Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Коли урветься наш терпець?

Чомусь потягнуло на лірику. Хотіла б процитувати  Яна Таксюра, який каже, що взагалі наша національна головна гідність, національне достоїнство – це найдовший у світі терпець. Є такі рядки у нього:

В американців є свобода,
У німців – пиво та бекон,
У французів є висока мода,
В англійців – кращий стадіон.

А українець пересічний
У справі іншій є взірець.
Він має довгий еластичний
Ніде не бачений терпець.

Наприклад, зверху заманеться
Ввести податок на штани —
Терпець вкраїнця не порветься,
Хоч триста літ його тягни.

Або братва введе в оману:
Покличе в банк, а там — бордель.
Вкраїнець свій терпець дістане,
Зітхне — і знову до грабель...

Я чув: начальство задля траншу
Продать хотіло наш терпець.
Не продавайте, я не раджу,
Бо вам усім прийде...
(...несподіваний і дуже
неприємний фінал).

15%, 3 голоси

5%, 1 голос

65%, 13 голосів

15%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Не кажіть, що в мене параноя!

  • 18.06.11, 22:56
“Якщо у мене параноя, то це ще не значить, що за мною ніхто не стежить“ (класик)

Я у багатьох своїх публікаціях і коментарях, буває, прошу друзів і опонентів частіше брати до рук твори Т.Г. Шевченка, вчитуватися, замислюватися, дотримуватися заповідей і прислухатися до мудрих його порад!
Невже життя нас так і не навчило, НЕ шукати ДРУЗІВ там, де їх бути не може! Не обирати собі у ГЕТЬМАНИ (бо вони такого слова не знають) “ісконно - канонічних ….“ або “кошерних….“ товॳщєй.
Вони звикли до слова “ВОЖДЬ“….. бо то є їхня справжня суть. Звикли і звикли, але до чого ж тут МИ, навіщо нам нав’язувати своє бачення.
Те, що делегація очолювана депутатом Держдуми Росії , Затуліним, на 22 червня вже готує валізи до Львова, це інформація відома і другий місяць бурно обговорюється у всіх ЗМІ.
Але ніхто не очікував, що “братам росіянам“ у Львові “пристойну“ компанію складуть євреї…
Так ОТ…
Громадська організації – Комітет “Євреї проти антисемітизму“,“Євреї проти Гурвіца“, інші громадські організації та партії мають намір провести 22 червня у Львові на пагорбі Слави антифашистський мітинг.
Відповідну заявку, яку має у своєму розпорядженні ZAXID.NET , ці громадські організації надіслали Львівській міській раді. Захід на пагорбі Слави у Львові «Євреї проти антисемітизму» та “Євреї проти Гурвіца“ хочуть розпочати 22 червня о 4.00, завершити планують о 24.00. Окрім цього, організатори зазначають, що під час заходу буде використовуватись звукопідсилювальна апаратура.
Захід проводитиметься «проти політики фашизму, антисемітизму і голокосту в пам’ять жертв радянського народу і всього людства, в пам'ять євреїв, загиблих в єврейському гетто, концтаборах від рук нелюдів – українських націоналістів, шухевичів, бандерівців, і інших фашистських покидьків».
Організатори прогнозують, що в заході візьмуть участь 150 осіб.
“Користуючись підпунктом 3 пункту «б» частини і статті 38 закону України «Про місцеве самоврядування» прошу повідомити ЛМУ УМВСУ у Львівській області для забезпечення громадського порядку та безпеки учасників мітингу“, – йдеться в документі.
Звернення підписав голова Комітету “Євреї проти антисемітизму“ Р.І.Центер. (Фотокопія додається)

P.S. Друзі! Не кажіть, що в мене параноя! Але час від часу мені здається, що російсько-єврейський НАСТУП затискає Україну в окупаційне КІЛЬЦЕ, блокує свідомість людей і має далекоглядні плани, щодо цієї території.
Для мене ж, це не є “територія“! Для мене --- Україна понад усе. І я не маю наміру ЗДАВАТИСЯ БЕЗ БОЮ!



Кс визнав неконституційним закон про червоний прапор

  • 17.06.11, 11:04

Використання прапора перемоги під час офіційних заходів разом з державним прапором України суперечить Конституції. Відповідне рішення Конституційного Суду було оприлюднене у п’ятницю, повідомляє УНІАН.Як зазначається у рішенні КС, положеннями Конституції визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких відноситься Державний прапор, Герб, Гімн. У своєму рішенні КС посилається на те, що прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, армії та флоту. Також Конституційний Суд звертає увагу, що під час ухвалення парламентом змін до закону про червоний прапор 21 квітня була порушена процедура. У рішенні зазначається, що визнані неконституційними положення втрачають чинність з дня ухвалення КС рішення, яке обов’язковим до виконання на всій території України, остаточним і не може бути оскаржене. Разом з тим КС у своєму рішенні пропонує Верховній Раді законодавчо встановити порядок використання державних символів України, зокрема, Державного прапора України. Як відомо, 21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає вивішування 9 травня поряд з державним прапором червоний прапор перемоги. Згiдно iз законом, зовнiшній вигляд копій прапора Перемоги має вiдповiдати вигляду штурмового прапора ордена Кутузова другого ступеня 150-ї Iдрицької стрiлецької дивiзiї. Водночас до 9 травня Янукович так і не підписав цей документ. Однак під час урочистої ходи Хрещатиком з нагоди вшанування 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні прапор Перемоги несли попереду державного, синьо-жовтого прапора. Янукович підписав закон про червоний прапор 20 травня.


6%, 2 голоси

3%, 1 голос

77%, 24 голоси

0%, 0 голосів

13%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Таврійська область України. Чергова провокація?

  • 13.06.11, 19:46
У Партії регіонів заговорили про ліквідацію автономії Криму.

Народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що ліквідація автономії Криму не викличе соціальної напруги та протестів з боку населення півострова.

"Населенню Криму байдуже, ніякого соціального напруження не буде однозначно", - сказав він.

У той же час, за словами парламентаря про ліквідацію автономії мова не йде - положення про автономію АРК закріплено в Конституції України, тому воно не може бути змінено.

Нагадаємо, 11 червня глава Кримської організації УНП Олег Фомушкін запропонував скасувати автономний статус Криму і перетворити нинішньою автономну республіку в Таврійську область України.

Раніше МЗС Росії заявляло, що питання реанімування статусу Криму - це питання крові.

УНН

46%, 13 голосів

0%, 0 голосів

32%, 9 голосів

21%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Відповідальність за геноцид населення Литви

  • 11.06.11, 00:35
ЛИТВА. Скасований термін давності по цивільних позовах за злочини росіян і їх посіпак під час окупації
Литовський парламент доповнив закон «Про відповідальність за геноцид населення Литви», зваживши на рішення конституційного суду. Його сутність — відшкодування винними особами шкоди, завданої під час російської окупації фізичним особам, повинне регламентуватися законом.

У цивільному кодексі буде передбачено, що жертви режиму зможуть вимагати відшкодування збитку, при цьому термін давності не діє.


У проектах поправок встановлюється, що потерпілі від злочинів окупаційного режиму Росії — міжнародних злочинів, по відношенню до яких не застосовується термін давності згідно частини 8 статті 95 кримінального кодексу, мають право вимагати відшкодування матеріального і морального збитку, завданого злочинами винних осіб.

До таких вимог не застосовується позовна давність, до них застосовуються встановлені цивільним кодексом правила відшкодування немайнового збитку.


В Польше шокированы ненавистью Табачника к Украине

  • 08.06.11, 20:00
«Главком»

В Украине существует две исторические памяти – на Востоке и на Западе – и это как нельзя лучше подтверждает министр образования и науки, молодежи и спорта Дмитрий Табачник.
Такое мнение высказал известный общественный деятель, шеф-редактор самого влиятельного польского издания Gazeta Wyborcza Адам Михник во время видеоконференции, организованной Институтом мировой политики.
«Я признаю, что говорить о разделении Украины на Западную и Восточную можно весьма условно, однако нельзя отрицать, что на Западе и на Востоке по-разному воспринимают историческое прошлое. Взять, к примеру, книгу украинского министра образования Дмитрия Табачника, которую я купил в Москве. Что можно подумать об Украине как государстве, если министр действующего правительства может себе позволить написать книгу, пылающую ненавистью к собственной стране», - подчеркнул Михник.
По его словам, если бы автором данной работы был поляк, то можно было бы предположить, что он «взбесился от ненависти к украинскому народу».

90%, 36 голосів

5%, 2 голоси

5%, 2 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Кремль своїх в ОБІДУ НЄ ДАЙОТ!.....

  • 08.06.11, 01:12
Лідер ПСПУ Наталя Вітренко вважає справи проти лідерів опозиції політичними переслідуваннями, і вимагає "дати спокійно жити" Юлії Тимошенко.
Про це Вітренко заявила в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua.



"Я виступаю за те, щоб боротися з опонентами цивілізованим шляхом, полемікою, перемагати їх на чесних виборах. Але гноїти у в'язниці того ж Луценка, - начебто він якийсь сексуальний маніяк, серійний вбивця,- це аж надто. Його що, по підписці не можуть випустити? - заявила Вітренко.
За словами політика, її також обурюють часті виклики в Генпрокуратуру Тимошенко.
"Звичайно, Тимошенко, мій ідеологічний супротивник. Ми по різні сторони барикади - вона НАТОвка, вона бандерівка, вона русофобка. Я - повний її антипод. Але навіщо щодня викликати її на допити - що це за метод роботи? Постійні загрози ув'язнення. Є у вас звинувачення - висувайте їй. Зробіть чесний суд. Винна - у в'язницю саджайте, не винна - дайте їй жити нормально, але так теж не робиться!" - обурилася вона.
Вітренко вважає, що мета цих політичних катувань і переслідувань - "залякати усю опозицію і усіх незгодних з владою".
http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/7/6276849/

З днем журналіста чи з днем холуїв?

  • 06.06.11, 13:44

http://www.pravda.com.ua/articles/2011/06/6/6271821/

Не так давно, на початку квітня народний депутат від Партії регіонів Ян Табачник розповів, що він думає про українських журналістів. "Це холуї, що обслуговують своїх хазяїнів. Я це прекрасно знаю. 85% журналістів у нашій країні займаються цим!", - заявив Табачник. Жоден із соратників Яна Табачника по партії влади не виступив зі словами засудження на його адресу, жоден не смикнув його: "Що ти верзеш?!". Своєю мовчазною згодою регіонали якщо не підписалися під сказаним, то принаймні пробачили товаришу емоційний зрив. Пізніше, коли Табачник сказав, що не відмовляється від власних слів, його заява вдруге пролунала в дзвінкій тиші, яку не наважився перервати жоден з боку української влади.
Але минуло два місяці, і 6 червня Україна відзначає дивне професійне свято - День журналіста. Чиновники з цієї нагоди готують сповнені фальші та нікчемності привітання цим самим людям, яких Ян Табачник вважає "холуями". Деякі міністри вручать журналістам відомчі відзнаки. Багато хто розішле в редакції букети та цінні подарунки. А президент навіть підпише укази про відзначення журналістів державними нагородами. Хрестоматійна функція журналіста - контролювати владу, а не отримувати від неї привітання. Ще сумніше виглядає картина, коли дізнаєшся, як чиновники готуються відзначити День журналіста. "Українська правда" зібрала свідчення від своїх колег, які вже отримали відповідні запрошення. Так, адміністрація президента збирає журналістів, які працюють в пулі Януковича, для походу в боулінг. Пул, до речі, утримується за кошти платників податків. Але сформовано його виключно з лояльних журналістів. 
***
Свобода слова не зникає одномоментно, її втрату усвідомлюєш лише коли озираєшся назад. Навіть коли здається, що демократія перемогла невідворотно і назавжди, вона все одно вимагає щоденної боротьби за себе. Боротьби, а не нагороди з рук президента чи прогулянки на кораблі разом зі спікером.

СВЯТО наближається???

  • 29.05.11, 18:15
Якби мені, тоді, коли я ще навчалась у школі і жила у «совіцькій» Україні хтось сказав, що комуністи ініціюватимуть святкові заходи 22 червня, я б вирішила, що то такий ЖАРТ!
І ось Вам 2011… Я намагаюся проаналізувати новини та заяви окремих політиків, найманців КРЕМЛЯ.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
….Події, що сталися у місті Львові, - це великий міжнародний скандал, який має бути в центрі уваги всієї світової громадськості і повинен отримати відповідні оцінки. Так прокоментував українські події віце-спікер Держдуми, один з головних ньюсмейкерів КПРФ Іван Мельников.
***
Представник Компартії пообіцяв «відповідні дії»: «Сьогодні на засіданні Секретаріату ЦК КПРФ були дані найжорсткіші оцінки, і тепер ми займемося організацією візиту туди. Напередодні 70-річчя з дня початку Великої Вітчизняної Війни ми продемонструємо міжнародну солідарність: ми сформуємо і направимо до Львів делегацію з політиків, які володіють серйозним статусом. Там будуть російські, європейські і, звичайно, українські офіційні особи, представники лівих і комуністичних партій, і ми підемо до пам'ятних місць і покладемо вінки і квіти. До цієї акції ми запросимо всіх тих ветеранів, яким не дали можливості нормально відзначити День Перемоги»
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

http://galinfo.com.ua/news/87460.html
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Отже, ще раз: «До цієї акції ми запросимо всіх тих ветеранів, яким не дали можливості нормально відзначити День Перемоги» , представники лівих і комуністичних партій, а також партія влади вирішили нормально відзначити День Перемоги 22 червня 2011 року!!!
…….Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв на себе зобов’язання привезти до Львова 22 червня ветеранів зі сходу України …..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Так допоможемо комуністам ВІДСВЯТКУВАТИ 22 червня під АКТУАЛЬНИМИ німецькими червоними прапорами ??? Від розмаїття червоних прапорів Європа буде у ЗАХВАТІ!!!

Обов’язкова атрибутика святкування: Феєрверки (багато-багато, щоб бахкало натурально!), георгіївські
стрічки на кросівках, у якості шнурків… та в інших непередбачуваних місцях, червоні прапори з відповідною символікою…. актуальною 22 – му червня!!!
Шановні друзі, надсилайте свої креатині пропозиції щодо святкування 22 червня!!!

Україно, ТИ маєш чудове почуття гумору!!!




46%, 12 голосів

23%, 6 голосів

4%, 1 голос

19%, 5 голосів

8%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

23 травня День Героїв!

  • 23.05.11, 22:42
Свято, День Героїв, було встановлене ще у 1940 році Організацією Українських Націоналістів як пам’ять про відважних борців, які загинули у травні. Дозволю собі нагадати, хто ВОНИ: засновник та Провідник Організації Українських Націоналістів, полковник Євген Коновалець, ідеолог державної самостійності України Микола Міхновський, керівник української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симон Петлюра.



Представники національно-патріотичних організацій вважають, що цей день має бути офіційним державним святом.

Вітаю всіх учасників співтовариства. Це наше свято, шановні друзі! Привітаємо всіх, для кого Україна понад усе!!!

Передайте друзям!