Про співтовариство

Відкрите товариство для будь кого, та на будь-яку тему.
Правило лише одне: статті повинні бути авторськими, написані лише Вами.
Особливо радий буду шедеврам на спортивну та футбольну тематику.
Вид:
короткий
повний

Авторські статті

Збірна Україна зіграє як мінімум в півфіналі Євро-2012.

За статистикою команди господарі доходили як мінімум до півфіналу.
Виключення хіба що Євро-208. Австрія та Швейцарія не змогли вийти з групи, обидві зайняли 3 місце. А до того все було так:
 
Євро-1960, Франція
1. СССР
2. Югославія
3.Чехословакія
Франція

Євро-1964, Іспанія
1. Іспанія
2. СССР
3.Венгрія
Данія

Євро-1968, Італія
1.Італія
2. Югославія
3. Англія
СССР

Євро-1972, Бельгія
1. ФРГ
2. СССР
3. Бельгія
Венгрія

Євро-1976, Югославія
1.Чехословакія
2. ФРГ
3. Голандія
Югославія

Євро-1980, Італія
1. ФРГ
2. Бельгія                                                                                                  
3. Чехословакія
Італія

Євро-184, Франція
1. Франція
2. Іспанія
3. Португалія
Данія

Євро-1988, ФРГ
1.Голландія
2. СССР
3. ФРГ
Італія

Євро-1992, Швеція
1.Данія
2. Німеччина
Голландія
Швеція

Євро-1996,Англія
1.Німеччина
2. Чехія
Англія
Франція


Євро-2000, Бельгія та Голландія
1. Франція
2. Італія
Португалія
Голландія

Євро-2004, Португалія
1. Греція
2. Португалія
Чехія
Голландія

Євро-2008, Австрія та Швейцарія 
1. Іспанія
2. Німеччина
Росія
Туреччина

Що чекає Україну на Євро-2012? Чи перервали Австрія та Швейцарія цю традицію?

Чорноморець - Карпати. Анонс. Чи зіпсують Карпати свято в Одесі?


Карпати - ЧорноморецьГоловною подією цього дня буде аж ніяк не футбол. 
В п'ятницю, минулого тижня, було відкрито                                             реставрований НСК Олімпійський, де збірна Україна успішно зіграла зі збірною Німеччини з рахунком 3:3, у вівторок матчем Україна - Австрія була відкрита новозбудована Львів-Арена, де господарі здобула вольову перемогу 2:1. Тепер же настала черга відкривати стадіон й в Одесі, де Чорноморець прийме львівські Карпати - принципового суперника ще з часів радянського союзу.


В день свята  одесити не зможуть задіяти свого лідера, та кращого бомбардира команди Лучіана Борджуна. У Карпат же, зокрема травм Авелера та Зеньова, після рішення ФФУ задовольнити вимоги Кузнєцова: виплатити йому зарплату за 7 місяців контракт  з ним було розірвано. 

Не зважаючи на те, що обидві команди залишилися без забивної сили очікується цікаве протистояння, команди получили майже двотижневий перепочинок, хоча часу дарма не гаяли: Карпати зіграли товариський матч з молоддю 111 на на 11, а стадіон в Одесі чекає аншлаг. Ще за декілька днів до матчу було розкуплено майже всі білети. Вболівальників Карпат все ж таки пустять в Одесу. Чи можна сказати, що тепер, після "білої полоси", де "моряки" перемогли в чотирьох матчах 4-х з 5-ти, й то Металісту настане чорна? В останньому турі Чорноморець дуже не впевнено зіграв з донецьким Металургом й програв з рахунком 0:3. Карпати ж у себе на "Україні" перемогли Іллічівець 3:0, завдяки дублю Кузнєцова, то голу й двом пасам Федецького. Чи можна сказати що в однієї команди почалася "біла полоса", після "чорної полоси" невдач та поразок(Карпати), а в Чорноморця навпаки? Подивимось. 

Як і раніше замість Борджуна зіграє Цигирлаш. У Карпат замість Кухнєцова зіграє Батіста, який останнім часом не дуже вдало виступав за клуб. Хоча є ще варіант з Федецьким на вістрі, на що й натякав Кучеров.

З першим снігом!

Фотогрфував ще в 10:00, проте й зараз нічого не змінилося. На деревах та парканах сніг ще тримається, а от на дорогах...

 

 

Насправді він в мене не злий, а просто любить погратися.

Так, німцям протистояти ми вміємо

Хоча ще після першого тайму планував заголовок "Так, німців ми бити вміємо". Могли й "побити" як обіцяв Тимощук, проте Девіч... Тут вже сталося як раніше казав Блохін "не хватка ресурсу". На заміни в принципі не було кого випускати. Гру підсилити могли лише Девіч, який, можна сказати, відібрав у нас перемогу запоровши два ну просто реальні моменти. Але про це нижче.

Початок гри такого не передбачав. Все було досить спокійно. Німці возили нас на нашій ж половині не створюючи моментів. Ми ж в атаку не дуже поспішали, грали обережно, від оборони... аж тут хтось зі штрафної вибив м'яч на Шевченка, той скинув Мілевському, який віддав вздовж на Ракицького, а Ярослав прострілив поперек штрафної, на м'яч буквально наскочив Ярмоленко. 1:0. Другий гол був аналогічним, от тільки створив його Коноплянкак са собі. Знову винесене м'яч зі штрафної в центр на Коноплянку, той дотягнув м'яч до штрафноъ нымцыв, обіграв воротаря й загнав уже в пусті ворота. 2:0. Після обрізки Мілі тоні Корос сильно пробив, Рибка тільки очима провів. 2:1    
 
Через "брак ресурсів" дебютант Безус мусів скласти пару Тимощуку в опорній зоні, дебют його тривав не довго, всього 38 хвилини за які він встиг відзначитися гірчичником та був замінений. Назаренко звичайно гру підсилив, відзначився красивим голом в 9-у  проте й не реаулізув момент який йому створив Коноплянка фактично сам, слід відзачити сьогодні він зіграв дуже добре. Встигам й в обороні відпрацювати й гравців суперника обходити на своєму дріблінгу. Створив й два моменти Девічу, такі що навіть дивно як той не реалізував. Після другого моменту показали радість Януковича з Азаровим... чи то вони подумали що гол, чи то раді що Цілер відбив удар... 
Так продовжувалося цілий матч: німці намагалися зломати оборону українців, ми ж ловили ї на контратаках. При чому досить вдало, от тільки...
 
Попри те, що німці переважали нас у висоті, кутові вони розігрували, про не 65 хвилині Йозіл все ж подав у штрафну, де м'яч завалявся поміж гравців і найшов Рольфеса, який закотив м'яч у ворота. 3:2. 
Після цього голу Блохін все ж замінив Мілевськог та Шевченко й випустив ще одного опорника Гая та Девіча, який повинен був підсили атаку що він й зробив, проте не реалізував. Але й цього було мало. Збірна україни не виглядала такою агресивною, гравці перестали грати й почали тупо вибивати та втрачати м'яч, з додатковими замінами Блохін тягнув. Й випусти в лише після голу Мюллэра та помилки Рибки "в стилі Тлумака".
 
Девіч, який міг стати сьогодні героєм став невдахою. Та й Рибка підві, не зіграв він так як грає в Шахтарі. 
В пинципі грою я задаволений, а от те що не перемогли дуже образливо оскільки створили більше моментів, а ніж фріци. Цікаво, що за результатами опитування нічияб ула наймен імовірною всі ставили на перемогу німців чи Україну.

Нічого вже не кажу про рекламу яка висепкувала піж час матчу, приємно хдивувало що вони весь час показували ось цей банер ніби показуючи що теж вірять.
 

Кубок України

У всіх сильних команд завжди є два рівноцінні склади. Металіст не виключення. Можливо, з моїх слів, вболівальника Карпат, це звучить не дуже переконливо. Тоді прочитайте блог Кірша, відомого вболівальника Металіста. ІМХО, навряд чи основа граб краще, я бачив того Крістальдо, бажання не було взагалі. Дуже здивований, що в старті не вийшов Буднік, а Крістальдо вже для підсилення. Як на мене це виглядало б більш ефектно. Як я вже казав, Кучеров почав награвати свою схемку. А чи свою? І в матчі з Кривбасов і вчора мені показалося, що не мало заправляю Дятчук-Ставицький. Наразі в Карпат змінилось лише відсутність пресингу та більш прямий пас. 
Може Кірше правильно написав в своєму блозі(дв. вище), і криза Шахтаря лише, з набравшими обороти, Зенітом, Порту та Металістом. Хочу тут й не маленька вина ДК, який після того як очолив турнірку й розгромив зорю, напевне, трохи розслабився. 
Волинь - молодці. Напевне, їм завжди потрібно грати в меншості.

Дещо про декілька матчів.

Перша перемога Маркевича над Луческу, дебют Кучерова, та Анжи на своєму місці.
Кривбас - Карпати. 1:1
Де б я подумав в минулому сезоні, що в цьому буду радий нічиї з Кривбасом, був не менш здивоний що вболівальники Кривбаса, які вже всигли піймати зірку, не задоволені "нічейкою". Тільки но взявши під управління Карпати Кучеров почав награвати нову схему, в якій є щось від російського та, можливо, голландського футболу. Гравці багато жонглювали м'ячем в повітрі, трохи імпровізували, намагалися щось створити за рахунок індивідуальних якостей, та менше пресингували. Худоб'як діяв на фланзі, де останній раз був ще до Кононова. Думаю, дебют Кучерова можна назвати вдалим, побачимо що буде далі, як я говорив раніше, мотивації буде вистачати всім. Перша гра мені сподобалась, де ще щось залишилось від Карпат. 
З одної сторони мені хочеться аби Карпати тренував інший наставник, а з іншої хочу аби вони вже почали перемагати. Більше нічого написати не можу, подивлюся ще декілька матчів Карпат може зроблю якісь висновки. По одній грі судити не можна.

Шахтар - Металіст. 1:2
Металіст отримав що хотів, зараз на другому місці. А от чи довго він там протримається? З їхньою не стабільністю? Враховуючи який зараз Шахтар може й протриматися, буду молитись, аби Шахтар  не програв Зеніту в Пітері а взяв очки з Порту та АПОЕЛем. Програвши на "щасливій" Донбас-Арені Металісту Луческу не тільки подарував першу перемогу Маркевичу, але й пустив на перше місцк їхнього самого заклятого ворога - Динамо. Навіть попри те, Луческу залишився собою і почав шукати(як завжди) причини в суддівстві. Містер, а коли ви будете шукати причини в собі, а не гравцях та суддях? Місля матчу з Зенітом "потрібно було не випускати Чижова ". Хто ж його випускав сам вийшов? Чижов - ваша помилка, важ любий Жадсон а не Мхітарян також ваша помилка. Відсутність Хюбшмана в Порту - ваша помилка. Коли в матчі з Карпатами та Кривбасом не назначили пенальті в сторону ШД за гру руками в штрафній - все правильно, суддя молодець. Так само молодець його співвітчизник Рац, який причетний до першого гола в маті з Зенітом, адже передача йшла з його флангу. І взагалі виглядав дуже не впевнено. Сподіваюсь невдача в чемпіонаті та Лізі Чемпіонів спровокує Ахметова на рішучий крок звільнити Луческу.
P.S. Суддя трактував, як на мене, досить адекватно і не судив в чию небуть сторону, але як би там я справді було пенальті я б був ще більше радий, так вболівав за Метал, думаю не тільки я, всім ж хочеться якоїсь різноманітності. Всім надоїло, що трофеї вже декілька сезонів у Шахтаря, так само не подобається що суддя завжди на їх боці.
Як це було:

Анжи - ЦСКА. 3:5
Що ж поставили на місце цю недокоманду, іграшку олігархів, а Роберто Карлос вже в котрий раз показав, що тренер він ніякий і в них всіх там дах поїхав через гроші. Тільки й вміють кричати: "а я підпишу того тренера, ту зірку", навіть гравці кричать що нам ще бракує такого гравця і т.д.. Признаюсь, я дивлюся РПЛ і навіть вболіваю за ЦСКА, що правда тільки в чемпіонаті. ЦСКА - не є типічною російською командою, воно більше схоже на українську команду, там навіть виступає натуралізований українець, Алдонін. Таких зірок у ЦСКА не має, нікому не відомий Думбія, що прийшов з Янг Бойзу й почав "клепати" за "коней", недогризок Манчестера Зоран Тосіч, Вагнер Лав який став зіркою тільки в ЦСКА, виховенець Дзагоєв. Я раніше писав, що в цих гравців бракує мотивації на середні й нижче команди, хоч в команді в них мотивація лише одна - гроші, можливо думають, що їх Інтер чи Челсі, які в них там були попередні клуби без проблем обіграли б ці команди, навіть якби гравці грали в пів ноги. От їх мотивація - три голи. Про Дніпро я пишу, що Рамосу треба дати час. Але хто тепер дасть тренеру на створення команди більше року? Так МанСіті йшло до того, аби бути на першому місці й розгромити Манчестер 4 роки, проте склад в них став справді сильніший лише зараз, міняли вони його по трошку, Анжи ж зробило все зразу(так, склад в них явно переважає більшість тих, які вище них, а от мотивація, навряд чи в них найдеться той, хто буде битися за команду). Навряд чи з цієї "нової історії", як назвали цей проект, щось вийде. Вболівальники в конфлікті з клубом, теж піймали зірку, вже хочуть трофеїв та перемог, красивої гри. А стадіону рівня таких зірок та зручностей для вболівальників немає. А знаєте чому не вийде? Тому що тк буде завжди. Гравці поїдуть туди тільки аби заробити грошей, Роберто Карлос залишиться в клубі спортивним директором, прийде  якийсь ТОП тренер якого вони хочуть, знову почне все міняти.. і його звільнять. От такий круговорот виходить. Глупістю було звільнити Гаджиєва тільки тому що він не зірка, результати були, в принципі, нормальними. Та й Гаджиєв - тренер, який це все почав. Цікаві принципі в цієї команди.

Росія: "Спасибі, Чижов". Шахтар - Зеніт. 2:2

Не потрібна для Шахтаря нічия. Єдина українська команда в Лізі Чемпіонів далі залишається на останньому місці.  Перемога над АПОЕЛем на Кіпрі, над Порту дома та очки в Пітері - і ми в плей-оф. Проте до цього матчу так само говорили, що головне перемогти Зеніт. В чому проблема? Де "той" Шахтар?
Спробою розібратись і розказати декількома словами про гру.
Гру я б назвав так "від воріт до воріт". Обидві команди грали на контратаках. Шахтар. двічі ведучи в рахунку все ж зміг змарнувати свою роботу нікому не потрібним результатом. Хоча деякі вболівальники Зеніту, судячи з опитування, раді й нічиї. Та й їхній плюшевий ведмедик не зганьбився. 
Забракло Шахтарю фізики, бразильці не допрацьовували, не вертались в оборону, куди їм до російських бохатирів. Навіть Ферна був нічим не краще Жадсона, якого потрібно було одразу після перерви міняти на Мхітаряна, він роботящий та агресивний, міг би центр пресингувати, хоча обороні він би не сильно поміг.
Здивований вибором захисника в пару Чигринському. Чижов, який і в чемпіонаті в стартовому складі виходить на поле не частіше, ніж палка стріляє, з'явився в стартовому складі. Луческу, який і так загробив Іщенка, Кобіна, Кравченка, Фоміна, Гладкого, ризикує ще й Чижова прикінчити. Він, напевне, розраховував на його мотивацію, але, напевне, не врахував що погана гра може вплинути на подальшу його кар'єру. Сама фатальна помилка Чижова, який посковзнувся і віддав супернику м'яч призвала до гола. Перенервував Чижов і близько взяв до серця помилку. Луческу ніколи не вирізнявся психологією. Було трохи шкода Чижова, коли його заміняли на Кучера, якого потрібно було випустити в старті. Він плакав. Проте це й не дивно, навряд чи ми найближчим часом зможемо його побачити в стартовому складі ШД. Скоріше в Ільічівці чи Зорі або дублі Шахтаря, в кращому разі на лавці.
В чому проблема Шахтаря? Те що проблема є - передбачливо. Шахтар грає через рік. Вигравши кубок УЄФА в наступному сезоні він не зміг пробитися до групового етапу та добрався лише до 1/4 фінала ЛЧ.
Бразильці підхопили зірку на фоні Чемпіонату України, проблема з воротарями - Пятом - не в формі, Рибка - не досвідчений. Також є проблеми в центрі оборони та на лівому фланзі, Ракицький теж не в оптимальній формі, а зліва нема кого поставити, один Шевчук(Рац не вписується в ліміт), і тільки через фізику.

Риба гниє з голови?

Карпати - Арсенал - 0:3. Давно вже Карпати не програвали з таким рахунком у себе на "Україні".
В чому проблема? Спочатку моєю версією було не зіграність, велика кількість трансферів і т.д.
Проте тепер мені здається, що проблема набагато гірше. Десь в середині команди, хоча риба, як то кажуть, гниє з голови. Димінський не втримав Кожанова, хоча навряд чи втримав би, Ахметов ж свої Ільічівці й Зорі годує вихованцями Шахтаря, не хоче їх продавати в інші клуби, щоб не підсилити. В Шахтарі ж в молоді перспективи немає з Луческу і його бразильцями. Крапти ж може й не були одними з суперників Шахтаря в турнірці, проте завжди були проблемною командою для них. Навіть "такі" Карпати Шахтар заледве переміг. Також диміеський не захотів втримати Кошіча, хоча Лукас є його аналогом, тому я не вважаю його втратою. Трансферну політику я б теж не назвав провалом, іспанці ще себе проявлять. Хоча був би й не проти, якби зробили ставку на українців, як Ільічівець. Напевно єдина її гарна риса. Арсенал ж нічим не здивував. Звичайнв гра команди. Я б не робив  з Кучука такого вже мега-тренера. Оскільки склад в Арсенала не сильно поступається Металісту, дуже збалансований сильний у всіх лініях. Хоча немає в них таких гравців як Клейтон, Тайсон, Девіч, Соса та Крістальдо.  За видовищністю, ІМХО, це перша команда в Україні. Хоча інколи імпровізації навіть забагато й  псують дуже вигідні моменти. Кварцяному б така команда сподобалась, він любить коли імпровізують. Але як ті, вибачте, двох метрові брєвна можуть виконувати технічні прийоми. Вони королі лише в повітрі.