хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Існуюча система заганяє українців у рабство

Рабство прийнято вважати пережитком минулого. Але чи так це? Чивідчуваєте ви задекларовану  рівність у правах з усіма іншими?  Як би це не було сумно, рабство все ще з нами. Тут, сьогодні і зараз. Більше того, воно має тенденцію до поглиблення. Хтось цього не помічає, хтось не хоче. А хтось дуже старається щоб усе так і залишилося.  Рабство - це система устрою суспільства, де людина (раб) є власністю іншої людини (господаря) або держави.

У 4 пункті Загальної декларація прав людини ООН розширила поняття раб до будь-якої особи, яка не може з власної волі відмовитися від роботи.

Подивімося на ситуацію в Україні. Згідно з недавнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, у 43,8% українців грошей вистачає лише на їжу, а на придбання одягу практично не вистачає коштів. При цьому 16,2% респондентів стверджують, що їм доводиться істотно економити, тому що грошей не вистачає навіть на їжу. Різке подорожчання основних продуктів харчування, урядові реформи, майбутнє економіки породили у споживачів песимістичні настрої: 60% українців перебувають у стані депресії.  Можновладці прийшли до висновку, що вони, відкрито не називаючи людей рабами, і так зможуть тримати їх у злиднях, голоді і отримувати всю їхню роботу за копійки. Тому в Україні бідні стрімко стають ще злиденнішими, а багатші (за рахунок бідних) ще заможнішими.

 Сучасне рабство приймає витончені форми. Це відчуження народу (громади, населення) від загальнонародної власності, природних ресурсів (копалини, річки і озера, ліси і землі) і територій шляхом несправедливої приватизації (монополізації) прав. Схеми відчуження і володіння реалізуються за рахунок утисків у правах частини населення і соціальних груп. Надприбутки владних «сімей» та наближених до них і неадекватна оплата праці простого народу є характерною ознакою сучасного рабства. Такі утиски в правах ураження в правах застосовуються у рейдерських захопленнях, корупційних схемах і у випадках шахрайства.  Будь-які форми неадекватного застосування пільг та нерівності в розподілі ресурсів є прихованою (неявною, частковою) формою рабського становища певних груп населення. 

 Найголовнішою ознакою рабства в Україні є економічний примус людей до постійної роботи. Сучасний раб змушений працювати без зупинки до смерті, тому що коштів, зароблених рабом за 1 місяць, вистачає, щоб оплатити житло за 1 місяць, харчі за 1 місяць і проїзд за 1 місяць. Оскільки грошей вистачає у сучасного раба завжди тільки на 1 місяць, сучасний раб змушений працювати все життя до смерті. Пенсія також є великою фікцією, тому що раб-пенсіонер віддає всю пенсію за житло і їжу, і у раба-пенсіонера не залишається вільних грошей.

 Не забуваймо також, що через злиденне життя за кордоном вимушені працюювати близько 6 млн. українців, половина з них - на постійній основі. Вони там майже задарма працюють сумлінніше, ніж інші «остарбайтери». А понад 100 тисяч українців пройшли через справжнє (не часткове і не приховане) трудове і сексуальне рабство.

 При цьому населення продовжує терпіти. Отець Орест Фредина (УГКЦ) нещодавно сказав: «Брак милосердя та багато терпіння – ознака рабів. А  Л. Вовенарг висловився так: «Рабство може принизити людей настільки, що вони починають любити його». 

Пора українцям усвідомити, що рабство їх знищить, якщо вони не повстануть проти нього.

Павло СІЧКАР

 

16

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

15.02.12, 18:17

Рабство може принизити людей настільки, що вони починають любити йогоТак оно и есть уже. Многие среди моих знакомых и родственников предпочитают рабство свободе. Боятся свободы, как огня.

    25.02.12, 18:23

      35.02.12, 18:34

      автору зачет. Я уже в стотысячный раз твержу, что нас загоняют в стойло. ВСЕХ.

        45.02.12, 18:43

        как достало всё

          55.02.12, 19:05Відповідь на 4 від Hudson Hawk

          Це правда!

            Гість: Світанок

            65.02.12, 19:18

            І все йде по наростаючій, а раби знов і знов народжують нових рабів і буде без кінця, аж поки Земля не народить нового Спартака чи Жану, які не будуть заражені бацилою рабства.

            А Капуя, и Рим блестящий,
            На боль людскую созерцали.
            До дня, как кто-то Настоящий
            Поднял свой меч из крепкой стали.

            И всё бы было, как всегда,
            И всё б во времени истлело –
            Да сколько ж можно?! Господа.
            Кто-то вдруг вскрикнул ошалело.

            Горячих слов тревожный клич,
            Вдруг вымолвил слова: Свобода!
            И вдарил громом хлёсткий «бич»
            По праздным головам «уродов».

              75.02.12, 19:18Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

              как я не люблю дебилов

                85.02.12, 19:19Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

                Рабство може принизити людей настільки, що вони починають любити йогоТак оно и есть уже. Многие среди моих знакомых и родственников предпочитают рабство свободе. Боятся свободы, как огня.Особенно это характерно для даунбасской массы.

                  95.02.12, 19:21

                  Про пенсіонера дуже схоже!!!

                    105.02.12, 19:48

                    Все люди еще теперь, как и во все времена, распадаются на рабов и свободных; ибо кто не может располагать двумя третями дня лично для себя, должен быть назван рабом, будь он в остальном кем угодно: государственным деятелем, купцом, чиновником, ученым.
                    Фридрих Вильгельм Ницше

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна