хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Влада боїться футбольних фанатів

У Львові, Дніпропетровську, Запоріжжі та Луцьку правоохоронці почали викликати футбольних фанатів на «профілактичні співбесіди». Головна думка, яка доноситься до вболівальників, «зникніть і не вилазьте». Про це пише Богдан Буткевич у черговому числі Українського тижня.

«Річ у тому, що теперішнє керівництво держави дуже хворобливо ставиться до будь-яких потенційно небезпечних у протестному плані організованих груп», - стверджує соціопсихолог Сергій Таршинський. «А футбольні фанати є дуже згуртованими та організованими. І як тільки вони показали чітко своє ставлення до нинішньої влади, та одразу відреагувала так, як уміє: треба мочити, поки ті не приєдналися до організованого опозиційного руху. Тому замовлення на тиск на них йде із самого верху, від тих людей, хто курирує у владній команді суспільний сектор», - додає він.

Працівник Головного слідчого управління МВС на умовах анонімності розповів Тижню, що в ході справи про побиття Андрія Саламатова (який зірвав прапор із зображенням Романа Шухевича під час матчу між київським Динамо та львівськими Карпатами) правоохоронцям було наказано вийти на людину, яка запустила в маси речівку «Спасибо жителям Донбасса...».

«Нам зателефонували з Адміністрації президента після того, як відповідний ролик почав гуляти в інтернеті. Доволі різко дали зрозуміти, що «або ми цих говнюків прижучимо», або, мовляв, багатьом доведеться шукати нову роботу. Власне, ми фанатами займаємося давно, у кожному великому місті створені відповідні бази. Але тепер нам дали чітку команду: вони мають стулити рота», - стверджує співрозмовник Тижня.

Щоправда, відзначає автор, є ще один аспект проблеми, зовсім не політичний. Питання в тому, хто забезпечуватиме охорону об’єктів футбольної першості Європи 2012 року. Адже, згідно з правилами УЄФА, безпосередньо на стадіонах перебувають не працівники правоохоронних структур, а так звані стюарди, які на заході є фактично окремою професією. Себто фахівці з безпеки проведень масових заходів. Зрозуміло, що в Україні професійних стюардів немає і навряд чи їх встигнуть підготувати до початку Євро. Тому вже давно ведуться розмови про те, що в їхній ролі у відповідній уніформі на стадіонах і біля них виступатимуть працівники МВС.

Як відзначає автор, таке палке бажання обслуговувати матчі першості в наших міліціонерів викликане не так любов’ю до футболу, як прагненням освоїти чималі кошти, які виділить і УЄФА, і оргкомітет Євро-2012 на охорону.

Більше про те, чому міліція репресує футбольних ультрас читайте у № 45 Тижня

40

Коментарі

17.11.11, 12:38

Зассали наши голубятки!!! (Хотелось прилично написать, не получилось)

    Гість: Вечный бан

    27.11.11, 12:41Відповідь на 1 від Piligrim7

    Зассали наши голубятки!!! (Хотелось прилично написать, не получилось)Чтобы прилично написать, надо с детства воспитываться в интеллигентной семье.

      37.11.11, 12:47

        47.11.11, 12:47Відповідь на 2 від Гість: Вечный бан

        Отдзынь, придурок

          Гість: Вечный бан

          57.11.11, 12:49Відповідь на 4 від Piligrim7

          Отдзынь, придурокПонятно. Ты из профессорской семьи.

            67.11.11, 12:51Відповідь на 5 від Гість: Вечный бан

            А ты? Из ПРоФФесорской?

              77.11.11, 12:51

              Нічого в ментів не вийде.

                87.11.11, 12:55

                вместо яиц мячами забросают

                  Гість: Рус с kija

                  97.11.11, 12:56

                  Нехай подякують що ті дурники зомбовані тільки футболом, от би їх енергію в друге русло, та одночасно

                    107.11.11, 12:57

                    Заборонений плід, як відомо, солодший, тому у мусорів нічого не вийде. Лише ще більше налаштують проти себе та "влади" народ.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      7
                      попередня
                      наступна