Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Ліна Костенко: Равнєніє на трибуну

(фото М.Марківа) І все-таки парад потрібен. Державне свято, 20-ліття Незалежності, як же без параду? Це ж фактично перша така урочиста дата — повноліття молодої держави. Люди повинні побачити її честь і славу, її оборонну міць, її провідників і достойників, відчути ритм карбованих кроків у самому серці столиці. Досі ж так і було, а на ювілей не буде?!

Отже, треба споруджувати трибуну. Там, де й завжди, під величавим монументом Незалежності. На трибуні мають стояти всі чотири президенти нашої держави і приймати парад.

Не хочуть військовий, на військовий немає коштів, — то в нас же є ціла армія державотворців. 20 років працювали, здійснювали реформи, творили демократичну правову державу, яка посіла гідне місце у світі.

Стрункими рядами мають пройти депутати всіх скликань на чолі зі спікерами, помічниками й заступниками, зі всім штатом й апаратом Верховної Ради, фракціями й комітетами, тушками й перебіжчиками. Секретаріати й Адміністрації всіх президентів із відділами й колегіями, нацрадами й консультантами, речниками, радниками й референтами. Міністри всіх урядів на чолі з прем’єр-міністрами, судимими й несудимими, тут сущими й деінде. Усі розлогі гілки влади, на яких рясно повсідалися керівники й управлінці всіх рангів і спеціалізацій. Словом, усе те воїнство, завдяки якому Україна тріумфально здобулася на четверте місце серед найгірших економік світу й за різними показниками доганяє як не Гвінею, то Гондурас. Щоб народ міг побачити, кого він годував й утримував 20 років, чиї засідання, пільги й закордонні вояжі, державні дачі й курорти так щедро оплачував. І замислився, урешті, чи варто годувати таку армію ще й наступні 20 років.

Редакція газети «День» отримала лист-привітання з Днем Незалежності до Юлії Тимошенко від Ліни Костенко та Оксани Пахльовської. Видання публікує його без купюр:

«Шановна Юліє Володимирівно!
Вітаємо Вас із Незалежністю України. Для святкового настрою підстав немає, а для привітання Вам – є. Тому що надто багато людей поводять себе й на волі, як в’язні. А Ви є незалежною людиною навіть у тюрмі.
На жаль, символом 20-ліття вільної України стали обличчя опозиціонерів за ґратами. Але кожен Берлінський мур рано чи пізно впаде. Його розбирають на сувеніри.
Бажаємо Вам уже найближчим часом мати уламок Лук’янівської в’язниці в якості сувеніра на Вашому робочому столі. В Україні, залежній, нарешті, лише від смислу, закону і честі».
23

Коментарі

120.08.11, 18:33

    Гість: lyo Dnepr

    220.08.11, 18:48Відповідь на 1 від Юрий Смирнов

      320.08.11, 19:43

        420.08.11, 20:20

        Блискуче, як завжди у Ліни Костенко !

          520.08.11, 20:27

            620.08.11, 20:47

              Гість: R0mmel

              720.08.11, 20:55

              шикарно!

                820.08.11, 20:56

                Потрясная статья,она у меня сохранена в избранном.

                  анонім

                  920.08.11, 21:04

                  Україна має таланти, патріотів і непохитну волю до свободи і незалежності!

                    1020.08.11, 21:06

                    Лiна Костенко майстер слова! Сумно але iронiчно.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна