хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

З днем журналіста чи з днем холуїв?

http://www.pravda.com.ua/articles/2011/06/6/6271821/

Не так давно, на початку квітня народний депутат від Партії регіонів Ян Табачник розповів, що він думає про українських журналістів. "Це холуї, що обслуговують своїх хазяїнів. Я це прекрасно знаю. 85% журналістів у нашій країні займаються цим!", - заявив Табачник. Жоден із соратників Яна Табачника по партії влади не виступив зі словами засудження на його адресу, жоден не смикнув його: "Що ти верзеш?!". Своєю мовчазною згодою регіонали якщо не підписалися під сказаним, то принаймні пробачили товаришу емоційний зрив. Пізніше, коли Табачник сказав, що не відмовляється від власних слів, його заява вдруге пролунала в дзвінкій тиші, яку не наважився перервати жоден з боку української влади.
Але минуло два місяці, і 6 червня Україна відзначає дивне професійне свято - День журналіста. Чиновники з цієї нагоди готують сповнені фальші та нікчемності привітання цим самим людям, яких Ян Табачник вважає "холуями". Деякі міністри вручать журналістам відомчі відзнаки. Багато хто розішле в редакції букети та цінні подарунки. А президент навіть підпише укази про відзначення журналістів державними нагородами. Хрестоматійна функція журналіста - контролювати владу, а не отримувати від неї привітання. Ще сумніше виглядає картина, коли дізнаєшся, як чиновники готуються відзначити День журналіста. "Українська правда" зібрала свідчення від своїх колег, які вже отримали відповідні запрошення. Так, адміністрація президента збирає журналістів, які працюють в пулі Януковича, для походу в боулінг. Пул, до речі, утримується за кошти платників податків. Але сформовано його виключно з лояльних журналістів. 
***
Свобода слова не зникає одномоментно, її втрату усвідомлюєш лише коли озираєшся назад. Навіть коли здається, що демократія перемогла невідворотно і назавжди, вона все одно вимагає щоденної боротьби за себе. Боротьби, а не нагороди з рук президента чи прогулянки на кораблі разом зі спікером.
27

Коментарі

16.06.11, 13:55

Як сказав Литвин - критика є звичкою раба. А плазування - вільної людини.

    26.06.11, 13:58Відповідь на 1 від gatyla

      36.06.11, 13:59

      з такою владою стає соромно за країну

        Гість: братЧортомлик

        46.06.11, 14:01

        Я би теж подивився про януковича та боулінг

          56.06.11, 14:09

          Ще диви, і організують за державний кошт подачку від табачника-акордеоніста у вигляді концерта для "холуїв"...

            66.06.11, 14:13Відповідь на 1 від gatyla

            Як сказав Литвин - критика є звичкою раба. А плазування - вільної людини.
            Це воно по собі судить

              76.06.11, 14:26Відповідь на 6 від Perovdupu

              Ну да - плазувати як Литвин, це значить бути вільною людиною

                анонім

                86.06.11, 15:17

                "Спочатку вони прийшли за комуністами, але я не сказав нічого, тому що не був комуністом. Потім вони прийшли за євреями, але я промовчав, тому що не був євреєм... Потім прийшли за католиками, але я промовчав, тому що був протестантом. А коли вони прийшли за мною, вже не залишилось нікого, хто зміг би за мене заступитися".

                Мартін Німеллер

                  Гість: ТарасЧупринка

                  96.06.11, 17:01

                  Усі ті із журналістів, хто скімлячи від щастя поплазує щоб лизнути .ж-пу межигірського козла і є тими за кого їх приймає пан із партії рецидивістів.

                    106.06.11, 17:09Відповідь на 9 від Гість: ТарасЧупринка

                    Усі ті із журналістів, хто скімлячи від щастя поплазує щоб лизнути .ж-пу межигірського козла і є тими за кого їх приймає пан із партії рецидивістів.Згодна! Але вони з того "НЕ ПАРЯТЬСЯ". Їздять на шикарних автівках і продають Україну кремлядям на зоточку для зубів!!!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна