одне питання. Оля, хто ти? Що означає 0378? Рік і місяць народження чи номер твого посвідчення спецагента ВОТТ – всеукраїнського об’єднання тролів і тролих?

Опустимо інформаційний привід. Опустимо власні імена, це нецікаво. Що залишається? Короткі прості речення і спеціально вкраплені елементи суржику – доказ того, що Оля дійсно проста українка, яка забігла сюди, на хвильку відірвавшись від "купи занять", щоб сказати правду таким самим простим, як вона, і дуже зайнятим українцям.

"Даром" в значенні "задурно" – згідно із моїм мовним чуттям, словечко центрально-східно-українське. "Шоби" в значенні "щоб" – західноукраїнське. Але пробачимо Олі таку дрібну неузгодженість лексики і географії. А от "в своїй батьківщині" – вже цікавіше. Так міг написати лише той, для кого українська не є материнською мовою, але хто вже добре завчив, що треба казати "в Україні", а не "на".

Спрацювала аналогія і з’явилась проста українка, яка "в своїй батьківщині" має купу справ. З простотою, однак, теж не все в порядку. Бо простий українець навряд чи використає літературне і маловживане "тинятися".

Чесно кажучи, простому українцю наразі взагалі не до говоріння. Він вже давно тиняєтьсявсюди, де тільки може, шоби прогодувати сім’ю і шоби діти не ходили босі. Адже "купи занять", в існуванні яких ти переконуєш нас, Olya0378, насправді нема. Принаймні легальних. Принаймні тих, що не принижують людську гідність.

Я тобі, Олечко, навіть більше скажу: настає повна ж..па і незабаром навіть ви, тролі, втратите своє джерело прибутку. Виконаєте останнє завдання і підете з торбами, як всі решта вже пішли. Бо коли немає іншої думки і думки загалом, коли українські гуманітарії (по-вашому, свідоміти) підуть на "стройку" (про що ви так мрієте і мрія ця вже майже збулася), коли не буде ні "всіхів", ні "противсіхів" (так і кортить дописати – одні "псіхи"), коли нарешті на повен ріст встане з могили совок і восторжествує на цій нещасній землі помножений на блатняк "рускій мір", – тоді потреба в тролячій армії відпаде сама собою.

Не буде мене, не буде вас, розумієте? Залишать одного-двох для перестраховки і буде як в сусідній Росії, де тролі реагують лише на слово "Путін". Решта доробляють правоохоронці.   

Тому нате, беріть, мені не шкода. Я пишу – ви тролите. Я тролю – пишете ви. Як кажуть, копієчка до копієчки, коментар до коментаря. І всі ми поки маємо що їсти. Тонни тролятини на барвистих тарілках інтернет-сторінок.

Смачного, мої любі підземельні друзі. Проста українко Олечко, "даром" даю. Зустрінемося на "стройці".

life.pravda

Депутат: Турчинов порушив домовленості щодо виборчого списку

  • 04.08.12, 00:45
При формуванні виборчого списку опозиції були порушені особисті угоди між Юлією Тимошенко та деякими депутатами про включення до списку. Про це в інтерв’ю "Українській правді" заявив опозиційний депутат Олександр Бондар.

Він розповів, що ще у лютому 2010 року між ним і Тимошенко була підписана така угода, але до списку він не потрапив.

"Ця угода була підписана одразу після обрання Януковича президентом, у період, коли багато людей з НУНС ставали "тушками", - сказав Бондар.

"Цю угоду, я ні в кого не просив, мене запросив до себе в кабінет Олександр Турчинов, і у нього в кабінеті я підписав бланк з підписом Тимошенко. Це було їх прохання, тому що їм треба було зберегти деяку кількість людей, які не перейшли на сторону влади", - додав він.

За словами депутата, таку ж угоду підписав також Роман Зварич, але у списку він також не опинився.

Бондар також додав, що пішов у міністри економіки опозиційного уряду за особистим проханням Турчинова. "І була розмова, що всі члени опозиційного уряду мають бути членами наступного парламенту", - зазначив депутат.

"Проти цього категорично виступав керівник фракції НУНС Микола Мартиненко. Він просто сказав, щоб я не йшов", - наголосив він.

"Всі люди, які попали у прохідну частину списку опозиції від НУНС – вони опосередковано чи безпосередньо в різні періоди були опонентами "Батьківщини", або з нею боролися. А людей, які весь цей час підтримували особисто Тимошенко і "Батьківщину" там немає", - заявив Бондар.

"Коли Тимошенко посадили, в мене вже виникли сумніви, тому що я добре знав, хто залишається в керівництві "Батьківщини". Я ще з радянських часів не сприймаю комсомольських функціонерів", - наголосив він.

tyzhden