хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Суд над Віталієм Запорожцем: бійка з міліцією

Масовими арештами закінчилось засідання суду над Віталієм Запорожцем, який застрелив міліціянта-свавільника в с.Семиколки. Суд заблоковано міліцією. Всіх, хто прийшов на засідання, в тому числі журналістів, затримують.

На початку засідання суддя заборонив проводити відео- та фотозйомку. Журналісти, яких зібралося дуже багато, змушені були залишити залу через незаконне рішення судді.

Але коли було оголошено перерву, вони повернулися до зали засідань, аби взяти інтерв‘ю в підсудного та адвокатів. Охорона стала заважати журналістам виконувати їхні професійні обов‘язки, відштовхувати камери, тощо. Коли залякати журналістів не вдалося, вивели підсудного з зали. Таке поводження обурило журналістів і вони відмовились виходити з зали, вимагаючи відкритого засідання. Судді не пішли на поступки.

Активістки Братства св. Луки Ганна Сінькова та Ярослава Пугачова залізли на стіл судді та відмовились звідти злізати. Після невдалих спроб «очистити» приміщення, охорона викликала «Беркут».

Наразі будівля суду оточена. Всіх, хто знаходився всередині затримують. Наразі відомо про затримання близько десятьох чоловік, серед яких - Микола Коханівський (голова Комітету Визволення Політв‘язнів), Мар‘ян Ощановський, Кирило Бабенцов (йому при затриманні зламали руку), Онисія Гарай (жорстоко побито), журналіст видання «Свідомо» Тимур (пошкодили ногу), Дмитро Бондар (побили), Богдан Григоренко (неповнолітній), Ольга Ключкей (неповнолітня). Також побито (але не затримано) журналіста 5-го каналу.

Декільком активістам вдалося вибити зачинені двері суду та втекти. Люди, які прийшли підтримати Віталія Запорожця не випускають з подвір’я суду машину із затриманими.

До затриманих приїхав адвокат та швидка. Проте їх не пускають у двір суду.

Суд продовжується далі у закритому режимі.

Під суд продовжують стягувати додаткові сили міліції. Проте незважаючи на це, станом на 12:40, люди продовжують блокувати машину із затриманими у дворі суду. Зокрема невідомі громадяни поставили мікроавтобус біля воріт суду. Наростає конфлікт людей із начальником місцевого райвідділу, що намагався особисто залякати обурених свавіллям міліції і судді громадян.

Стало відомо про те, що до будівлі суду масово з’їжджаються односельці Запорожця.

12:55 Міліції вдалося проштовхати машину із затриманими. Біля суду відбулася нова бійка з міліцією, до якої долучилися також перехожі броварчани. Обурені люди голосно висловлюючи неповагу до міліції йдуть до райвідділу.

14:45 Журналіста 5-го телеканалу Андрія Ковальова при затриманні бив Руслан Хартонович, заступник  начальника міського відділу міліції Броварів.

13

Коментарі

130.05.12, 20:16

Беззаконня може триматись лише на силі

    230.05.12, 21:35

    Та їх там всіх повідстрілювати треба

      анонім

      330.05.12, 22:05

      Народ уже на взводе, если беспредел власти продолжится, то народ начнет мочить не только "майоров", а их всех верхних.

        430.05.12, 22:18

        І ми чекаємо на Євро? Яке може бути Євро з такою владою? Заклики до революції саме на часі!

          531.05.12, 00:13Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

          І ми чекаємо на Євро? Яке може бути Євро з такою владою? Заклики до революції саме на часі!хіба гівнюкович не зрозуміло сказав??? http://blog.i.ua/user/3695807/995767/

            631.05.12, 09:10Відповідь на 5 від vov4ik126

            І як ці футболісти не бояться їхати на гру в таку дику, варварську країну? Я б на їхньому місці не поїхала.

              731.05.12, 10:57

              Слава Виталию Запорожцу - украинскому ЧИСТИЛЬЩИКУ от ментовской погани!
              Видео - с чего все начиналось - http://video.i.ua/user/295100/43088/315205/ - на защиту героя встало ВСЕ СЕЛО!