Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Парламентські "кнопкодави" ратифікували угоду про ЗВТ з СНД

Верховна Рада ратифікувала договір про зону вільної торгівлі Співдружності Незалежних Держав.

При цьому парламент не підтримав рекомендації свого комітету з закордонних справ, що пропонував відхилити відповідний законопроект, тому що в його членів до тексту угоди є багато застережень.

В угоді визначається, що сторони не застосовують один до одного мита й інші їм еквівалентні платежі за винятком перерахованих у доповненнях до угоди вилучень.

До складу вилучень включені мита на поставку цукру в Росію, Білорусь, Казахстан і Молдову: для країн Митного союзу вона буде становити 340 доларів/тонна (без строку обмеження), для Молдови - 75% від митної вартості до 2015 року.

Також Казахстан до 2015 року збереже мито на імпорт української горілки в розмірі 2 євро/літр, а Молдова до 2013 року - на український спирт у розмірі 0,5 євро/літр.

Також у список вилучень включене мито в розмірі 50% від митної вартості на поставки в Україну цукру з Митного союзу й Молдови.

Росія зберегла експортне мито на природний газ в 30%, але із застереженням, що для України діятиме спеціальна формула.

Україна зберігає для себе експортні мита на феросплави, металобрухт і насіння соняшника в розмірі, закріпленому в домовленостях із Всесвітньою торговельною організацією.

Крім того, угода передбачає свободу транзиту, але із застереженням, що під дію регулюючих транзит положень не підпадає транзит трубопровідним транспортом.

Сторони зобов'язалися протягом 6 місяців після набуття чинності цієї угоди почати переговори з підготовки окремої угоди про транзит трубопровідним транспортом.

Угода надає сторонам можливість уводити антидемпінгові й захисні мита, але регулює процедуру консультацій, необхідних для цього.

Спірні питання між сторонами виносяться на розгляд або Економічний суд СНД (міститься в Мінську, Білорусь), або спеціально створеної комісії експертів.

Нагадаємо, 18 жовтня 2011 року 8 країн СНД домовилися про створення зони вільної торгівлі, однак з низкою вилучень щодо окремих груп товарів (на які мита все-таки передбачено).

Раніше Україна висловлювала зацікавленість у синхронній ратифікації цієї угоди, однак не зробила цього. За інформацією ЗМІ, Україна відмовлялась  ратифікувати угоду, підписану прем'єр-міністром Миколою Азаровим, оскільки її текст відрізняється від того, який був парафований до підписання. ЗМІ також повідомляли, що  Азаров підписав документ без директив президента.

Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський пояснював затримку з подачею угоди про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД на ратифікацію у Верховну Раду з внутрішньовідомчим узгодженням.

tyzhden

4

Коментарі

130.07.12, 13:56

знову у ярмо до москалів

    230.07.12, 14:26

    Все глибше і глибше нас занурюють у лайно!