Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Лінгвофріки як нове підґрунтя російських ідеологічних маніпуляці

Є такі люди - лінгвофріки. На перший погляд вони нешкідливі: усього лише вірять, що Росіяни - найдревніший нарід на Землі, а російська мова - прамова людства. І нічого б страшного, якби останнім часом їхні ідеї не почали набувати широкої популярності (в тому числі й в Україні) і не стали лягати в основу неофашиських і відверто екстреміських ідеологій.

Основна ідея лінгвофріцтва – на основі дослідження мови знайти і передати непосвяченим сакральні істині, сховані у словах російської мови. А також - знання про первинність російської мови і російської цивілізації на планеті Земля.

Один з найкрасномовніших прикладів того, як це працює: береться слово "этруски" (племена, культура яких лягла в основу римської) – розбивається на "эт" і "русски", після чого робиться сенсаційне розкриття втраченої ("официальная история умалчивает") істини, що етруски – это ж русские. І саме русская цивілізація лягла в основу римської.

Або береться англійське слово girl (дівчина). Методом заглядання у найпоширеніший в інтернеті словник англмови робиться висновок, що "у себя на родине слово происхождения не имеет". Потім ще деякий час розмірковують, шукають російські слова, які звучать подібно. І - бінго: "В древнерусском было замечательное слово, которым называли юных особ – ГоРЛица"! Загадку походження і запозичення girl з російської розгадано.

Можливі й значно складніші побудови: М. Задорнов в одній зі своїх проповідей доводить, що англійське business походить від російського "без носа".

  Попри очевидний для будь-кого з гуманітарною освітою ідіотизм таких умовиводів, є певна категорія людей, які в це вірять. Згадаймо доброго доктора Геббельса: "щоб завоювати любов народних мас, кажіть їм найбезглуздіші і найгрубіші речі". І піпл, давлячи приховане відчуття власної неповноцінності і гарячково шукаючи підтверджень власної унікальності, хаває.

Лінгвофріки дуже люблять усі слова, в яких трапляється словосполучення РА, типу РАдость. Єгипетський бог РА пішов від якогось РАссєйського, і РА, яке трапляється в деяких словах – вказівка на відголосок цього знання. Слово "сРАть" з такої точки зору значить "бути з богом РА". 

Особливо старається фрікодоктор Російської Академії наук Чудінов: сей дослідник відкрив і "науково довів", що китайська мова пішла від російської. І начхати, що "китайської мови" не існує, а в Китаї спілкуються купою діалектів, часто незрозумілих мешканцям віддалених провінцій.

Останнє відкриття Чудінова зовсім чудернацьке – "русский язык был тем самым единым языком, о котором в Библии писали, что был один язык до построения Вавилонской башни". Інше наукове світило доводить, що Адам і Єва розмовляли... ну, ви вже зрозуміли, якою мовою. 

Головні принципи лінгвофріцтва

Ось кілька головних принципів лінгвофріцького методу дешифровки іншомовних і російських слів, давніх написів, віднайдення "прихованого" смислу топонімів та інших мовних ігор:

- голосні не мають значення, при пошуку суті слова їх можна (за бажанням інтерпретатора) брати або не брати до уваги, чи довільно змінювати на подібні;

- написання важливіше, ніж звучання – лінгвофріки вважають, що багато слів виникло через те, що хтось колись неправильно прочитав російські слова;

- обернене прочитання: у словах інших мов, особливо тих, що читаються справа наліво, можна знайти зворотне прочитання російських слів;

- повне ігнорування морфології. А навіщо вона взагалі потрібна?..

Розбираючи слова згідно цієї з цією методою, дійсно доходиш до дивних висновків. Будь-яке слово будь-якої мови- звісно, за наявності фантазії - можна прослідкувати до його російських витоків. 

Наприклад, "славянин" позначує насправді того, хто "славить ян і інь". І лінгвофрікам байдуже, що концепції інь та ян зявилися як мінімум за два тисячоліття (а скоріш за все – значно давніше) до виокремлення російської мови. 

Або "самурай" значить "сам у рай": сам, значить, у рай вирушає, коли робить харакірі. 

"Нация" значить "наш он". А "еврей" – не інакше як викревлене "арий". Це, звісно ж, не може не приводити до висновку (прихованого, звісно ж, істориками і урядами), що російсько-арійська цивілізація - найпервинніша. А битва на Курукшетрі 5000 років тому, яка описується в індійській Махабхараті – це насправді розповідь про битву характерників у Волго-Обському басейні. І це, без сумнівів, стає зрозумілим, якщо "порівняти" звучання деяких топонімів Махабхарати з сучасними російськими. 

Вчені-лінгвісти донедавна на переймалися спростуванням "трудів" лінгвофріків. Мабуть, з тієї ж причини, що лікарі не спростовують тексти "знімателів пристріту". А даремно. 

Перегляди записів популяризаторів лінгвофріцтва на Ютюбі сягають десятків і сотень тисяч. А лінгвофріцька література штампується в Росії шаленими тиражами, і досягла сукупної кількості вже в кілька сотень тисяч примірників.

Лінгвофріків почали помічати після того, як в їхні ряди навернувся відомий сатирик Задорнов, а саєнтолог Стріжак зняв в прямому смислі "культові"для значної частини росіян, що з’їхали з глузду, фільми "Игры Богов". Сюжети з доведеннями факту, що русский язык – самый древний на земле, і саме росіяни збудували єгипетські піраміди, на ура публікують видання типу Комсомолки і показують російські провінційні телеканали. 

Особливо багато лінгвофріків у Москві, Сибіру та їхній цитаделі -- місті Омськ, який лінгвофріки іменують Асгардъ, всіляко намагаючись наголосити твердий знак вкінці. Однак, останнім часом лінгвофріцтво поширилося не лише в Росії , а й серед схильної до всіляких "езотерик-з-Ютюба" російськомовної молоді в Україні. Характерно, що, на відміну від російського, українське лінгвофріцтво (найвідоміше своїми теоріями про те, що завойовник Аттіла – це українець Гатило) давно сумирно померло, і лише зрідка згадується хіба вже зовсім юними й дурними свободівцями.

Збентежені від такого наступу лінгвісти вже не могли гордо ігнорувати цю ахінею (прикметно: один з політичних тлумачів і популяризаторів лінгворфріцтва зветься А.Хінєвич), і схаменулися. Адже люди на масово вірять у подібні нісенітниці. А потім ці нісенітниці лягають в основу політичних і псевдорелігійних ідеологій. 

І розгубилися доблесні учоні мужі. І не знали, що робити. Дивитися їх на Ютюбі ніхто не хоче. Та й справді: кому цікаво слухати людину, яка знає пару десятків мов і може проводити між ними паралелі. Адже це довго й нудно, і треба напружуватися, щоб розібратися у якихось "коренях", "суфіксах", "префіксах"... Муть, коротше.

Наука втрачає авторитет на всіх фронтах. Однак "наука наук", лінгвістика, в силу своєї складності, ніби трималася осторонь і не піддавалася атакам дилетантизму. Тепер виникла загроза й для "цитаделі", яка, здавалося, могла, навіть не помічаючи, витримати будь-який удар шарлатанства. Вченим є над чим замислитися. Тим більше, що деякі лінгвофріки мають цілком справжні дипломи кандидатів і докторів фіз-мат наук.

Біда саме в тому, що ці мовні ігри в слова не лише наповнюють гонорарами кишені проповідників лінгвофріцтва (типу Задорнова). Вони ще й беруться на озброєння націонал-шовіністами типу Трьохлєбова і Хінєвича, які отримують десятину зі своєї пастви (ці поважні панове примудрилися створити релігію на основі лінгвофріцтва).

Лінгвофріцтво і політика

Російська влада ставиться до лінгвофріцтва поблажливо: з одного боку, не підіймає його до якихось висот і визнання (лінгвофріцтво і його логічні наслідки суперечать русскому православію). З іншого ж, усіляко заохочує його на народному рівні. Малоосвіченому населенню політичні наслідки лінгвофріцтва типу "истоки всей европейской цивилизации - в России, которая на нашей планете была первой и мощной державой с развитой культурой, наукой, промышленностью" допомагають вірити в обраність і месіанство. А значить - і правлячий режим.

З іншого боку, путінізм, схоже, вирішив використовувати лінгвофріцтво й інакше. На сьогодні одна з найважливіших функцій лінгвофріків в ідеологічній системі ФСБ РФ – створення популярно-доступного псевдонаукового матеріалу для використання у нових міфологічних системах, типу російського неофашизму і неоязичництва, навязування цієї ахінеї молоді. 

Лінгвофріцтво і псевдорелігійні системи, які беруть його за основу своїх ідеологій, перетворилися на проект ФСБ. Остання готує альтернативну ідеологію для охоплення тих, хто розчарувався в русском православії. 

Усе це стало зрозуміло після показового судового процесу проти згаданого гуру лінгвофріцтва і неоязичництва А.Хінєвича. Гуру "прокатали" за статтею "екстремізм і розпалення міжнаціональної ненависті", чим він дійсно займався. Прокатали, однак, дуже мяко, і невдовзі після вироку Хінєвича без зайвого шуму відпустили. Таким чином, гуру отримав погони "мученика" - після чого його авторитет і паства значно зросли.

 Лінгвофріки як нове підґрунтя російських ідеологічних маніпуляцій 
16

Коментарі

121.05.12, 15:40

А чого це московіти нашу "руську" ковдру на себе напинають???
Всім же відомо про наказ Петра І, який наказав назву "Московія" поміняти на "Русь"

Треба частіше нагадувати "братушкам" про історичну крадіжку, ото і все!

    221.05.12, 15:56

    Ну iх можна зрозумiти - iм за етот бред cкорiш за все дають тугу копiйку. А от зрозумiти тих, хто в цю маячню вiрить...Особливо мене вводить в веселiе еврей-арiй

      Гість: Отец Онуфрий

      321.05.12, 16:06

      Со скорбию слышу я , дети, что язык наш всё более насыщается чужеродными изречениями.Во блуде словесном теряется многовековая связь народов Святой Руси крестившихся соборно в Единой купели крещения Св.равноап. Владимира.
      Основой для общего здания словесности есть язык древнерусский, церковнославянский, благодатный для всякой проповеди и служения.

        421.05.12, 16:22Відповідь на 3 від Гість: Отец Онуфрий

        О, так це про вас єврей-арій?

          521.05.12, 16:25Відповідь на 2 від Amiran

          Ну iх можна зрозумiти - iм за етот бред cкорiш за все дають тугу копiйку. А от зрозумiти тих, хто в цю маячню вiрить...Особливо мене вводить в веселiе еврей-арiйАга...піп тут бачиш, одразу заметушився....

            621.05.12, 16:48

            ОРИГІНАЛЬНА НАЗВА СЛОВНИКА Володимира Даля -
            "Толковый словарь живаго великорусского НАРЕЧИЯ руського языка".
            Пізніше ця назва була знівечене - слово "НАРЄЧИЕ" видерли ...
            А ЗРЯ! Даль, як лінгвіст, ТОЧНО знав, що Мова РУСІВ (Українська мова) –
            це Слов'яно-Арійська ПРА-Мова, МОВА ПРЕДКІВ,
            А російська мова - це лише ПРИСЛІВНИК цієї Мови Наших Предків!

              721.05.12, 17:00Відповідь на 3 від Гість: Отец Онуфрий

              Со скорбию слышу я , дети, что язык наш всё более насыщается чужеродными изречениями.Вот-вот... Живе поп В УКРАЇНІ - а ВАРНЯКАЄ по-ЧУЖИНЬСЬКИ!!!
              Единой купели крещения ещения Св.равноап. Владимира.А чи тбі відомо, що КОГАН (висший чин в Юдеї) Володимир Кроваво Сонечко був РАБІЧІЧЕМ (нє-є не СИНОМ РАБИНІ, як нам впарюють гишторики - а сином РАББІ = раввіна)?
              Вони обманом пролізли до нас, принісши до нас Релігію Рабів - ХРИСТИЯНСТВО!
              Саме воно ОСКОТИНИЛО слов'янський народ, перетворило в Раба Юдейського.
              Основой для общего здания словесности есть язык древнерусский, церковнославянский, благодатный для всякой проповеди и служения. Можна подумать, что ДО НАШЕСТЯ РАБІЧИЧИВ в нас НЕ БУЛО СВОЄЇ МОВИ! - дивись коммент-6

                821.05.12, 17:04Відповідь на 3 від Гість: Отец Онуфрий

                "Особливо старається фрікодоктор Російської Академії наук Чудінов
                А "еврей" – не інакше як викревлене "арий"."
                Та ти тільки глянь на "Чисто СЛОВЯНСЬКУ" Морду Лиця того "авреіського проФФеСора" – і одразу
                стане зрозуміло, ЧИЇ ІДЕЇ він рекламує, і на ЧИЇ ГРОШІ куплений?!!

                  Гість: Отец Онуфрий

                  921.05.12, 17:22Відповідь на 8 від Богдан Ляшко

                  Для чего отвечаете со дерзостью ? Есть и средь выкрестившихся иудеев достойные мужи.
                  А есть средь народа словянского ищущие как погубить души в ересях и расколах.
                  Вразумитесь, братья, отвратите сердца ваши от блуда словесного дабы не впасть вам во блуд телесный.

                    1021.05.12, 18:02Відповідь на 9 від Гість: Отец Онуфрий

                    Для чего отвечаете со дерзостью? Назвати ЛЖЕ-князя РАБІЧІЧОМ та КОГАНОМ - це ДЕРЗОСТЬ? - так він САМ себе саме ТАК назвав у ПЕРШИХ документах!
                    Чи дерзость - сказати, що МИ ЗАДОВГО ДО Юдо-НАШЕСТЯ мали СВЮ співучу мову - а Кирюшка з Мефедькою її лише СПОТВОРИЛИ і ОБРІЗАЛИ її під церковну?
                    Так про це ще Даль писав - див. мій комент-6
                    Есть и средь выкрестившихся иудеев достойные мужиПро "голос крові" ніколи не чули? - так вот, коли припече - ті "достойні мужи" ПЕРШИМИ підуть ЗАХИЩАТИ СВОЄ, РІДНЕ = ЮДІВСЬКЕ!
                    Єсть файне руське прислів*я "СКОЛЬКО ВОЛКА НИ КОРМИ - А ОН ВСЁ В ЛЕС СМОТРИТ!"
                    Питаннячко лише одне: В ЧОМУ ВАША ВИГОДА, що так захищаете те племя???

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна