Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Кримські татари домоглися відставки генконсула РФ

  • 26.05.13, 20:16
Ukranews
 

Версія для друку
Вставити в блог
Надіслати другу
Лист редактору
 
Зі слів Андрєєва, час його відходу з посади - від тижня до двох. 
 Фото: 15minut.org

Генконсул Росії в Сімферополі Володимир Андрєєв заявив, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань про співпрацю кримських татар з нацистами, і тому подає у відставку. Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на розмову консула з агентством "Інтерфакс".

"Я залишаюся при своїй думці і кожному слові своєї думки. А заяву МЗС розцінюю як безпорадну, дурну і безпринципну, ганебну МЗС Росії", - підкреслив він.

"Природно, я ставлю себе в становище, в якому продовжувати мою роботу тут не видається можливим. Я йду. Час (відставки) визначить моє керівництво, звичайно. І тут стоять чисто практичні завдання - здачі і передачі справ наступного керівнику консульської установи. Але принципове рішення прийнято. Це моє рішення. Я, безумовно, залишаюся при своїй думці", - також зазначив Андрєєв.

З його слів, час його відходу з посади - від тижня до двох.

Говорячи про свою позицію щодо кримських татар, генконсул закликав журналістів користуватися його прямими цитатами, не вириваючи їх з контексту.

"Це саме ті позиції, від яких не можна відступати, - підкреслив він. - Вони нікого не ображають. Вони ідеал об'єктивності".

Нагадаємо, раніше Андрєєв, кажучи про те, чому він не рекомендував російським льотчикам, учням і соратникам двічі героя Радянського Союзу льотчика-випробувача Амет-хана Султана йти на прем'єру фільму "Хайтарма", в якому на основі його біографії розповідається про депортацію кримських татар, заявив, що Росія не могла бути представлена на прем'єрі фільму, "спотворює правду про Велику Вітчизняну війну".

Генконсул також висловив переконання, що "тема колабораціонізму і пособництва окупантам зобов'язана бути присутня у всіх заходах", які стосуються депортації кримських татар.

У відповідь кримські татари влаштували перед російським консульством у Сімферополі акцію протесту, погрожуючи закидати російського дипломата яйцями, а заступник голови неофіційного кримськотатарського парламенту вимагав вислати генконсула з країни. Українське МЗС також обурилося висловлюванням Андрєєва.

На пільги чорнобильцям з бюджету виділено у 8 разів менше коштів

  • 26.05.13, 17:12
Щоб повністю виконати закон про пільги для чорнобильців, прийнятий ще в часи СРСР, необхідно 88 млрд грн. Глава Мінсоцполітики констатує, що таких грошей у бюджеті немає.

 
На пільги чорнобильцям з бюджету виділено у 8 разів менше коштів, ніж передбачено законом
newzz.in.ua


У держбюджеті на сьогоднішній день немає додаткових коштів для повного забезпечення всіх чорнобильців пільгами і доплатами, передбачених законами. Про це в інтерв'ю ZN.UA розповіла міністр соціальної політики Наталія Королевська.

За словами міністра, в 2013 році на пільги постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС у державному бюджеті передбачено трохи більше 11 млрд грн - на 2 мільйони чорнобильців. Однак, щоб повністю виконати закон, прийнятий ще в часи СРСР, необхідно 88 млрд грн.

"Для порівняння: на всі виплати сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, дітям-сиротам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам - а це 13 мільйонів українських громадян найбільш вразливої категорії - в цьому році передбачено в бюджеті близько 40 млрд грн. Тобто в середньому - 5500 грн на одного чорнобильця (майже в два рази більше тих 3077 грн, які держава може собі дозволити витратити на сироту або інваліда)", - підкреслила Наталія Королевська.

- Чорнобильці збираються відсудити у держави 5 млрд гривень

Глава Мінсоцполітики зазначила, що на сьогоднішній день влада виділила три пріоритети: вирішення питання збереження статусу "чорнобильців" за дітьми, які втрачають його після досягнення 18-річного віку; відновлення справедливості щодо вдів "чорнобильців"; наведення порядку в обласних комісіях по заробітках "чорнобильців".

"Вважаю, що вирішивши ці завдання, ми зможемо йти далі у відновленні соціальної справедливості для постраждалих від аварії на ЧАЕС", - сказала вона.

Вона також не виключила повторення акцій протесту чорнобильців і афганців: "Завжди знайдеться кілька тисяч готових до активних дій. Я розумію: якщо в людини 35 тис. грн пенсії, виграної по суду, а йому сьогодні платять п'ять тисяч, звичайно, є заради чого іти на мітинг. Але допомогти йому в цьому випадку нічим не можу: умовити його відмовитися від 30 тис. я не в силах. Звичайно, не всі, хто "на барикадах", як ви висловилися, прийшли на них через 30 тис. грн. Але такі випадки - не рідкість".

Подробиці читайте в свіжому номері "

Меджліс вимагає вислати генконсула Росії.

  • 22.05.13, 21:39
Кримські татари не хочуть, щоб "велику Росію" представляли такі люди, як пан Андрєєв. Генконсул стверджує, що висловив офіційну позицію.

 
Володимир Андрєєв стверджує, що виправдовуючи депортацію кримських татар, висловив офіційну позицію Росії.


Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав владу України заявити про небажаність перебування генерального консула Росії у Сімферополі Володимира Андрєєва на території України у зв'язку з його висловлюваннями в інтерв'ю кримськотатарському телеканалу ATR, в якому він фактично виправдав депортацію.

"Я вважаю, до честі російського керівництва буде негайне відкликання так званого дипломата, а до честі нашої держави буде негайне повідомлення пана Андрєєва про його небажане перебування на території української держави", - заявив Чубаров у середу, 22 травня, виступаючи на пленарному засіданні кримського парламенту.

При цьому він зазначив, що у своєму інтерв'ю телекомпанії ATR Андрєєв, говорячи про те, чому він не рекомендував російським льотчикам, учням і соратникам двічі героя Радянського Союзу льотчика-випробувача Амет-хана Султана йти на прем'єру фільму "Хайтарма", в якому на основі його біографії розповідається про депортацію кримських татар, заявив, що Росія не могла бути представлена на прем'єрі фільму, який "спотворює правду про Велику Вітчизняну війну".

Генконсул також висловив переконання, що "тема колабораціонізму та пособництва окупантам зобов'язана бути присутньою в усіх заходах, що стосуються депортації кримських татар".

Як вважає Чубаров, таким чином Андрєєв "допустив образливі, цинічні за своєю суттю твердження на адресу кримськотатарського народу та адресу кожного кримського татарина. При цьому на уточнююче питання журналіста Андрєєв кілька разів повторив, що його позиція відповідає офіційній позиції Росії".

Такі висловлювання генконсула Чубаров назвав "профашистськими твердженнями".

Перший заступник голови Меджлісу нагадав, що 5 вересня 1967 року вийшла постанова президії Верховної Ради СРСР, яка засудила депортацію. Також як і потім 14 листопада 1989 року Верховною Радою СРСР було прийнято декларацію "Про визнання незаконними і злочинними актів, згідно з якими народи зазнали депортації".

Чубаров також нагадав про Вільнюську декларацію ОБСЄ, прийняту 29 червня 2009 року у Вільнюсі, якою були зрівняні злочини нацизму і сталінізму.

"Пан Андрєєв захищений своїм дипломатичним статусом. Але він тим не менш повинен дотримуватися відповідного законодавства країни перебування. Від імені своїх колег із фракції "Курултай-Рух", від імені сотень кримських татар, які з ночі обривають мої телефони, я вимагаю від прокуратури Криму, від СБУ дати правову оцінку висловлюванням пана Андрєєва. Зрозуміло, що очікуємо офіційної оцінки того, що сталося, від Ради міністрів Криму, від постійного представника президента в АРК і від Верховної ради АРК", - заявив Чубаров.

При цьому він додав: "Я думаю, що ми разом робимо все для того, щоб Росію, велику країну, країну-сусіда, країну, з якою ми хочемо дружити, не представляли такі люди, як пан Андрєєв".

У своєму інтерв'ю телеканалу ATR генконсул РФ у Сімферополі Андрєєв на зауваження відомої кримської журналістки Лілі Буджурової на те, що його висловлювання можуть бути образливими для кримськотатарського народу, заявив: "Я щось нове зараз сказав? Мені не потрібні ваші поради. Все, що я сказав, це абсолютно офіційно. Запишіть і прокручуйте будь-якому кримському татаринові. Моє слово і Росії слово має звучати, повинно бути відомо, в тому числі і моє інтерв'ю, для того, щоб правда про Велику Вітчизняну війну лунала... Це саме тематика зради".

Скільки коштує депутат українському народу.

  • 18.05.13, 20:16
Щонайменше 700 тисяч гривень - таку суму грошей українські платники податків щороку виділяють на одного з 450 депутатів.

 Кошторис парламенту з докладним розподілом того, куди ідуть кошти бюджету, є ледь не секретним документом. Минулого року, коли ухвалювали цей фінансовий розпис, його навіть не роздавали на руки народним депутатам.
Спікер Литвин таку втаємниченість пояснював оригінально: “Якщо ви хочете на всю країну полоскати цю білизну, то це означає, що у деяких людей абсолютно немає совісті...”.
Так само таємничо планували ухвалити і кошторис Верховної Ради на 2011 рік. Він уже затверджений регламентним комітетом та має бути проголосований найближчим часом у сесійній залі, про що більшість депутатів навіть не здогадується. Однак ще до ухвалення “Українська правда” отримала в своє розпорядження проект документа.
Згідно з проектом, у цьому році загальний фонд бюджету Верховної Ради складе 850 мільйонів гривень, що на 40 мільйонів більше, ніж попереднього року, і на 150 мільйонів більше, ніж позаминулого.
Окрім самого кошторису, депутати голосують також за додаток до нього, про який взагалі мало хто знає. Він називається “Норми витрат на одного депутата на 2011 рік”.
Тут детально розписано, що саме належиться кожному народному обранцю за гроші платників податків.
Відкриттям “Української правди” стало те, що депутат фактично отримує дві зарплати - власне саме заробітну плату, плюс таку саме суму грошей на виконання своїх повноважень. Однак, як він витрачає ці гроші, ніким не контролюється - за них депутат може купити собі нову машину, а може допомагати виборцям. 
Пункт 1. Зарплата депутата вираховується з посадового окладу 6 тисяч 109 гривень за спецформулою.
Так, до окладу додаються доплата за перший ранг держслужби в розмірі 160%, надбавка за “особливий характер роботи та інтенсивність праці” 100%, та премія, яка коливається від 80% у простого депутата до 95% у першого віце-спікера.
У підсумку мінімальна зарплата для пересічного депутата становить 17 425 гривень. Таких депутатів у парламенті 191 особа.
Якщо депутат - голова комітету або керівник фракції, то його зарплата становить 17 тисяч 914 гривень. Таких депутатів у парламенті близько 30 осіб. Після відрахування податків на руки він отримує близько 14 тисяч.
Окрім того, на оздоровлення влітку депутату належить дві місячних зарплати без податків. Оскільки жодної роботи під час відпустки депутати не роблять, то гроші за цей час ідуть їм не як зарплата, а як так звана “матеріальна допомога”, яка зазвичай становить близько 35 тисяч.
Пункт 2. Окрім зарплати, депутат має 216 тисяч на рік на утримання штату своїх помічників.
Пункт 3. Найцікавіше - депутату також належить так зване “відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень”. Ця сума становить 209 тисяч 100 гривень на рік, або 17 425 - на місяць. Це - еквівалент мінімальної зарплати депутата (без податків).
Про цю особливість депутати не поширюються вголос, але “Українській правді” випадково вдалося довідатися від одного з нардепів, що “відшкодування витрат” нардеп отримує кешем та не несе за них жодного звіту.
Тобто фактично це - друга зарплата депутата, яку він може використовувати як заманеться, оскільки контролю над цими грошима немає.
Пункт 4. Окрім того, депутату гарантують безкоштовний проїзд по території України на суму 26 тисяч 800 гривень на рік. Щоб скористатися цією пільгою, депутат просто приходить до авіа- або залізничної каси та за своїм посвідченням отримує квиток. Пізніше Верховна Рада з бюджетних коштів перераховує відповідну суму структурі, що виписала квиток народному обранцю.
Пункт 5. Окрім того, депутат може замовити собі автомобіль для обслуговування в межах Києва на певну кількість годин на місяць.
Пункт 6. На міжміські розмови по стаціонарному телефону депутат має 4 890 гривень на рік.
Пункт 7. На ручки, олівці та папір депутату бюджет окремо передбачає 708 гривень на рік.
Пункт 8. Існує ще така стаття як відшкодування коштів періодичним виданням за публікацію авторських матеріалів депутатів. На це передбачено 500 гривень на рік. Тобто депутат має право на узаконену “джинсу” - щоправда, в межах смішного бюджету.
Пункт 9. Для оплати виступів на радіо, телебаченні і в пресі депутату також винні з бюджету 5 тисяч гривень на рік.
Пункт 10. На відрядження своїх помічників у округи депутат має 3 600 гривень на рік. Однак, оскільки даний парламент не обирався за мажоритарними виборчими округами, то відряджати помічників також немає куди.
Пункт 11. Окрім того, ще в депутата є 2 тисячі гривень на рік на утримання приміщень для прийому громадян у округах. Але, знову ж таки, ці депутати не обиралися за округами і частина з них ніколи не залишає межі Києва. А, по-друге, запланована сума є смішною за цінами великого міста - таким коштом депутат може орендувати хіба що стілець на вокзалі.
Пункт 12. Депутат має навіть 670 гривень на рік для оренди приміщення для зборів виборців. Також велика загадка, що саме нардеп зможе орендувати за ці гроші.
Пункт 13. Також за депутатом зарезервовано 1 700 гривень на рік для оплати його проходжень залом офіційних делегацій. Тобто, коли депутат вилітає з Борисполя, щоб не стикатися очі в очі зі своїм роботодавцем-народом, він може піти через окремий вхід, де його ніхто не турбуватиме, напоять кавою, а потім ще доставлять прямо до трапу - чи зустрінуть на мікроавтобусі прямо після приземлення літака у Києві.
Пункт 14. Ну і, звісно, щоб енергійно тиснути на кнопки за командою Михайла Чечетова чи Андрія Кожемякіна, депутат має добре відпочити влітку. Платники податків і тут мають підтримати депутата. За путівку до санаторію, що підвідомчий Верховній Раді, депутату компенсують 5 тисяч гривень, тобто майже всю її вартість.
Тепер просумуємо наведені цифри. З урахуванням усіх пільг, мінімальної зарплати в розмірі 17 тисяч 425 гривень та матеріальної допомоги, утримання одного депутата з усіма його супутніми видатками обходиться бюджету в 700 тисяч гривень на рік. Це - без витрат у разі, якщо депутат також замовлятиме автомобіль з гаражу Верховної Ради.
Утримувати такий колектив і є ціною, яку платить український народ за ілюзію демократії.

 Сергій Лещенко, УП

Посол ЄС назвав головну проблему України на шляху до асоціації

  • 11.04.13, 20:46
Головна проблема України на шляху до європейської асоціації - це корупція. Від слів потрібно переходити до справи.

 
Угода про асоціацію забезпечить верховенство права і розвиток демократії
Андрій Товстиженко, ZN.UA


В Україні жоден політичний діалог не обходиться без того, щоб не піднімали питання про корупцію. Про це під час круглого столу заявив глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"ЄС чотири роки вів переговори з Україною щодо угоди про асоціацію. Торік парафували угоду, в цьому році стоїть питання про її підписання", - повідомив він.

Томбінський підкреслив, що угоду з ЄС часто зводять тільки до економічної складової, але зона вільної торгівлі з ЄС - це не тільки можливість доступу до нового ринку, це "цілий набір інструментарію і можливостей для перетворення і розвитку України".

"Саме тому ми звернули увагу на те, що ця угода забезпечить верховенство права, судової гілки влади, прав людини, прав і свобод, розвиток демократії", - зазначив він.

Глава представництва заявив, що основною проблемою України на цьому шляху залишається корупція.

"Я не так давно в Україні, з минулої осені... Але можу сказати, що жоден політичний діалог не обходиться без того, щоб не піднімали питання про корупцію. Це роблять самі українські партнери. Тому потрібно перейти від слів до справи", - вважає Томбінський. 

Авіаперевізник з "Межигір'я" отримав у 2012 році 6 мільйонів.

  • 20.03.13, 20:44
Державне авіаційне підприємство "Україна" протягом 2012 року сплатило ТОВ "Центравіа" за надані послуги з авіаперевезення президента України 6 343 406,87 гривень.

 
Віктор Янукович


Фірма "Центравіа", пов'язана з власниками "Межигір'я", у минулому році отримала понад 6 мільйонів гривень за перельоти президента Віктора Януковича.

Цифра була озвучена у відповіді адміністрації президента на запит "Української правди".

"За інформацією Державного управління справами, Державне авіаційне підприємство "Україна" протягом 2012 року сплатило ТОВ "Центравіа" за надані послуги з авіаперевезення президента України 6 343 406,87 гривень", - сказано у відповіді.

Як відомо, ТОВ "Центравіа" надає для перевезення Януковича вертоліт Agusta-139 і реактивний літак Falcon-900.

За даними "Української правди", головним засновником ТОВ "Центравіа" виступила фірма BLYTHE Associates Inc., якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії.

Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні - на Британських Віргінських островах.

Згідно з комерційним реєстром підприємств Австрії, ця ж фірма BLYTHE Associates Inc. була акціонером української фірми "Танталіт", якій номінально належить резиденція "Межигір'я", де проживає президент Янукович.

У 2011 оренда для Януковича вертольота Agusta-139 і повітряного судна Falcon-900 обійшлася бюджету в удвічі меншу суму - 3,5 мільйона гривень.

19.03.13 11:04 Драка в ВР: "Свобода" бьет ПР и коммунистов.

  • 19.03.13, 21:56
19.03.13 11:04
 Драка в ВР: "Свобода" бьет ПР и коммунистов. Эксклюзивное ВИДЕО 
"Регионалы" пытались сорвать выступление Олега Тягнибока, но депутаты от "Свободы" не позволили этого сделать .

Об этом сообщает Цензор.НЕТ. Во время выступления с трибуны Олега Тягнибока* в парламенте 
началась драка.



Смотрите также: Ефремов поблагодарил "неофашистов" за звуковое сопровождение. ВИДЕО

Це справедливо?

  • 13.03.13, 20:41
Добрый день,

Ваша заметка в дневнике "Плач кацапа-москаля на крымском форуме." была удалена за нарушение пользовательского соглашения http://help.i.ua/agreement/ п.3.7 Ваш рейтинг на портале также был уменьшен.

Спасибо за понимание.

--
С уважением,
служба поддержки I.UA

Кацапи про свій славний рід.

  • 10.03.13, 14:43

Не пам'ятаю де це знайшов, але от нещодавно перечитав і просто падав під стіл. ))
-------------------------------------------------------------------
*** Как известно, сначала кацапи были язычниками. На каждый вид деятельности им полагалось по богу. Так, известен бог аппетита Жор, бог сна Масса и бог питья Поехали. Чтобы задобрить своих богов, кацапи приносили им в жертву труд. 
*** Вооружение воина того времени составляли копье и лапти. Лаптями воин пинался, а за копье держался. Удар такого воина мог свалить с ног любого, кто повернулся к нему спиной. А такой зверь, как кошка, мог даже подлететь от подобного удара на высоту до трех метров. 
*** Утварь того времени была нехитрой. Утварь в данном случае пишется слитно. И уже лет двести как не является ругательством. Основным предметом утвари у кацапив был горшок. Из него они днём ели, а ночью ставили его под кровать, чтобы утром ещё поесть. К горшку прилагалась ложка. Ею кацапи били по лбу тех, кто ночью неправильно использовал горшок. Больше у кацапив утвари не было. 
*** Все мы знаем выражение: "Семеро по лавкам". Это короткое и ёмкое описание древнего морга. После битв кацапив, которые не двигались, складывали на лавки. Если наутро на лавке никого не было, значит, кацап выздоровел и ушёл. А если не ушёл, то ждали ещё один день. Если и это ему не помогало, то тогда начинали лечить его отварами, пропущенными через марлю, и травами, пропущенными через корову. 
*** Вообще, медицина у кацапив была на очень высоком уровне, если верить количеству больничных листов, найденных на бересте. 
*** В году у кацапив было 364 праздника и Новый год. Интересно, что Новый год у кацапив начинался не первого января, а первого декабря. А кончался где-то ближе к марту. 
*** Любопытно, что в пищу кацапи употребляли всё, что не употребляли в питьё. 
*** Земледелие и скотоводство были кацапам хорошо известны, поэтому они ими не занимались. 
*** Торговать кацапи не умели, а тех, кто умел они били. 
*** Основным занятием кацапив была критика других народов, у которых всё ладилось за счет их бездуховности. 
*** Кацапи были бы прекрасные охотники, если бы охотились. 
*** Дом у типичного кацапа того времени был полная чаша и выглядел так же. 
*** Поскольку кацапи постоянно ожидали набегов, то в доме они не разувались, а в туалете не снимали штанов. 
*** Замуж кацапок выдавали рано. Или поздно. В зависимости от того, отдыхало племя или выпивало. 
*** Юные кацапки под одеждой носили оберег в виде трусов. Любопытно, что сами кацапи трусов не носили. Им их заменяла рубаха, как правило, вшитая в брюки. 
*** Свадьбу кацапи, как правило, играли до рождения первого ребенка. То есть дня три-четыре. После чего муж шел спать, а жена - рожать. 
*** Кацап выбирал себе жену на всю жизнь. Если же они не сходились характерами, то кацап ругал жену, жаловался друзьям и много пил. 
*** Кацапи были вольнолюбивым народом. Их часто угоняли в рабство, но и там они не работали. 
*** В неделе у кацапив было всего два дня. Они назывались Уик и Уэнд. А вместе v Уик-энд, что в переводе со кацапивского значило "неделя". Интересно, что выходных дней у кацапив не было, а вот месяцы - были. Выходным считался месяц Вересень. В переводе на современный календарь он продолжался с конца мая по середину октября. После чего наступал месяц Лютень. Это не совсем точное название. Правильнее называть его БеЛютень. В этот месяц все кацапи лечились. Причем лечились тем, чем в предыдущий месяц калечились. 
*** Интересно, что в древнюю Москву пускали всех, а вот в древнем Киеве требовалась регистрация. Особенно для половцев и печенегов. 
*** О наблюдательности кацапив свидетельствует хотя бы тот факт, что татарское иго они заметили сразу же, как только оно началось. И сразу же поднялась волна народно-освободительного ропота и предательств. 
*** В отличие от спартанцев, которые сбрасывали больных детей в пропасть, кацапи никого никуда не сбрасывали. Они просто говорили, где находится пропасть, а всё остальное делали сами дети. 
*** Воспитанием у кацапив занимались в основном старики. Или те, кто отслужил уже больше года в кацапах. 
*** Как таковой постоянной армии у кацапив не было. Зато была дружина. В нее входили друзья и родственники тех, у кого было оружие - лапти и копье. 
*** Князей кацапи призывали к себе со стороны. Любой человек, назвавшийся князем, мог править кацапами. А вот заставить их что-нибудь сделать не мог. Как правило, князьям кацапи давали меткие прозвища: Красно Солнышко (если князь был в прыщах), Мудрый (если строил туалет не слишком далеко от столовой или верил кацапивам на слово), Долгорукий (если фамилия князя была Коротконогий). 
*** При появлении врагов кацапи закрывали ворота в город и притворялись, что их нет. Если враги начинали лезть в город через стены, то кацапи поливали их матом и смолой. А когда те все-таки перелезали, то извинялись и показывали князя, который всё это придумал. 
*** Кацапи издревле гордились своей великой литературой. Стоит только вспомнить "Слово о полку Игореве", чтобы понять, что вспомнить больше нечего. 
*** Кацапи верили, что после смерти они попадают в деревянный ящик, в котором есть всё, чтобы из него не выйти.

Мета Росії заблокувати асоціацію України з ЄС.

  • 02.03.13, 23:18
Кремль поставив перед різними російськими відомствами завдання, щоб асоціації України і ЄС не було. Ніколи.

 
Кремль має намір виставити Україну безпомічною і ні на що не здатною країною


Росія проводить активні дії в країнах Європи щодо недопущення підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Як свідчать джерела ZN.UA у кількох країнах ЄС, Кремль поставив перед різними російськими відомствами завдання - "за будь-яку ціну не допустити підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, причому, ніколи; всіма способами задушити ідею і вбити можливості перетворення України на "сланцевий Клондайк", а також відсунути нашу країну від придністровського процесу і дискредитувати українське головування в ОБСЄ, виставивши Україну на міжнародній арені безпорадною, безглуздою і ні на що не здатною країною".

Нагадаємо, що 29 січня 2009 року, виступаючи на розширеному засіданні Федеральної служби безпеки Росії, тодішній президент Російської Федерації Дмитро Медвєдєв подякував спецслужбам за недопущення надання Україні і Грузії Плану дій щодо членства у НАТО.

"У низці сусідніх держав зберігалася нестабільна соціально-політична ситуація, не припинялися спроби розширення НАТО, в тому числі і за рахунок т.зв. прискореного вступу до альянсу Грузії і України. Все це, зрозуміло, вимагає чіткої і злагодженої роботи всіх спеціальних силових структур, правоохоронних органів і досить високого рівня координації їхньої діяльності. Повинен відразу сказати, що Федеральна служба безпеки в цілому успішно виконала завдання, поставлені перед нею", - заявив в січні 2009-го Дмитро Медвєдєв.

Докладніше читайте в матеріалі Тетяни Сіліної "За півгодини до весни" у свіжому номері "Дзеркала тижня", який вийде в суботу, 2 березня.