хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

На Львівщині військові готуються до миротворчих місій

Відкриття навчань «Репід Трайдент-2011»

Відкриття навчань «Репід Трайдент-2011»

Львів – Сьогодні на Львівщині розпочались українсько-американські тактичні навчання «Репід Трайдент-2011». Це наймасштабніше в Україні навчання триватиме на місцевому Яворівському полігоні два тижні.

Державними гімнами США та України урочисто відкрились міжнародні військові навчання за участі близько 1400 військовослужбовців. Найчисельніші підрозділи – з України та США. Однак на Львівщину також прибули військові з десяти європейських країн і пострадянських – Молдови, Білорусі, Грузії.
Оркестр академії сухопутних військ подарував гарний настрій
Військові мають у своєму розпорядженні 700 одиниць стрілецької зброї та 150 військових автомобілів і бойових машин. Військовослужбовці сил НАТО випробують українську зброю. Вони літатимуть на Іл-76, тим часом як українські ознайомляться з американськими літаками С-130 «Геркулес». Техніку доставляли в Україну із різних країн Європи і США. Попри підписані на найвищому державному рівні угоди про проведення навчання, українські митники без причин затримали військову техніку і військовим довелося докласти чимало зусиль, щоб вирішити цю проблему. Українські військові випробовуватимуть американські літаки Вишкіл на Яворівському полігоні – це підготовка до виконання миротворчої місії в уявній країні, де відбувся збройний конфлікт на етнічному ґрунті. Військові-контрактники стрибатимуть з парашутів, шукатимуть і знешкоджуватимуть незаконні озброєні формування і розміновуватимуть місцевість, розповів керівник навчань з УкраїниВ’ячеслав Назаркін.
Вячеслав Назаркін і Кевін Волк
«Очікуємо, щоб наші офіцери та особовий склад отримали нові знання в організації та всебічному забезпеченні миротворчих дій, безперервному управлянні підрозділами, підтримкою взаємодії із підрозділами багатонаціональних сил», – наголосив В’ячеслав Назаркін. Зазначені міжнародні навчання коштуватимуть Сполученим Штатам близько трьох мільйонів доларів. За словами координатора міжнародних проектів військового співробітництва Кевіна Волка, це вклад американських платників податків у майбутнє, у добру підготовку військових. «Для нас дуже важливим є український внесок у підтримання міжнародного миру та безпеки. Україна і США 15 років співпрацюють і проводять спільні навчання. Яворівський полігон є одним із найкращих у Європі, де можна готувати військових для миротворчої місії», – каже Кевін Волк. Український борщ і вареники натівцям засмакували
Пересувна теле-радіостудія
На полігоні працює американська пересувна теле-радіостудія, і кожен американський військовослужбовець слухає радіо. Українські військовослужбовці з сумом констатували, що про власну пересувну станцію можуть лише мріяти, як і, зрештою, і про належну оплату праці. Бо сьогодні військові-контрактники в Україні отримують у середньому півтори тисячі гривень зарплати у місяць. Відтак для них участь у міжнародних навчаннях є шансом потрапити у склад якоїсь миротворчої місії і поліпшити фінансову ситуацію своїх родин. Мовою спілкування міжнародних навчань є англійська і щоразу більше українських військових контрактників нею розмовляє. А ось представники сил НАТО намагаються вивчати українські слова і з захопленням говорять про українську кухню. Особливо їм смакують український борщ і вареники. На обід усі учасники міжнародних навчань отримують сухий натівський пайок. А це 24 види страв. Галина Терещук http://www.radiosvoboda.org/content/article/24276381.html
6

Коментарі

анонім

127.07.11, 21:07

наши хоть чего то научатся

    228.07.11, 01:15

    А як же "братський російський народ" и его армія??? І шо тепер КАЛєсніченка співати буде про співробітництво з НАТО???

      328.07.11, 09:08

      Солдат ПОВИНЕН воювати - сувора правда...

        428.07.11, 17:55

        Солдати повинні підтримувати свої навики ,як говорив Суворов :Тяжело в учениях,легко в бою,так що хай тренируються,тим паче з такими сусідами потрібно чоб вишкіл був хороший.