Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Суд підтримав ліквідацію Об'єднання українців Росії

Суд підтримав ліквідацію Обєднання українців Росії
Замоскворецький суд Москви підтримав Міністерство юстиції РФ у справі про ліквідацію  Об`єднання українців Росії (ОУР). Про це повідомив адвокат ОУР Алім  Жгулєв. «Суд відмовив у нашій заяві про відміну попередження, винесеного  Мін‘юстом Росії ОУР. Суд підтримав позицію Мін‘юсту РФ», - сказав  А.Жгулєв. Він нагадав, що Міністерство юстиції Росії звинувачує екс-співголову  ОУР Валерія Семененка в тому, що він у період припинення діяльності  організації виступав у російських ЗМІ нібито від імені ОУР. Це й стало  приводом для ліквідації організації. Зокрема, В.Семененко звинувачується у виступ від імені ОУР у програмі «Свобода мысли» на «5-у каналі»  (Санкт-Петербург) і в ефірі радіо «Свобода». Адвокат упевнений, що звинувачення в незаконності публічних виступів  В.Семененка під час призупинення діяльності організації безпідставні. «Закон не слід тлумачити так, як хочеться. Російська держава декларує, що можна все, що не заборонено», - сказав він.   За його словами, федеральний закон «Про громадські об`єднаннях»  регламентує, що в період призупинення діяльності організація не має  права організовувати і проводити публічні заходи, а також реєструвати. ЗМІ. У даному випадку В.Семененко нічого з цього не робив і тим паче не  організовував ефіри в російських ЗМІ.  А.Жгулєв наголосив, що рішення Замоскворецького суду відновлює розгляд питання про ліквідацію ОУР по суті у Верховному Суді. «Верховний суд відновить провадження у справі про ліквідацію ОУР», - сказав він. Водночас адвокат наголосив, що рішення Замоскворецького суду буде  оскаржене в Судовій колегії з цивільних справ Московського міського  суду. Таким чином, за його словами, розгляд Верховним судом РФ справи про ліквідацію почнеться не раніше ніж через 2-3 місяці. Нагадаємо, на початку 2011 року Міністерство юстиції Росії звернулося  до Верховного суду РФ з проханням ліквідувати Об`єднання українців Росії через недотримання положень чинного законодавства і власного статуту  ОУР.

Пізніше за ВС РФ припинив провадження про ліквідацію Об`єднання українців Росії і повернув справу в районний суд Москви. 21 травня позачерговий VI з`їзд українців Росії обрали головою ОУР Тараса Дудка.

27 січня 2010 року рішенням Верховного суду РФ була остаточно  ліквідована Федеральна національно-культурна автономія українців Росії  (ФНКА УР), яка існувала з 27 березня 1998 року. Позов Мін‘юсту РФ базувався на скарзі активіста фонду «Родина» Н.Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР «веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію».

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?sud_pidtrimav_likvidatsiyu_obyednannya_ukrayintsiv_rosiyi&objectId=1237539

3

Коментарі

12.10.11, 22:32

А может, Замоскворецкий суд ликвидирует и украинскую нацию?

    23.10.11, 22:45

    Справжнє обличчя "Трєтьєго Ріма".