хочу сюди!
 

Людмила

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-45 років

Від веселуна до мученика

Юрій Луценко в суді

Головною темою українських газет 28 лютого став судовий вирок колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку. Також газети пишуть про "загадковий" збіг розкриття замаху на Володимира Путіна з виборами у Росії, акцію з роздачі презервативів із зображенням українського президента та про те, що Захід вичерпав дипломатичний ресурс у відносинах з Україною.

"Мене з клітки не випустять", - сказав Юрій Луценко журналістам у той час, коли суддя Вовк монотонним голосом бубонів собі під ніс вирок", - описує газета "День" суд над колишнім міністром внутрішніх справ у статті "Чотири роки політичної вендети".

Соратники Юрія Луценка до останнього сподівалися на диво, що йому дадуть хоча б умовний термін. Та дива не сталося. "Сталися чотири роки абсолютно реального ув'язнення з конфіскацією", - продовжує "День".

Однак як не парадоксально, цей процес пішов на користь Луценку-політикові, розмірковує автор статті. Тепер він уже не сприймається як веселун-балагур, який весь час потрапляє в якісь історії: то з Черновецьким поб'ється, то з поліцейськими у Франкфурті. Нині Луценко - мученик і жертва. Сталося своєрідне перезавантаження іміджу. З в'язниці Юрій Віталійович вийде вже зовсім іншим політиком, з абсолютно іншим політичним багажем і бекграундом, пише газета.

"Очевидно, що влада найбільше боїться гострого язика Юрія Луценка, - каже в розмові з "Днем" опозиційний нардеп Ірина Геращенко, яка була присутня на судовому засіданні. - Він би ніколи не поміняв свободу на лояльність до цієї влади".

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, коментуючи вирок, каже, що "війна режиму з народом України продовжується".

А лідер партії УДАР Віталій Кличко вважає, що вирок Луценкові - "хрест на всій системі українського правосуддя".

Замах під вибори

Сенсація про підготовку до вбивства російського прем'єра й вірогідного наступного президента Росії Володимира Путіна "загадково" збіглася з президентськими виборами, що відбудуться в Росії 4 березня, пише газета "Сегодня".

Цікаво, що про блискучу спільну операцію російської ФСБ та СБУ першими заговорили російські ЗМІ, які підтримують Путіна, а саме Перший канал, продовжує "Сегодня". Газета раніше повідомляла, що росіянин Осмаєв, казах П'янзін та чеченець Мадаєв, яких було заарештовано в Одесі, підозрюються у підготовці терактів на території Росії. Про це виданню на умовах анонімності повідомляли співробітники СБУ та МВС. Однак про підготовку до замаху на Путіна тоді йшлося. Джерела газети і зараз висловлюють думку, що кандидат у президенти Росії тут ні до чого.

Опозиційно налаштовані росіяни вважають, що історію з замахом вигадано, аби підвищити популярність Путіна напередодні виборів. "Нинішній рейтинг Путіна - 38%. Він же хоче виграти у першому ж турі, для цього потрібно 50-60%. Ось і вигадали хід із замахом. Але ця історія не спрацює", - каже газеті російський політолог Станіслав Белковський.

Його близький до Кремля колега Сергєй Марков заперечує: "Путіну нема необхідності вдаватися до такого піару. Опитування свідчать про те, що він виграє у першому турі з результатом у 58%".

"Тому, що "справжній През..."

Під таким заголовком газета "Україна Молода" публікує репортаж про акцію "Коаліції учасників Помаранчевої революції" і "Чорного комітету" на столичному майдані Незалежності 24 лютого. Під час акції, присвяченій другій річниці перебування Віктора Януковича "біля керма" держави, роздавали презервативи. На них з одного боку упаковки, оформленої у біло-блакитних тонах, був напис "Партія Кондомів", а з іншого - "Тому що справжній УРКАїнський през" і обличчя, схоже на чинного президента, пише "Україна молода".

В акцію швидко втрутилися міліціонери, які спробували відібрати одну з чотирьох коробок із презервативами, продовжує газета.

Контрацептиви розсипалися на тротуар, перехожі із задоволенням брали продукцію "на сувеніри". Інші коробки відібрали люди, одягнені в темний цивільний одяг.

"Далі співробітники міліції знову проявили почуття гумору й почали обшуковувати перехожих та тих, хто спостерігав за "шоу" - щоб знайти та відібрати презервативи. За словами очевидців, люди у формі зупиняли автомобілі, перевіряли багажники, обшукували пакети та сумки у перехожих", - описує події газета.

Під час акції було затримано трьох активістів, яких пізніше засудили на 15 діб адмінарешту, повідомляє газета.

"Владу "біло-синіх" народ порівнює з поширенням СНІДу, - так активісти пояснюють на своєму сайті мету акції. - Тому ми вирішили розповсюдити засоби масової гігієни, які б символізували захист суспільства від страшної хвороби, якою для держави є Партія регіонів та її лідер".

"Вмикати дурня" більше неможливо

Аналізуючи стан відносин України із Заходом, журналіст вебсайту "Левый берег" Соня Кошкіна пише, що дипломатичний ресурс західних демократій стосовно України вже вичерпано. Замість нього - очікувальна позиція.

"Вмикати дурня", як це майстерно вміють робити наші вищі посадовці, вже не вийде - колишнього ефекту вони не досягнуть, пише журналіст.

Водночас, говорити про санкції та спроби "навести порядок" жорсткими заходами ще зарано, вважає пані Кошкіна. По-перше, європейська бюрократична машина занадто повільна й неповоротка. По-друге, за санкціями, як правило, йде період тривалого відчуження, а це у контексті парламентських виборів, що наближаються, недоцільно.

Водночас, у кулуарах Європарламенту всерйоз обмірковують можливість обмежень по лінії двосторонніх відносин Києва з Берліном та Парижем: від блокування рахунків до арешту майна, продовжує Соня Кошкіна. Нещодавно у німецьких ЗМІ навіть з'явився документ з переліком українським чиновників, в'їзд яких на територію Німеччини є вельми небажаним. У переліку - прізвища осіб, причетних до "справи Тимошенко" - від слідчих до підписантів численних судових експертиз.

Співрозмовники з кола наближених до президента переконують, що думка Заходу для Віктора Януковича таки має значення, але тільки якщо мова йде про США. Однак і від Сполучених Штатів Янукович вже отримав "останнє китайське попередження" під час зустрічі з держсекретарем Гіларі Клінтон, пише "Левый берег".

Нібито, резюмуючи спілкування з Віктором Федоровичем, пані Клінтон сказала: "Мені здається, в нас був дуже поганий перекладач. Я не бачу сенсу у подальшому спілкуванні", оскільки Янукович не розумів, або вдавав, що не розуміє, що йому говорять, пише пані Кошкіна.

Підготував Віталій Модло, Служ

bbc

6

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

129.02.12, 00:21

Браво, Хилари. Пора вводить санкцию на арест Януковича во время его визита за пределы Украины, он все больше и больше превращается в корень зла, который необходимо выдернуть