хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Злочини та покарання Родіона Кірєєва

Суддя Родіон Кірєєв, який веде процес над Юлію Тимошенко, в останні часом ввійшов в топ десятку найвідоміших людей країни. На початку своєї появи на публіці він виглядав по-суті, як жертва: до молодого судді потрапила вкрай важка справа, та й досвідчений політичний "цербер" Юлія Тимошенко принижувала і розривала його на шматки. Але потім все змінилося - суддя став схожий на агресора. Справа навіть не в тому, що Кірєєв запроторив Тимошенко за грати, на засіданнях він демонстративно надає сприяння стороні обвинувачення. Це відмічають навіть дипломати західних посольств.

А судді хто?

Суддя не повинен мститися підсудним. Суддя мусить бути вище особистих емоцій, і тим паче інтересів впливових фінансово-політичних груп. Але чим далі тим очевидніше особлива прихильність Родіона Кірєєва до свідків - представників чинної влади. Як доказ - повне заперечення будь яких свідчень, в яких йдеться про роль лобістів "РосУкрЕнерго" в україно-російських газових переговорах. За словами Кірєєва, "це не стосується суті справи". Хоча кожен українець з найменшого села вже давно знає – дуже навіть стосується. Тому виникає питання: наскільки, справедливим, безпристрасним, незалежним є суддя Кірєєв? Чи діє він в інтересах держави України? Чи не є він сліпою машиною репресій? Позитивні відповіді на ці питання можуть бути лише в тому випадку, якщо у судді кришталева репутація. Ось автор і вирішив дізнатися, чи піддавався суддя Кірєєв раніше зовнішнім впливам. Для цього автор перебрала його справи, які Кірєєв вів в Березанському суді Київської області, де він починав свою кар'єру, як суддя. Нагадаємо там він працював майже два роки, поки в травні 2011 не перейшов на роботу до Печерського суду.
Три судді визнали вирок Кірєєва непрофесійним

За свою суддівську кар'єру суддя Родіон Кірєєв виніс вироки по 39 кримінальним справам. Трохи більше двохсот рішень по цивільних справах (в основному виплата аліментів), майже триста по адміністративних (в основному правила порушення дорожнього руху).  Також Кірєєв умовно достроково звільнив майже два десятки в'язнів Березанської колонії №95, трохи більше осіб ізолював від суспільства в СІЗО.  Серед всього цього переліку справ, які розглядав Кірєєв автор зацікавився тими, які стосувалися комунального підприємства "Березанське ККП". По тій причині, що у справі керівника цієї установи Віктора Баранька, Кірєєв єдиний раз за всю свою практику стикнувся з корупцією. Друге, від його рішення в якійсь мірі залежав благоустрій містечка Березані. Тобто в справі був присутній інтерес міської громади.  Треба сказати, при першому погляді на вирок бережанському корупціонеру з'явилися питання до судді. Адже Кірєєв визнав винним керівника Березанського комунального підприємства у привласнені 40 тисяч гривень, які мусили піти на будівництво дитячих майданчиків, але чомусь присудив йому найм'якіший вирок з усіх можливих, і, що головне, навіть не зобов'язав того повернути кошти.  Також у практиці Кірєєва був інший вирок, де фігурував інший керівник цього самого комунального підприємства. Він автора теж зацікавив - три судді Київського апеляційного суді скасували його у зв'язку з "однобічністю та неповнотою судового слідства, невідповідністю висновків суду, викладених у вироку, фактичним обставинам справи".  Фактично апеляційний суд вказав на непрофесіоналізм, та заангажованість судді. Зрозуміло, що це не найкраща для нього реклама. Але, можливо, Кірєєва були вмотивовані причини виносити ті вироки, які він виніс? Автор вирішив поцікавитися детальними обставинами обох справ безпосередньо в Березані. 

Як Кірєєв залишив дітей без гойдалки

В Березані є комунальне підприємство "Березанський комбінат комунальних підприємств", яке займається благоустроєм міста та перевезенням пасажирів.  Наприкінці 2007 року завгоспом міста, тобто керівником КП "Березанський ККП", став колишній наглядач на зоні Віктор Баранько. Саме його пізніше судив суддя Кірєєв за розтрату 40 тисяч гривень "дитячих коштів". Як виявив автор, багато дій Віктора Баранька на посаді директора комбінату потрапляли під визначення - корупція.  Наприклад, підприємство свого зятя "Технохаус МТС", яке виробляло паркет, він поселив на території та в приміщеннях "Березанського ККП". При чому "постоялець" не став платити власнику приміщень. Все навпаки! Баранько оформив документи, за якими майно "Технохаусу МТС" начебто було здане в оренду "Березанському ККП" строком на один рік. Зарплату працівників "Технохаусу МТС" Віктор Баранько теж повісив на комунальний комбінат.
 Економістом на комунальному підприємстві він призначив свою дружину Любов Баранько, яка одночасно працювала бухгалтером на "Технохаусу МТС". Далі директор комбінату взяв кредит на розвиток комунального підприємства, з якого 130 тисяч було просто перенаправлено на рахунки фізичної особи підприємця - Баранько Любові, тобто його дружини.  Ну і на решті, без відома працівників "Березанського ККП" на них в "Райффайзен банк аваль" були оформлені кредити на загальну суму 156 тисяч гривень, які з банку особисто забрав Віктор Баранько.  
15

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

11.09.11, 20:01

Ясно, что по Кирееву тюрьма плачет. Именно поэтому Янукович поручил ему самое грязное свое дело

    22.09.11, 00:26

    "досвідчений політичний "цербер" Юлія Тимошенко принижувала і розривала його на шматки"
    Тем самым показывая Живой Пример всем нам, КАК НАДО ОТНОСИТЬСЯ КО ВСЕМ СУДЬЯМ...
    И на что хорошее она рассчитывала после ТАКОГО?
    Ну, а то, что он идиот, что взялся за таое грязное дельце - было ясно с первого заседания, и даже раньше!

      32.09.11, 00:40Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

      Як тяжко він працює бідолашний! Нехай за здоров*ям своїм слідкує а то не дай Бог до інфаркту допрацюється.Летального. Або до самогубства з контрольним у голову.Не пустять його у тюрму риганали.

        42.09.11, 07:30

          52.09.11, 10:46

          Судья не может реагировать ни на какие раздражители, он не может быть мужчиной или женщиной, он не может быть радостным или печальным, в плохом или хорошем настроении ибо это будет не суд, а пристрастие к одной или другой стороне, а значит не законно и коррупционно. Тем более, что он знал кого будет судить.
          А вообще он не судья. Соплив и глуп.

            62.09.11, 20:46

            Буде Кіреєв ,,козлом отпущения``він піде теж в тюрягу.

              73.09.11, 19:15

                Гість: Nairia

                83.09.11, 22:32Відповідь на 5 від Hudson Hawk

                Судья не может реагировать ни на какие раздражители, он не может быть мужчиной или женщиной, он не может быть радостным или печальным, в плохом или хорошем настроении ибо это будет не суд, а пристрастие к одной или другой стороне, а значит не законно и коррупционно. Тем более, что он знал кого будет судить.
                А вообще он не судья. Соплив и глуп.

                  94.09.11, 18:42Відповідь на 8 від Гість: Nairia