Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Звільненого активіста Майдану на вокзалі чекали «тітушки"

  
15 февраля 2014

 Вчора, 14 лютого Голосіївський райсуд Києва звільнив з-під варти дніпропетровця Дмитра Полтавця - останнього з 234 заарештованих протестувальників. Дмитро отримав черепно-мозкову травму під час затримання на вул. Інститутській, де він перебував разом з іншими активістами. Туди їх викликали нібито від імені автомайдану, на який напав «Беркут» - «нас б'ють, рятуйте». Дмитро вважає, що їх заманили в засідку: «Мене вдарили ззаду по голові, збили з ніг. Отямився, коли навколо вже були 5-6 «беркутівців».

Потім був райвідділ міліції і швидкий суд, який не звертає уваги на жодні доводи затриманих і їхніх адвокатів. Полтавцю оголосили, що при ньому «була виявлена битка і пляшка із запальною сумішшю».
«Цинічна брехня, - каже Дмитро, - нічого, важче мобільного телефону, при мені не було». Втім, і той десь пропав в процесі вивчення речових доказів...
У лікарні Дмитра знайшов народний депутат Андрій Павелко - потрібно було допомагати землякам у скрутну для них хвилину. Народний депутат виступив поручителем у справі Полтавця (сам Дмитро про це дізнався вже в Дніпропетровську), і загальними зусиллями, його вдалося звільнити з-під варти.
«Обов'язково хочу зустрітися з Андрієм Васильовичем, - говорить Дмитро, - у нас дуже багато співпадаючих точок зору на те, як нам слід змінити життя в країні».
Але на цьому пригоди Дмитра не закінчилися. О 2 годині ночі, 15 лютого, на залізничній вокзал Дмитра Полтавця приїхали зустрічати представники ВО «Демократи» - депутат обласної ради Владислав Романов і активіст Тарас Рокутов. Як виявилося, на нічний перон до потяга Київ -Севастополь, яким прибував Дмитро Полтавець, крім «демократів», прийшло кілька молодиків «характерної зовнішності», або просто кажучи «тітушок».
«Ми спокійно оцінили ситуацію і зрозуміли, що це засідка з метою нападу на Дмитра, - розповів вранці Владислав Романов. «Перон порожній, майже нікого немає. «Тітушки» розбилися на дві групи, блокувавши перон з двох кінців, і взялися нас вивчати. Я, в свою чергу, продумував варіанти, як убезпечити Дмитра. Їх було кілька, але часу залишалося обмаль, і потрібно було приймати рішення. Подзвонив нашому товаришеві і проінформував про ситуацію так, щоб це чули «тітушки» - було важливо визначити, хто з них тут найголовніший, і змусити його відмовитися від плану нападу на Дмитра прямо на пероні. План спрацював: «старший» від групи типових вуличних «гопників», почувши розмову, занервував і підскочив за інструкціями до досить пристойного вигляду молодого чоловіка років за 30. Той підніс до вуха телефон, і відразу спрацював виклик у «старшого» другої групи з трьох міцного виду хлопців, що блокували вихід з вагона з іншого боку. Мабуть, головний наказав змінити план атаки - бойовики неквапливо рушили в підземний перехід. Місце нападу тепер було визначено. Нам залишалося головне - вивести Дмитра з вагона і безпечно покинути вокзал», - розповів про свої нічні пригоди депутат.
«Все-таки інтелект ще чогось та вартий, - іронічно прокоментував Владислав Романов закінчення цієї не приємною історії, - коли ми вийшли з Дмитром з вагона, на пероні нікого не було, тільки біля найближчого до нас спуску в підземний перехід маячили два «гопники». Їхня роль - йти попереду нас, і позначити в підземці об'єкт нападу. Ми нібито рушили до переходу, «гопники» спустилися вниз, де в компанії інших бойовиків вони і провели весь той час, поки ми вивели Дмитра іншою дорогою з небезпечної зони».
Отже, що виходить в «сухому» залишку. На звільненого з-під варти, пораненого Дмитра Полтавця готувалося напад. Що може бути цинічніше? Але звідки «тітушки» дізналися про час прибуття, номер вагона поїзда в якому їхав Дмитро?
Владислав Романов каже, що коли з ним зв'язалися з Києва і просили зустріти Дмитра, в його телефоні виразно було чути сторонні шуми. До опозиційних депутатів застосовується прослушка? Хто керує цими групами відвертих вуличних бандитів, і що думають з цього приводу ті, кому доручено забезпечувати безпеку громадян? Або це були «народні дружинники», які чергували на вокзалі? Схоже на те.
15

Коментарі

115.02.14, 13:52

Та я відразу сказала, як тільки Мурло почало торгуватись людьми за будівлі, що бандити в мантіях випустять (не закривши надумані справи) одних людей, а послужливі мусора нахапають на вулицях міст і кинуть в застінки уркаїнських гестапо інших ні в чому не винних українців!

    215.02.14, 13:56Відповідь на 1 від Alter ego*

    І хто їм заважає нових заручників нахапати? В домовленостях цього ж не було? От тільки тепер вони будуть вже підкидати або наркоту, або зброю, щоб вже точно засадити.

      315.02.14, 14:35

      озброюйтесь.

        415.02.14, 14:38Відповідь на 3 від Пробіотик

        Рогаткою?

          515.02.14, 14:48Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

          Рогаткою?дуже смішно. ніж, заточка, бита, сокирка, кастет...ще дати інструментарій?

            615.02.14, 14:52Відповідь на 5 від Пробіотик

            Рогаткою?дуже смішно. ніж, заточка, бита, сокирка, кастет...ще дати інструментарій?Угу. Надувні біцепси, андрогенні гормони, і все, що поміститься в косметичку.

              715.02.14, 14:53Відповідь на 5 від Пробіотик

              Дуже смішно. І що я з цим буду робити? Коли буду в небезпеці, це мені не допоможе. Скоріше - оприскувач з бензином. Це хоч щось...

                815.02.14, 14:54Відповідь на 6 від Alter ego*

                Сокира в косметичці - гламурненько.

                  915.02.14, 14:57Відповідь на 8 від ЯКриворожанка

                  Сокира в косметичці - гламурненько.Хлопець награється в комп'ютерні стрілялки і часто, з розумним виглядом, дурню поре!

                    1015.02.14, 15:00Відповідь на 9 від Alter ego*

                    Нехай краще біля компа сидить, чим чухну робити.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна