хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Охоронці Путіна і Медведєва одягатимуться як співробітники НКВД.

Чесність і відкритість стають основними принципами російської влади. Чого приховувати правду і видавати себе за інших? Краще щиро показати свою сутність. Один із блогерів з іронією написав у коментарях, що "ймовірно, наступною покупкою буде "партія чорних воронків і маузерів".

Федеральна служба охорони Росії, яка охороняє президента РФ Дмитра Медведєва і прем’єра Володимира Путіна, оголосила конкурс на пошиття 120 шкіряних демісезонних курток і плащів чорного кольору, призначених для вищих офіцерів відомства.

Як йдеться у заявці, вартість виготовлення 60 курток і такої ж кількості плащів не повинна перевищувати 2 940 000 рублів.

Пропонуючи ознайомитися з зображенням моделей верхнього одягу, сайт, на якому було зроблено замовлення, відзначає, що шкірянки схожі на ті, які в 30-ті роки минулого століття носили співробітники Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС).

Щоб блогери могли переконатися в цьому, автор повідомлення опублікував посилання на шкіряний плащ-реглан, зшитий у 1935 році, купити який пропонує магазин військового антикваріату.

Відзначимо, що шкірянка була культовим предметом нового радянського часу, нерозривно пов’язаного з образом чекіста і комісара.

З історії відомо, що перші шкіряні куртки і плащі були зшиті не для співробітників НКВС. Велику партію такого одягу виготовили ще до революції, в роки Першої світової війни, для знову організованого авіаційного батальйону.

Тоді уніформа так і не була затребувана. Представники радянської влади, виявивши шкірянки на складі в перші роки революції, роздали їх чекістам і комісарам. Пізніше подібного роду одяг почали шити на фабриках спеціально для співробітників наркомату.

Держзакупівлі офіційних відомств регулярно викликають шквал обурення і саркастичних зауважень блогерів. Так, у середині травня адміністрація президента і уряду Дагестану розмістила на сайті держзакупівель замовлення на придбання 100 наручних срібних годинників.

Початкова ціна контракту складає 2 215 000 рублів. Годинники глава Дагестану планує дарувати почесним гостям республіки або іншим шановним людям. Щедрість дагестанського лідера за рахунок платників податків викликала критику блогерів.


За матеріалами: Газета.юа
25

Коментарі

110.06.11, 10:40

країна рабів і ідіотів

    210.06.11, 10:47

    Вони давно сумують за Сталіним і НКВД. Теперішня влада здійснює давні мрії. Нарешті дочекались. Було б так смішно. якби в мене не було родичів в Москві.

      Гість: Варко Мовчок

      310.06.11, 10:54Відповідь на 1 від zevs78

      країна рабів і ідіотівале найстрашніше, що ідіотизм культивується.
      наче хтось зверху знущається над цим народом,

      росіяни, українці, білоруси - коли ви вже порозумнішаєте?

        410.06.11, 11:25

        Тепер медвєдєв буде сталіном, а путін - дзержинським....Тільки прийдеться ще в дизайнерів замовити для них спецвзуття на високих підборах, або й ходулі...росточком не вийшли

          510.06.11, 11:45Відповідь на 1 від zevs78

          країна рабів і ідіотівЦе і про нас можна сказати, але що в Росії неосталінізмом смердить вже давно - це однозначно.
          Але тоді чекісти були смертниками, а теперішні їх наслідувачі - клоунами: в голові - сміття, руки - бруднючі, а серце - каменюка.

            610.06.11, 11:47Відповідь на 5 від Богдан Бо

              710.06.11, 11:48Відповідь на 3 від Гість: Варко Мовчок

              Питання совкозаврам...

                810.06.11, 11:49Відповідь на 4 від Francisk02

                Тепер медвєдєв буде сталіном, а путін - дзержинським....Тільки прийдеться ще в дизайнерів замовити для них спецвзуття на високих підборах, або й ходулі...росточком не вийшлиА не краще до хірурга звернутись і зробити трансплантати?
                Щоправда Путіна мені шкода псувати - він зараз так схожий на мого улюбленого в дитинстві героя - Фантомаса.

                  анонім

                  910.06.11, 11:50

                  Один из законів діалектики говорить про взаемозалежнисть змісту і форми. От зміст і прориваеться на зовні і визначає форму.

                    1010.06.11, 11:53Відповідь на 8 від Богдан Бо

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна