Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

Тимошенко обвиняют в попытке захвата СИЗО

  • 31.10.11, 10:25

В конце минувшей недели первый заместитель Генерального прокурора Ренат Кузьмин рассказал о ранее неизвестных уголовных делах, возбужденных в отношении экс-премьер-министра, лидера партии "Батькивщина" Юлии Тимошенко. В их числе - дело о попытке захвата СИЗО в 2003 году. В Генпрокуратуре планируют также проверить причастность Тимошенко к убийству народного депутата Евгения Щербаня в 1996 году.

В пятницу вечером в телепрограмме "Большая политика" в эфире телеканала "Интер" первый заместитель генерального прокурора Ренат Кузьмин рассказал о расследовании новых уголовных дел в отношении Юлии Тимошенко. "История Тимошенко - это многолетняя история, связанная с различными преступлениями, в том числе, возможно, и с заказными убийствами",- заявил Ренат Кузьмин.

Кузьмин перечислил пять эпизодов, по которым дела в отношении Тимошенко уже расследуются, и упомянул еще несколько, по которым предстоит принять решение о возбуждении. "Одно дело расследует СБУ, второе - налоговая милиция", - сообщил первый заместитель Генпрокурора. В СБУ, по его словам, предметом изучения является долг корпорации "Единые энергетические системы Украины" (ЕЭСУ), которой руководила Тимошенко, перед министерством обороны России, а налоговики расследуют дело "по факту уклонения от уплаты налогов как директором ЕЭСУ Тимошенко, так и гражданкой Тимошенко".

В ведении Генпрокуратуры (ГПУ), по словам Рената Кузьмина, находятся еще три дела в отношении экс-премьера. Одно из них тоже касается уклонения от уплаты налогов. "Кроме того, есть уголовное дело по факту покушения на дачу взятки членам Верховного Суда и дело по факту нападения на Черниговский следственный изолятор", - добавил первый заместитель Генпрокурора.

Руководитель пресс-службы ГПУ Юрий Бойченко вчера не смог уточнить подробности последнего упомянутого дела. Единственный эпизод в деятельности Юлии Тимошенко и ее политической силы, связанный с черниговским СИЗО, имел место в 2003 году. В этот изолятор был доставлен свекор экс-премьера - Геннадий Тимошенко, задержанный в числе других бывших сотрудников ЕЭСУ по обвинению в "незаконном завладении 2,251 млрд долларов, полученных от реализации российского природного газа". 13 мая 2003 года Апелляционный суд Киева оправдал представителей ЕЭСУ, однако в ГПУ предъявили им новое обвинение - в сокрытии валютной выручки - и на основании этого отказались выпускать их из СИЗО.

14 мая того же года в Чернигове побывала группа народных депутатов во главе со Степаном Хмарой (фракция БЮТ). В тот день Хмара перелез через ограждение СИЗО и вступил в конфликт с его сотрудниками. "Да, я действительно попал на территорию СИЗО и сорвал погоны с одного негодяя, не буду этого отрицать, - сказал Степан Хмара. - Но о каком захвате они теперь говорят? Мы что, двери или окна выбивали? Как вообще пара безоружных депутатов может захватить здание с вооруженной охраной?"

Примечательно, что 27 октября Хмару видели у входа в Генпрокуратуру, отмечает изадение. Однако бывший депутат заверил, что в последнее время не давал показаний по эпизоду в Чернигове. "Иногда я действительно хожу в Генеральную прокуратуру, но не по этому делу",- заявил он.

Юлия Тимошенко в событиях в черниговском СИЗО не участвовала. У нее есть алиби - 14 мая 2003 года лидер БЮТ с ближайшими соратниками пыталась попасть в Лукьяновское СИЗО, где находились ее муж Александр Тимошенко и главный бухгалтер ЕЭСУ Антонина Болюра. Повторную попытку проникнуть в помещение киевского СИЗО Юлия Тимошенко и ее соратники предприняли в июне 2003 года, после чего ГПУ возбудила в отношении лидера БЮТ дело по ст. 341, ч. 1 ст. 343 и ч. 2 ст. 345 Уголовного кодекса ("захват государственных и общественных зданий", "вмешательство в деятельность сотрудника правоохранительного органа", "насилие в отношении сотрудника правоохранительного органа"). Не исключено, что Ренат Кузьмин имел в виду именно эти эпизоды, а не события в Чернигове.

В Генпрокуратуре изучают вопрос причастности Юлии Тимошенко и к другим правонарушениям. "У нас есть протокол допроса свидетеля в Америке, который прямо заявил, что убийство (народного депутата Евгения – ред.) Щербаня было оплачено со счетов Лазаренко и Тимошенко. У нас есть эти документы, и мы хотим их проверить", - сказал Кузьмин, уточнив, что информация получена в ходе расследования в США дела экс-премьера Павла Лазаренко. Евгений Щербань был расстрелян в аэропорту Донецка в 1996 году; исполнителями убийства признаны участники банды Евгения Кушнира. Несколько членов банды осуждены, в приговоре заказчиком убийства назван помощник Павла Лазаренко Петр Кириченко (проживает в США). Сам Евгений Кушнир погиб в 1998 году.

Народный депутат Геннадий Москаль уверен в том, что усилия ГПУ тщетны. "Какой смысл требовать информацию из США, понимая, что наша прокуратура от них ничего не получит? У нас с США очень сложные и неровные отношения, особенно сейчас", - напомнил депутат. Кузьмин подтвердил, что США неохотно сотрудничают с Украиной: "На протяжении года мы согласовываем дату повторного допроса Лазаренко. Но, к сожалению, она так и не названа". Между тем Москаль уверен, что эти сложности не остановят прокуратуру перед предъявлением новых обвинений в адрес лидера "Батькивщины". "По моим данным, через месяц мы услышим еще одно обвинение - ГПУ начнет проверку причастности Тимошенко к покушению на Лазаренко. Речь идет о взрыве на трассе Киев-Борисполь в 1996 году",- заявил он.

Сама чесна ПаРтія

  • 28.10.11, 09:48

КИЇВ, 27 жовтня. /Корр.ИТАР-ТАСС/. Рішення Верховного суду України про закриття справ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко ніколи не існувало. Про це заявив колишній заступник генерального прокурора Микола Обиход, що керував розслідуванням справ Тимошенко в 1997-2002 роки у інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

http://vlasti.net/news/133231

Інформаційний бюлетень

  • 28.10.11, 09:21
Випуск №72 від 27 жовтня 2011 року


Європарламент засудив вирок Тимошенко та зловживання судовою системою для політичного переслідування

Європейський парламент пов'язав справу Юлії Тимошенко із підписанням угоди про асоціацію, а також висловився за проведення візиту президента Януковича у Брюссель до грудня. Про це йдеться в резолюції Європарламенту, яку депутати підтримали у середу.
Так, згідно з резолюцією, Європарламент "вважає, що якщо не буде переглянуто вирок Юлії Тимошенко, це поставить під загрозу підписання Угоди про асоціацію та її ратифікацію". "ЄП занепокоєний тим, що судовий процес проти Тимошенко повністю суперечить проголошеній українським урядом відданості демократії та європейським цінностям", - сказано в резолюції.

Також ЄП висловив занепокоєння "певними ознаками згортання демократичних свобод, а також можливим перетворенням державних інституцій на інструменти здійснення партійних цілей та політичної помсти".

Більше про цю новину читайте: http://byut.com.ua/news/8602.html

Покращення життя за останній рік відчули 3% українців, погіршення – більше половини

Половина населення (50,7%) зазначає погіршення їхнього матеріального становища за останні 12 місяців. При цьому 44,8% вказала на те, що їхнє матеріальне становище не змінилось, і лише 3,6% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилось. Про це свідчать результати опитування, яке у жовтні провело «Українське демократичне коло».
Кожній десятій українській родині (10,5%) не вистачає грошей навіть на їжу, а 41,6% домогосподарств, хоча й вистачає грошей на їжу, але купувати одяг чи взуття вже складно.

Більше про цю новину читайте: http://news.dt.ua/SOCIETY/pokraschennya_zhittya_za_ostanniy_rik_vidchuli_4_ukrayintsiv,_pogirshennya__50-90342.html

Билеты на поезда резко подорожают

После реорганизации Укрзалізниці в акционерное общество цена на железнодорожные билеты может подскочить в полтора раза, считает старший аналитик компании "Тройка Диалог" Иван Харчук.
"Либерализация рынка ведет к росту тарифа . После реорганизации тарифы на железнодорожные перевозки будут увеличиваться более резкими темпами. Думаю, в течение нескольких лет наши тарифы вырастут на 30-50%", - сказал Харчук.

Більше про цю новину читайте: http://ru.tsn.ua/groshi/bilety-na-poezda-rezko-podorozhayut.html

Посольство США відмовилося дати візу чиновникам ГПУ

Чотирьом високопоставленим співробітникам Генпрокуратури відмовлено у в'їзді в Сполучені Штати Америки. Про це повідомляє Фокус.ua з посиланням на джерела.
Так серед чиновників ГПУ названий перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін.
За даними джерел, посольство США в Україні відмовило їм у видачі візи з формулюванням "ваше перебування в нашій країні - не бажано".

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/10/27/6707623/

Міліція репресує фанатів "Шахтаря" за вигуки "Слава Україні"

Фанати "Шахтаря" відмовилися підтримувати команду через репресії з боку правоохоронців. Про це йдеться в заяві місцевих ультрас, пише "Донецк. Комментарии".
Футбольні фанати зазначили, що "репресії" почалися "після того, як фани київського "Динамо" "прославилися" своїм гаслом " Спасибі жителям Донбасу... ".
"За межами стадіону у нас відбирали банери та плакати. Причому, робилося це в доволі грубій формі. Нас викликали "на співбесіди", вимагаючи відмовитися від "радикальних", "ксенофобських" і "націоналістичних" гасел і кричалок", - зазначив лідер однієї з фанатських організацій.
"Скажіть, що може бути злочинного в патріотизмі, якщо ми кричимо "Слава Україні!", а фани з іншого сектора нам відповідають "Героям слава!". А що нам накажете кричати "Слава КПРС! "Або "Партії регіонів слава!", - обурюється ультрас.

Більше про цю новину читайте: http://donetsk.comments.ua/article/2011/10/26/000516.html

Януковичу не довіряють більше, ніж Тимошенко і Яценюку - опитування

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко і лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк лідирують у рейтингу довіри громадян. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного Українським демократичним колом на замовлення Інституту політики.
Зокрема, Яценюку довіряють 36,6% громадян, не довіряють 55,8%, баланс довіри / недовіри - мінус 19,2%. Тимошенко довіряють 33,4% українців, не довіряють 61,7%, баланс - мінус 28,3%.
Янукович посів третє місце з показниками довіри 25,3%. Не довіряють президенту 70,1% респондентів. Баланс довіри / недовіри - мінус 44,8%.
Ще вищий рівень недовіри віце-прем'єру Сергію Тігіпку - 71,8%. Довіряють йому 23,4% опитаних. Баланс - мінус 48,4%.

Більше про цю новину читайте: http://news.liga.net/news/N1131637.html

Юлия Тимошенко в тюрьме, потому что поверила в демократию

  • 27.10.11, 23:36

Лидер украинской оппозиции Юлии Тимошенко не обязана своим становлением советской и постсоветской компартийно-номенклатурной системе. Ей чуждо совковое пренебрежение демократией. 

В этом заключается её феномен, здесь же следует искать и подлинную причину постигшего её тюремного заключения, заявил Вячеслав Корабанов, ведущий авторских радиопрограмм на сайте Агенства русской информации.

«Это стало возможным потому что Юлия Тимошенко не имеет никаким образом никакого отношения к украинскому истеблишменту», - отметил Корабанов.

По его словам, правящий слой или «истеблишмент», о котором идёт речь, достался Украине «после распада Советского Союза». Правило «не трогать своих» в условиях коллективного управления страной было выработано при Хрущёве.

«Они чуствуют друг друга, они понимают прекрасно свои какие-то общие интересы. И эти общие интересы, я скажу так, они не то, что как правило, это как правило норма, они, эти интересы, в общем-то похожи на интересы стада крыс. И эта советская номенклатура, и эти интересы они антинародны по своей сути, - объяснил ведущий. - То есть они заточены эти люди, они заточены украсть у людей или отобрать, паразитировать на обществе».

«Тимошенко – другая, она из другого теста, она не их», - подчёркивалось в радиопрограмме.

Ющенко несколько часов убеждал Януковича избрать жёсткий пригово

Ющенко несколько часов убеждал Януковича избрать жёсткий приговор для Тимошенко

По словам человека, в равной мере дистанцированого что от Януковича, что от Ющенко, что от Тимошенко, что от других политиков, не так давно, но еще до вынесения приговора,Виктор Андреевич имел несколькочасовой разговор с Виктором Федоровичем и настойчиво убеждал последнего не поддаваться внешнему давлению и довести дело Юлии Тимошенко до конца - то есть до заключения.

 

Об этом человеке пишет в своём блоге политтехнолог, вице-президент Украинской PR-Лиги Олег Медведев.

 

«Экс-президент жаловался настоящему гаранту, что она, мол, испортила президентство ему,Ющенко, и пугал Януковича, что не даст спокойно царствовать и ему, если только выйдет на свободу. Видимо, слова Ющенко легли на хорошую почву, а Виктор Андреевич в последнее время не зря прошвирнулся по центральным телеканалам на тему Юлии Владимировны. И, кстати, оказался единственным политиком, который искренне радовался «решению Печерского суда», поскольку даже Янукович однажды пожалел, что оно оказалось таким жестким», - отмечает Медведев.

 

Напомним, Ющенко, которого так часто обвиняли в нерешительности относительно принятия решений, считает, что не было ничего плохого в деле против Юлии Тимошенко и судебную процедуру и приговор можно назвать нормальными.

http://blogs.pravda.com.ua/authors/medvedev/4ea916718d406/

Тимошенко признана самой влиятельной женщиной Украины

  • 27.10.11, 19:20

Экс-премьер-министр Украины Юлия Тимошенковозглавила рейтинг журнала "Фокус" "100 самых влиятельных женщин Украины". Презентация нового номера журнала, включающего рейтинг, прошла в четверг в Киеве.

По мнению издания, затеянный против Тимошенко уголовный процесс, который должен был уничтожить ее, как политика, сыграл "обратную" роль и Тимошенко 5-й год подряд занимает 1-е место в рейтинге журнала.

Почти четверть списка рейтинга "100 самых влиятельных женщин Украины" – представительницы власти и правящей партии, при этом приближенность к Президенту Украины Виктору Януковичу во многом определяет их положение в рейтинге. Усилили свое влияние народный депутат Украины (фракция Партии регионов) Татьяна Бахтеева, представитель президента в Конституционном суде Елена Лукаш и первый заместитель главы администрации президента Ирина Акимова, сообщают Подробности со ссылкой на Интерфакс-Украина.

В частности, 2-е место в рейтинге заняла Акимова, 3-е – дочь второго Президента Украины (1995-2005) Леонида Кучмы Елена Пинчук, 4-е - Лукаш, 5-е - Бахтеева. Секретарь Совета национальной безопасности и обороны (СНБО) Раиса Богатырева на 6-м месте, народный депутат (фракция Партии регионов) Юлия Левочкина – на 7-м, советник президента Анна Герман занимает 8-е место рейтинга, на 9-м месте – владелец и главный редактор газеты "Украинская правда" Алена Притула. Десятку самых влиятельных украинок закрывает общественный деятель, супруга вице-премьер-министра - министра социальной политики Сергея Тигипко Виктория Тигипко. 

Позов Тимошенко в американській суд. Наслідки.

                       Копіпасти ставлю рідко, хоча не бачу тут нічого соромного. Але ця замітка заслуговує того, щоб її поставити. 

Небольшое предисловие

Этот текст не мой.  Я его скомпоновал из комментариев человека, который пишет на ЛБ под ником Гайджин, чтобы комментарии Гайджина выглядели как единый текст. Я о Гайджине знаю только то, что Гайджин написал понемножку  в разных местах о себе сам. Его возраст за 70, плохое зрение, он читает с монитора очень крупным шрифтом, ему поэтому нелегко писать. Гайджин служил на Тихоокеанском флоте, знает восточные языки, в том числе японский, а также английский. Судя по этому, логика подсказывает, что служил он в разведке. Занимался после отставки сопровождением множества коммерческих сделок, в том числе и на уровне правительств,  в странах Тихоокеанского бассейна. Мы когда-то договаривались, что сообщения, которые представляют на взгляд редактора особый интерес, могут быть размещены в разделе "мнения" и даже в главной колонке. Я не думаю, что кто-то будет возражать, чтобы мнение Гайджина размещалось в этой колонке, хотя он и не является автором нашего сайта.

          Очень жаль друзья,что вы не поняли значение новости  «Суд Нью-Йорка отклонил иск американской компании Universal Trading&Investment Co. (UTICo) к экс-премьер-министру Юлии Тимошенко. Такое решение принял судья Ричард Салливан 19 октября».                 Попробую обьяснить. Как вы знаете, ЮТ и еще ряд ее сторонников, подали иск в суд штата Н.Й. против Фирташа, Бойко, Левочкина и Хорошковского. На первом заседании, судья Салливан перенес сроки рассмотрения иска и для того,чтобы лучше разобраться с делом, принял к разбирательству встречный иск от этой шайки, которая  прикрылась вот этой вот компанией. Задача Фирташа и Ко, была встречным  иском признать невозможным рассмотрение иска  ЮТ  и Ко. Что имеем?! А имеем мы, друзья, прекрасную новость. Это означает, что,  отвергнув иск Фирташа и Ко, суд на следующем заседании, назначит сроки рассмотрения иска  ЮТ и Ко, против Фирташа, Бойко, Хорошковского и Левочкина. Более того, если их признают в сговоре в Стокгольмском суде, то все, что получил Фирташ от государства Украина, будет конфисковано, а сами герои, в первую очередь Фирташ и Бойко, прямо там, в Штатах,будут арестованы и сядут надолго.  А еще туда должны будут приехать Левочкин и Хорошковсий и их тоже «посодют».  Если же они туда не поедут и проигнорируют вызов к судье Селливану, то иск ЮТ и  Ко , будет удовлетворен автоматически, с конфискацией бабла Фирташа, но временно без отсидки, если они не рискнут выехать за территорию СНГ. Теперь вам понятно, почему  они не могут ее отпустить?! И плевать им на ассоциацию с ЕС! Ведь если вступать в ассоциацию с ЕС, то стандарты Евросоюза позволят отнимать у них бабло!!!                 К большому сожалению я не юрист, но с правом знаком не понаслышке. И именно с ИХ американским правом. Суть вот в чем... В Штатах, как и в большинстве стран ЕС, прецедентное право. Знаете, что это означает? А то, что теперь ни один суд в цивилизованных странах , не может принять эти  иски к Тимошенко по древним делам, связанным с ЕЭСУ! Точка! Потому как уже вынесен вердикт американского суда . Это раз! А два - это то, что теперь судья Салливан уже предупредил, что если ответчики не явятся в суд штата Нью-Йорк, то автоматом иск Тимошенко и Ко будет УДОВЛЕТВОРЕН!!! Иск, напомню, ЮТ  и  Ко о признании действий Фирташа и Бойко в суде Стокгольма сговором. Вы понимаете значение  этого  дела?!  И неважно, что оно будет рассматриваться хоть два года, хоть три! Результат предсказуем.  Но есть еще одно значение. Украинские суды, привлекли ряд таможенников во главе с Макаренко и пр. по делам растаможки  «газа Фирташа» , якобы на основе решения Стокгольмского суда НЕ ИМЕЯ на то время самого решения этого суда! И если это будет признано сговором, а будет - не сомневайтесь, то все решения судов по «газовому делу»  автоматом рушатся.              Знаете уважаемые, почему я УВЕРЕН, что судья Салливан примет решение о сговоре? Потому, что и Фирташ, и Бойко, и Левочкин, и Хорошковский постараются избежать поездки в штаты - это снова раз! (В США Фирташа тут же возьмут за жопу за связь с Могилевичем. АнтиПроФФ) А два - это то, что Вы даже не знаете,  о чем идет речь в  решении Стокгольмского  суда.  Оно в Украине не опубликованно. Не странно ли? А там четко записано, что стороны пошли на мировую и НАФТОГАЗ  в лице Ю.Бойко согласился выплатить Фирташу и бла-бла-бла! Вот только никто в Стокгольмском арбитраже  не знал, что у Юрия Бойко есть доверенность от Фирташа на представление его материальных и нематериальных интересов аж до 2020 года! Он, Фирташ, по их законам должен был отозвать эту доверенность, чего не сдлелал,  и получилось, что Бойко в суде представлял интресы и Истца и Ответчика. И это только маленькая часть известного.               Короче...им ЖОПА! 

http://abyrvalg.in.ua/mnenie/22-10-2011-7776-463.html

Про тактику,та козаків

  • 22.10.11, 21:28

  Без сумніву, останніх два тижня наша країна проходила тест на демократію,суспільство тестували як націю. Вирок Тимошенко, 100% -являвся приводом до радикальних дій, всіх людей, які люблять свій край, поважають свою мову,та українську державність. Адже, виходячи з того, що судилище не мало ніякого стосунку ні до Закону, ні до судочинства, Юля не являється ув'язненою,  вона є полоненою, з цього можна зробити висновки, що розпочалася холодна громадянська війна. Отже особистість екс-прем'єрки можна відсунути на другий план, тому що  війна оголошена всьому народу. Ви запитаєте  а як же БЮТ?Чому не доклали зусиль,щоб звільнити свого лідера? Саме радикальних дій, влада і очікувала від керівництва партії, для цього до Києва були стягнуті, зі Сходу та Півдня міліцейські підрозділи, вишкіл, тактика та обмундирування, яких, мене власне вразили. Також було закуплено водометні машини.Звичайно лідери БЮТ робили заклики до акцій не покори, але вони були нічим іншим, ніж відволікаючим маневром, основна робота проводилась з дипкорпусами, в юридичній площині, та  в інформаційному полі. Я думаю,що навряд чи хто зможе спростувати таку річ: колосальний міжнародний резонанс не міг виникнути сам по собі, адже потрібно було донести інформацію,та зробити відповідні висновки. Не знаю, як це вдалося зробити лідерам БЮТ, будучи під тотальним контролем з боку СБУ, але це було зроблено.Я думаю, що така тактика виправдана на даному етапі, адже війна поки що холодна, а в БЮТі апелюють до міжнародної спільноти, тому повинні бути використані, на сам перед, методи мирної боротьби. Тому вважаю,що діяти неорганізовано, локально, дійсно немало сенсу, влада ждала силового протистояння, думаю до цього  вони були повністю готові, провокації такі як у Львові на 9 травня ,мали б місце. Якщо проаналізувати вище викладене то зрозуміло, що влада цей етап програла «з тріском». Так Тимошенко поки що лишається в в'язниці, але такі виграші в тактичному плані беззаперечно наблизили її звільнення. 

Я спробував коротко пояснити, основні тактичні дії БЮТу, країна фактично окупована режимом,який воює з народом на його ж території, адже цей режим це не гопота з Донецьку,тепер це регулярні внутрішні війська, міліція, та  спецпідрозділи. Якщо не використовувати тактику партизанської війни(на даний момент холодної), то шансів на успіх практично немає. Ось основні засади: партизанська боротьба матиме успіх, якщо постійно або тимчасово утримувати захоплену територію у своїх руках або контролювати певні райони країни. Звільнену або таку, що знаходиться під контролем партизан територію необхідно утримувати доти поки супротивник не сконцентрував значні сили, здатні нанести серйозні втрати партизанам. Окремі групи партизан, виконуючи завдання по тимчасовому захисту звільненої території, у відкритий бій з супротивником не вступають, операцій проти супротивника не проводять. При наступі супротивника, не вступаючи у бій, відходять, зберігаючи свої сили і засоби. Місцеве населення, яке підтримує і сприяє діям партизан, повинне утримуватися від самостійних виступів, бо це може привести тільки до його поразки.  

  Тепер хотів перейти до іншої теми. Про тактику БЮТ я розказав, але на початку замітки, було сказано,що тестувалось все суспільство, а не партія БЮТ,та її прихильники. Тоді питання, а де ж були козаки? З однієї замітки на цьому сайті, я зробив висновки, що вже два тижні ми б могли  жити в новій країні, не був би підписаний ,в угоду кремлівським карликам, договір про вільну торгівлю, та була б підписана асоціація з Європейським союзом. Виявляється  11.10.2011 по кущам уподовж Хрещатика, базувалися цілі полчища націоналістів, з кожного під'їзду виглядали, характерні чолов'яги, в вишиванках та червоних шароварах, і все би було добре, як би лідери БЮТу розпочали радикальні дії проти влади. Ну, а  так   як це не сталося, то козаки розійшлися по домівках розповідаючи зустрічним, як би вони шаблями владу, на локшину порубали. Вчора коли фактично Азаров здав національні інтереси, козаки чомусь сиділи на припічках та курили люльки,  думаю, що шаровари прали після сидіння в кущах. Ще говорять, що по Україні бродять групи людей, з лупами в руках, і щось шукають. Це противсіхи шукають нового лідера,та третю силу, але не будемо їм заважати, це краще ніж по кущам сидіти.

Це був такий невеличкий стьоб, щоб не завантажувати мізки складними матеріями.

Звичайно після тактичного програшу,влада знову робить потуги,щоб отримати хоч якусь перемогу, абсурдна нова справа для Тимошенко, тільки ускладнює ситуацію. Пропаганда проводить масовий влив інформації,що БЮТ розпадається  тощо. На цьому тлі активізуються  партії,які ділять електоральне поле разом з БЮТом, та являються фактично сателітами ПР, але як на мій погляд трохи рано влаштовувати танці на кістках.

Р.S  Is needed will unite! А…..а!

Суд США відхилив позов проти Тимошенко щодо боргів ЄЕСУ

  • 21.10.11, 17:58

Суд у Нью-Йорку відкинув позов американської компанії Universal Trading&Investment Co. (UTICo) до екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Таке рішення ухвалив суддя Річард Салліван 19 жовтня. "Компанії UTICo відмовлено у залучені її позову [до справи]", - сказано в рішенні суду, який є у розпорядженні Kyiv Post. Американська компанія UTICo у липні подала позов проти Тимошенко, вимагаючи від неї виплати боргів компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на суму $18,3 млн. У БЮТ заперечують причетність Тимошенко до боргів ЄЕСУ. Захисник Тимошенко Сергій Власенко заявляв, що компанія UTICo співпрацює з Генпрокуратурою України.

Повний текст рішення суду англійською можна прочитати тут.

Остання сторінка рішення суду - відмовити UTICo у позові проти Тимошенко.

Цим позовом UTICo намагалась через Тимошенко добитись виплати боргу компанії ЄЕСУ, яка у 1990-х була посередником у продажу середньоазійського і російського газу в Україну і Східну Європу та яку певний час очолювала Тимошенко.

"Хоча UTICO стверджує, що Тимошенко повинна нести відповідальність за вирок щодо ЄЕСУ, цей аргумент спирається на теорії, які виходить далеко за межі цієї справи, - сказано в обґрунтувальній частині даного рішення суду. Там також зазначено, що UTICo не змогла продемонструвати, що вона має право втручатися в цей позов [Тимошенко проти Фірташа]".

У своєму позові, який було відхилено, UTICo звинувачувала Тимошенко у тому, що та приховувала прибутки й активи ЄЕСУ від кредиторів, виводячи їх в офшори і під власний контроль.

Сама Тимошенко в кінці квітня подала позов до суду в Нью-Йорку проти співвласника компанії RusUkrEnergo Дмитра Фірташа.

У своєму позові компанія UTICo зазначала, що у разі наявності будь-яких відшкодувань на користь Тимошенко за позовом проти Фірташа, вона звертається з клопотанням накласти арешт на частину цих відшкодувань у розмірі до $18,3 мільйонів плюс відсотки до закінчення судового слухання у справі "UTICo проти Тимошенко".

Комерційні стосунки ЄЕСУ і UTICo розпочалися на початку 1990-х, коли UTICo на прохання ЄЕСУ шукала для компанії Тимошенко покупців на різну продукцію за 2% комісійних від вартості контракту. UTICo знаходила покупців та надавала послуги зі стягуванням грошей з боржників ЄЕСУ, але компанія так і не заплатила комісійні цьому брокеру. Начебто саме за це і за репутаційні втрати UTICo вимагала $18,3 мільйонів тепер у Тимошенко.

Повний текст рішення суду англійською можна прочитати тут.

Остання сторінка рішення суду - відмовити UTICo у позові проти Тимошенко.

Цим позовом UTICo намагалась через Тимошенко добитись виплати боргу компанії ЄЕСУ, яка у 1990-х була посередником у продажу середньоазійського і російського газу в Україну і Східну Європу та яку певний час очолювала Тимошенко.

"Хоча UTICO стверджує, що Тимошенко повинна нести відповідальність за вирок щодо ЄЕСУ, цей аргумент спирається на теорії, які виходить далеко за межі цієї справи, - сказано в обґрунтувальній частині даного рішення суду. Там також зазначено, що UTICo не змогла продемонструвати, що вона має право втручатися в цей позов [Тимошенко проти Фірташа]".

У своєму позові, який було відхилено, UTICo звинувачувала Тимошенко у тому, що та приховувала прибутки й активи ЄЕСУ від кредиторів, виводячи їх в офшори і під власний контроль.

Сама Тимошенко в кінці квітня подала позов до суду в Нью-Йорку проти співвласника компанії RusUkrEnergo Дмитра Фірташа.

У своєму позові компанія UTICo зазначала, що у разі наявності будь-яких відшкодувань на користь Тимошенко за позовом проти Фірташа, вона звертається з клопотанням накласти арешт на частину цих відшкодувань у розмірі до $18,3 мільйонів плюс відсотки до закінчення судового слухання у справі "UTICo проти Тимошенко".

Комерційні стосунки ЄЕСУ і UTICo розпочалися на початку 1990-х, коли UTICo на прохання ЄЕСУ шукала для компанії Тимошенко покупців на різну продукцію за 2% комісійних від вартості контракту. UTICo знаходила покупців та надавала послуги зі стягуванням грошей з боржників ЄЕСУ, але компанія так і не заплатила комісійні цьому брокеру. Начебто саме за це і за репутаційні втрати UTICo вимагала $18,3 мільйонів тепер у Тимошенко.

Служба безпеки України порушила 12 жовтня кримінальну справу проти Тимошенко і єкс-прем'єра Павла Лазаренка, звинувачуючи їх у змові з метою розтрати державних коштів, а саме у перекладенні боргу у сумі більш ніж $405 млн. підконтрольної Тимошенко компанії ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії на державний бюджет України.

Юлію Тимошенко 11 жовтня було засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна через перевищення повноважень під час видання деректив для підписання газових угод з Росією у 2009 році. Крім того, вона не зможе займати державні посади протягом трьох років після завершення тюремного терміну. Також суд ухвалив стягнути з Тимошенко збитки, завдані НАК "Нафтогаз України", у розмірі 1,516 млрд. грн.

Тимошенко та її захисники заперечують вину лідерки опозиції у всіх цих справах.

Інформаційний бюлетень

  • 21.10.11, 08:48
Випуск №69 від 20 жовтня 2011 року


Екс-посол США: У Вашингтоні заговорили про "чорний список" українських посадовців

Швидка і вкрай критична реакція Єврокомісїї та урядів США, Великої Британії, Німеччини, Польщі, Франції, Росії, інших європейських країн абсолютно чітко свідчить про те, що довіра до законності процесу над Юлією Тимошенко за межами України дорівнює нулю. Про це у коментарі Тижню заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

«Грудневий саміт ЄС – Україна може опинитися під загрозою зриву. У Вашингтоні почали вже говорити про те, чи не скласти список українських посадовців, яким буде заборонено в’їзд так само, як це зробили щодо можновладців із Білорусі та Росії», - відзначив він.

Пайфер наголосив, що українська влада повинна усвідомлювати, що саме політична асоціація та всеохопна зона вільної торгівлі прокладають шлях для розвитку відносин ЄС та України.
Більше про цю новину читайте: http://tyzhden.ua/News/33419

Кличко: Європа готується до санкцій для українських високопосадовців

Європа може застосувати санкції до України за переслідування опозиції. Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко в ефірі радіо "Ера-FM". "Нещодавно я повернувся із Західної Європи та США, де проводив робочі зустрічі з багатьма впливовими політиками. І від них мені неодноразово доводилося чути слово "санкції". Не секрет, що до такого механізму впливу на українську владу схиляються сьогодні численні міжнародні діячі та експерти", - сказав він.

Однак Кличко переконаний, що від введення таких санкцій "не повинні постраждати прості громадяни України".

Більше про цю новину читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-463526.html

Украина ухудшила позиции в рейтинге Мирового банка

Украина опустилась на три позиции (с 149-ой на 152-ю) в рейтинге Doing Business-2012 (Ведение бизнеса-2012), подготовленным Всемирным банком и Международной финансовой корпорацией (IFC), расположившись между Либерией (151) и Боливией (153).

По сравнению с прошлым годом пятерка стран, лидирующих в рейтинге по степени благоприятности условий ведения бизнеса, не изменилась: Сингапур, Гонконг, Новая Зеландия, США, Дания. Замыкает рейтинг республика Чад (183 место).

Среди стран СНГ лидирующую позицию занимает Казахстан, который поднялся на 47-е место (58-е годом ранее). Армения - 55 (61), Азербайджан - 66 (69), Беларусь - 69 (91), Киргизстан - 70 (67), Молдова - 81 (99), Россия - 120 (124), Таджикистан - 147 (152), Узбекистан - 166 (164).

Більше про цю новину читайте: http://news.liga.net/news/N1130858.html

Посол ЄС в Україні: Європа навіть не могла уявити того, що сталося

Посол Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту ТЕЙШЕЙРА впевнений, що Україна не може продовжувати жити в умовах, які лише здаються демократичними. Про це дипломат заявив у інтерв`ю журналу Weekly.uа.

Коментуючи рішення суду у справі Юлії ТИМОШЕНКО, посол відзначив, що в Україні діє застаріле законодавство, і саме за ним було ухвалено вирок екс-прем`єру. «В Україні досі існує законодавство часів СРСР, яке не адаптоване до умов демократичної країни. Змінити його потрібно було вже давно», - сказав посол.

Ж.ТЕЙШЕЙРА заявив, що в Європі вкрай здивовані тим, що зараз відбувається в Україні. «Півтора роки тому, коли до влади прийшов новий уряд, неможливо було навіть уявити деякі події, що сталися», - відзначив дипломат.

Більше про цю новину читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-463492.html

Слідчий у новій справі Тимошенко не зміг пояснити захисту суть обвинувачення

Слідчий не зміг пояснити захист Юлії Тимошенко суть звинувачень у справі про борги корпорації «Єдині енергетичні системи України». Про це заявив адвокат Ю.Тимошенко Сергій Власенко.

«Ми почали ставити йому найпростіші питання, на які він не міг дати відповідь, тому почав переказувати постанову. Ми запитували, у чому суть звинувачення, просили сформулювати його, але відповідь на це питання ми так і не отримали», — цитує слова С.Власенко Коммерсант Украина.
За його словами, «слідчий був змушений перепред'являти звинувачення Ю.Тимошенко, тому що все, що він робив до цього, було незаконним, і він це сам розумів».

Більше про цю новину читайте: http://news.dt.ua/POLITICS/slidchiy_u_noviy_spravi_timoshenko_ne_zmig_poyasniti_zahistu_sut_obvinuvachennya-89903.html

Влада хоче паралізувати залізничний рух в країні

26 жовтня залізничники з усіх областей України планують провести у Києві під Міністерством транспорту і зв’язку п’ятитисячний пікет. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації партії "Батьківщина".

В повідомленні зазначається, що залізничники протестуватимуть проти масового скорочення працівників та ліквідації поїздів, яке керівництво "Укрзалізниці" вирішило здійснити уже з наступного місяця.

За словами представника незалежної профспілки Львівської залізниці Петра Дранівського, загалом по Україні планується ліквідувати 30 нічних поїздів, внаслідок чого під скорочення потраплять близько 40% працівників поїзних бригад пасажирських вагонів.

За інформацією прес-служби, ліквідувати маршрути планується для того, аби люди користувались послугами нових корейських поїздів Hyundai , вартість проїзду у яких буде приблизно вдвічі більшою, ніж у звичайних.

Більше про цю новину читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2011/10/20/302664/