хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Влада регіоналів - гірші традиції СРСР

Влада регіоналів, тобто Кіровоградська ОДА вимагає «здати» їй виставу «Вертеп», що вже не перший рік йде у Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького. Про це розповіли актори Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького 4 січня під час зустрічі інтелегенції області, яку ініціювала обласна організація Просвіти імені Т.Г. Шевченка. Ну чим панове не цензура? Та ще й чого?

За словами театралів, вперше в історії театру виставу, яка вже шість років виноситься на розсуд глядачеві, "проганятимуть” для нового  в.о. директора театру і представників облдержадміністрації.  Це нове «здавання» старої вистави "Вертеп”. відбудеться 8 січня

Згадана зустріч поважних громадян міста була присвячена проблемам області в гуманітарній сфері. На ній йшлося про занепад видавництва книжок, проблеми художників та їх спілки, фактичне зникнення професійної журналістики,  як в друкованих ЗМІ так і в телерадіопросторі області, адже, як стверджують виступаючі, 99% ЗМІ області нині зручно "лежать під владою”.

 Але головною на зустрічі була все таки тема знищення театру корифеїв. З виступів акторів присутні довідалися, що двоє кропивничан вже подали заяви на звільнення. Зокрема звільнився Павло Босий – головний художник театру(професор театрального мистецтва Оклендського університету, штату Мічиган (США) та директор Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького Михайло Ілляшенко - з посади художнього керівника театру.

 На сьогодні Михайло Васильйович Ілляшенко – єдиний діючий директор Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького”- так, посилаючись на Конституцію України та Закон України про місцеве самоврядування, прокоментували ситуацію юристи. Окрім того, призначати виконуючим обов’язки директора абсолютно "ліву” людину з правової точки зори – абсурдно і не лише. Теоретично, до рішення сесії обласної ради про призначення нового директора, після закінчення терміну дії укладеного з ним контракту, в.о. директора театру міг би бути  лише Михайло Ілляшенко. А Ігор Спінул, керівник танцювального ансамблю "Конвалія” в театрі  юридично  «ніхто», До такої думки схилялися  і переважна більшість присутніх на зустрічі. Щоб донести своє бачення до широкого загалу кіровоградців, тут же було прийняте рішення за тиждень провести на головній плоші Кіровограда масову акцію протесту.Також, представники інтелегенції спробують зустрітися з губернатором Кіровоградської області Сергієм Ларіним. Присутні підписались під зверненням до голови облради Миколи Ковальчука та голови ОДА Сергія Ларіна.

 А ще виникла і цікава ініціатива акторів-регіоналів з театру корифеїв – привселюдно під будинком ОДА спалити свої  28 партійних квитків. Ця пропозиція викликала оплески присутніх.

Читати тут
12

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

16.01.12, 17:14

Здравствуй, .опа - Новый год!

    26.01.12, 18:31

    Влада регіоналів - гірші традиції СРСРЗгадуючи Маяковського:

    Ми кажемо Симоненко і бачимо "кришування" та підтримку блатних "регіоналів",
    Ми кажемо Янукович і згадуємо міліон комуністів, що проголосували за нього...

      37.01.12, 04:22

      Творча ітелігенція, це останній оплот демократії!

        анонім

        47.01.12, 11:09

        Так зрозумів -- 28 акторів підтримували ПРиматів. От і мають тепер. Тут мабуть не тільки ківитки треба їм палити. А якось і членство своє у ПРиматів спокутувати -- хай, наприклад, оголосять голодування в знак протесту.

          57.01.12, 18:36

          Люди мистецтва і інтелегенція завжди були на передовій в борьбі за свободу і демократію.

            67.01.12, 20:32

            Треба зазначити що у цій банді "проффессіоналів" всі керівники ЛІВІ, т.б. такі що НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ ЗАЙМАНИМ (вибачте - ЗАХОПЛЕНИМ) посадам!

              77.01.12, 20:35

              Було б краще якщо б всі члени ПР спалили свої квітки....але на це здатні лише ДУМАЮЧІ МУЖНІ ЛЮДИ - а в цій партії переважно совки та зомбократи!Так що наміри акторів (цікаво чи дійдуть вони до цього мужнього вчинку?) заслуговують на повагу!

                87.01.12, 22:54

                За що боролись - на те і напоролись!

                  Гість: modus vivendi

                  98.01.12, 11:00Відповідь на 3 від Округ 31

                    анонім

                    108.01.12, 16:13

                    Картина зачетная. Давай две!