Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Чи стане во «свобода» українською націоналістичною партією?

 

«Скажи мені хто твої друзі і я скажу хто ти.»

Філософ Платон.

«Боронь мене Боже від таких друзів, а з ворогами

я сам справлюся», народне прислівя.

 

Так склалися життєві і політичні обставини, що у автора цих рядків були дружні стосунки з місцевим, Житомирським, керівником Соціал-народної партії України (СНПУ) Русланом Коцюбинським. Що правда, хоча ми мали дружні стосунки, я не сприймав методи їхньої галасливої тріскотні, смолоскипні марші спільно з проросійським «лицарством» під перестук барабанів, за серйозну політичну діяльність. Тим паче, що в тих акціях переважали підлітки 15-17 років, стимулом для котрих було пиво після маршу. У 2001-2002 роках я, як кандидат в депутати до ВР, провів спільно з місцевою СНПУ виборчу кампанію, що виявилося великою помилкою, бо скандально-галаслива юрба підлітків лише відлякувала людей.

Коли напередодні виборчої кампанії 2001-2002 рр. Лідер «Нашої України» підписав отой злопам’ятний «Меморандум про поборювання будь-яких проявів націоналізму і антисемітизму» з Нємцовим, Хакамадою із Росії, та ще якимось єврейчиком із Білорусії, після того, як Юрій Костенко заявив редактору «Клича нації»: «Нам націоналісти на виборах лише зашкодять...», редакція «КН» співпрацювала в виборчій кампанії блоку Батькiвщина, УРП, УНП «Собор, СДПУ Онопенка. Та ще до закінчення кампанії редактор «Клича нації» виступив з гострою критикою і Ющенка («В білих рукавичках авгієві конюшні не вичистиш») і Тимошенчихи за її безідеологічність. Та повернемося до СНПУ.

Скандал, що стався в «Нашій Україні», коли депутат ВР від цього блоку, Олег Тягнибок заявив у Карпатах, що Україною керують жиди і москалі, привернув увагу громадськості. Багатьом з оточення Ющенка це не сподобалося хоча це була гірка правда. Цим виступом, виключенням його з фракції «Наша Україна», а згодом перетворення СНПУ в партію ВО «Свобода» привернуло увагу і ВГО «Товариства відродження української нації». В грудні 2006 року координатор тоді ще не зареєстрованого ВГО «ТВУН», Іван Любас, запросив на черговий з’їзд Товариства голову ВО «Свобода», щоби він побачив і почув виступи елітної громадської організації для української інтелігенції з вищою освітою.

Голова ВО «Свобода» прибув з чисельною свитою, як почесний гість він був посаджений до президії, мав півгодинний виступ перед делегатами з’їзду, вислухав компліменти від виступаючих. Були сподівання, і велися з цього приводу розмови з його оточенням, що було би доцільно нам об’єднатися в одну націоналістичну партію, підсиливши нашою елітою (котра має великий досвід роботи в партіях) слабкі ланки в областях, де пан Олег має проблеми з кадрами. Та на другий день після зїзду, мов сніг на голову серед літа, координатору ВГО «ТВУН» по телефону зі штабу ВО «Свобода» у Львові, було запропоновано: «У вас дуже гарні керівники по областях, – розпускайтеся і вливайтеся в «Свободу». Причому пропозиція звучала не від Тягнибока, а якогось його клерка. На моє зауваження, що ця розмова має відбутися між Тягнибоком і Любасом, а потім вирішуватися нашими з’їдами, та й для чого розпускатися коли ми можемо зберегти і партію і громадську організацію, як це дозволяє Закон про партії та положення про громадські організації. Але це зауваження, чомусь, зачепило гонор дозвонювача і він не знайшов нічого кращого, як принизити честь і гідність координатора ВГО «ТВУН». Моя спроба тут же поспілкуватися з головою ВО «Свобода» була неуспішною, бо в його штабі лунав «вєлікій матєрщінний».

5

Коментарі

анонім

131.07.11, 20:24

«Боронь мене Боже від таких друзів, а з ворогами

я сам справлюся», народне прислівя.

Це слова Юлія Цезаря.

    231.07.11, 21:02

    Олег Тягнибок - наш Президент!

      331.07.11, 21:13

      Шкода, що Олег Тягнибок потроху перетворюється з одного з учасників гранитної революції на банального партійного божка, який не цурається дорогих автівок та супутної челяді. Між ним та Бандерою не тільки ментальна та вікова, але й, на жаль, духовна прірва. Україна зараз як ніколи відчуває дефіцит на аскетичних політичних лідерів, які заради ідеї здатні б були жертвувати власним життям.

        431.07.11, 21:40Відповідь на 3 від viktor67

        Шкода, що Олег Тягнибок потроху перетворюється з одного з учасників гранитної революції на банального партійного божка, який не цурається дорогих автівок та супутної челяді. Між ним та Бандерою не тільки ментальна та вікова, але й, на жаль, духовна прірва. Україна зараз як ніколи відчуває дефіцит на аскетичних політичних лідерів, які заради ідеї здатні б були жертвувати власним життям.
        Не можу не погодитись. А чи могло бути інакше? Вряд чи.

          51.08.11, 10:25Відповідь на 3 від viktor67

          Луї Вітон часом не препльовує Тягнибокову Тойоту???

            61.08.11, 10:28

            Кажуть істина пізнається в порівнянні. Порівняєм БЮТБ з Свободою. В Свободи хочаб програма є А за ЩО бореться БЮТБ

              71.08.11, 10:34

              Чого ж про таку високоінтилектуальну та патріотичну силу я(та й не тільки) вперше чую???

                81.08.11, 20:21

                Це нетой лідер котрий потрібен Україні.