Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

Українці шануйте своїх героїв.

  • 22.01.24, 10:52



Гордіться нащадки.Таких воїнів було лише два у світі. Вороги боялись вимовляти його ім’я...[ Читати далі ]

Вони стають мультимільйонером, коли виповнюється 18 років

  • 19.01.24, 20:54

День може бути похмурим, важким, довгим або зовсім невдалим, але якщо ви можете дізнатися про щось нове, навіть найпростіший факт, то ваш день буде успішно завершено. І немає кращого місця для цього, аніж ця добірка. Сьогодні ми вирішили зібрати для вас 15 нових цікавих фактів, про які мало хто знає.

Нідерланди дарують Канаді 20000 тюльпанів щороку як подяку за захист голландської королівської родини під час Другої світової війни


 

Тигри майже невидимі для своєї здобичі, яка бачить помаранчевий як зелений. Тигри помаранчеві, тому що у ссавців не може бути зеленої шерсті, і помаранчевий був найкращим варіантом...[ Читати далі ]

Огіркоманія..))

  • 17.01.24, 12:41

Здавалося б, про моду ми знаємо все. Але, виявляється, велику кількість цікавинок про той чи інший елемент нашого гардеробу приховують віки. Кожна модниця, яка себе поважає, знає, що міні-спідниця увійшла в моду в 60-х роках минулого століття, штани кльош стали популярними в 70-ті, а Жан Поль Готьє винайшов бюстгальтер-кулю.


Спортивна мода

Спортивний стиль одягу міцно увійшов до нашого життя. Вважається, що спортивний одяг для жінок з’явився завдяки Коко Шанель, лише на початку минулого сторіччя. Але це є оманою. Необхідність зручного одягу для верхової їзди спонукало “кутюр’є” 18 століття на створення костюма-амазонки, що включає: жакет, блузку і довгу клиноподібну спідницю. Саме в таких костюмах знатні дворянки робили променад верхи на конях.

І тільки через роки, мадмуазель Шанель ввела в моду на знамениті сукні з Джерсі, звільнивши гардероб мільйонів жінок від химерного оздоблення та зайвої пишноти.

Весільні сукні...[ Читати далі ]

Складно викликати емоцію подиву у сучасної людини...

  • 15.01.24, 10:39

Як складно стало викликати емоцію подиву у сучасної людини, адже здається, що у нашому столітті вже не лишилося нічого нового. Але ні: навіть у простих речах, чи це рукотворні предмети, такі як чіпси, сніговики, гойдалки, чи нерукотворні, як хмари та іній, скрізь можна знайти родзинку, якщо гарненько придивитися.

Гойдалка зі старого підводного крила

  

Неймовірна майстерність...[ Читати далі ]

«Таке справді буває?»

  • 13.01.24, 22:28

Занурені в низку сірих буднів, ми мало звертаємо увагу на те, що відбувається довкола. А тим часом навіть незначні події здатні підбадьорити цікавість, підняти настрій або навіть змусити протерти очі від неймовірності того, що відбувається.

«У мого новонародженого сина вуха різної форми»



 «Моя чорна кішка народила 5 абсолютно білих кошенят»...[ Читати далі ]

Все пізнається в порівнянні

  • 11.01.24, 12:58

У давнину не було можливості притягти величезну рибину в порт, тому морякам ніхто не вірив, коли вони описували розміри цих морських велетнів. До слова, про кракена вони теж розповідали, а ніхто до цих пір і не вірить. Це велика проблема – описати, пояснити справжню суть речей, якщо немає з чим порівняти безпосередньо. Що ж, будемо виправлятися!

Камінь, дерево, що росте з нього і озерце

Але не все так однозначно, як може здатися на перший погляд...

[ Читати далі ]

Кіношники нам нахабно брешуть

  • 09.01.24, 14:28

Хто з нас, переглядаючи черговий фільм про Середньовіччя, не мріяв жити у шикарному замку. З блакитних екранів нам демонструють розкішне життя в багато обставлених покоях, чудові вбрання та всілякі страви на красиво накритих столах. Але чи так красиво все було на той час?

Ми зібрали факти про середньовічні замки та палаци, які розходяться з образами, нав’язаними нам кіношниками.

  • Для початку уточнимо, що замок і палац — це не одне й те саме. І різниця між ними полягає зовсім не в наявності башт. Замки, крім іншого, зводилися для захисту, що передбачає наявність товстих стін, важких воріт, веж для спостереження, оборонних ровів. Палаци ж є спорудою для мирного життя. У них є приміщення для балів, обідні та тронні зали, розкішно прикрашені кімнати.
  • Тому припустити, що замок може бути затишним, складно. Замки були величезними, холодними будівлями, де гуляли протяги, а ще весь час було темно. Світло надходило з маленьких вікон, часто зовсім без шибок: у ті часи їх могли дозволити собі не всі.
  • Замки не з’являлися немов за помахом чарівної палички. На їх будівництво були потрібні величезні вкладення та час. У середньому, щоб звести замок, потрібно було 10 років.

  • Спочатку замки були дерев’яними. Дивно, але вони служили 5-6 століть. На жаль, донині вони не збереглися.  
[ Читати далі ]

Єгипет – дивовижна культура.

Стародавній Єгипет – дивовижна культура. Пам’ятники того часу, такі як Великі піраміди та Сфінкс, викликають у людей благоговіння і сьогодні. Інтерес дослідників викликають і давньоєгипетські папіруси. Адже Єгипет — одна з ранніх культур, представники якої вели докладні записи про все, що відбувається.

Але і сьогодні вченим відомо далеко не все про секрети стародавнього Єгипту, і дослідники продовжують робити дивовижні відкриття. А у цій статті ми розповімо, що зараз відомо науці про життя в Стародавньому Єгипті.


Метеоритне залізо

 

У єгипетському місті Гіза 1911 року археологи знайшли гробницю, в якій зберігалося дев’ять металевих намистин. Неймовірно, але виявилося, що намистини з’явилися на 2000 років раніше, ніж у Єгипті почали виплавляти залізо. З того часу історики ламали голову над тим, звідки стародавні єгиптяни взяли залізо для намистин. Єгипетський ієрогліф, яким позначали залізо, буквально перекладається як «метал неба», що дає дуже гарне посилання до розуміння його походження.

Через рідкість металу він в основному асоціювався з багатством і владою. З нього в основному виготовляли ювелірні вироби та дрібнички для королівської сім’ї, а не зброю, як це було прийнято пізніше. У 1980-ті роки хімічний аналіз показав, що рівень нікелю в намистинах був схожий на той, що зустрічається в метеоритах. Так, у єгиптян за тисячі років до того, як навчилися виплавляти цей метал, з’явилося залізо. Це також може пояснити таємницю кортика Тутанхамона, виготовленого із заліза та золота.

Релігійні татуювання...[ Читати далі ]

У якому будинку ви повинні жити, згідно зі своїм знаком Зодіаку

  • 04.01.24, 20:50

Наш будинок – наша фортеця. Кожен з нас мріє про власний затишний будиночок. І кожен бачить його по-своєму. Але яким повинен бути він – будинок мрії? Пропоную вашій увазі досить незвичний, але дуже цікавий гороскоп. Він розповість, яке місце найбільше підходить вам за характером і астрологічними особливостями.

Виявляється, місце, де людина буде відчувати себе затишно і комфортно, можна визначити по Знаку Зодіаку. Багато хто відчуває себе в безпеці, перебуваючи за кам’яною стіною і ровом, а іншим достатньо дерев’яних різьблених дверей. Знайти своє гніздечко, яке стане відображенням вашого характеру, допоможе цей гороскоп.

Овен


Авантюризм, вируючий в крові впереміш з кипучою енергією, посилює бажання Овнів жити в місці, повному можливостей. Однак обов’язково умова, що у великому місті у них буде особиста власність – оброблений за останньою модою будинок повинен тамувати потреба Овнів в зручностях. Представники цього Знака Зодіаку, незважаючи на свою палкість, – досить домашні люди, які люблять тепло, затишок і комфорт. 

[ Читати далі ]

Звички, що виснажують....

  • 02.01.24, 17:54


7 емоційно виснажуючих звичок, які підривають ваше здоров’я

Можливо, ви теж стикалися з таким станом, коли не хочеться абсолютно нічого і на душі порожнеча – жодних емоцій, переживань та сподівань на світле майбутнє. І навіть якщо в цей час до вас звернеться близька людина, то ви, швидше за все, проігноруєте її прохання або пообіцяєте щось вигадати, аби вона від вас тільки відстала.

Чому так відбувається і які саме звички призводять до емоційного виснаження, негативно впливаючи і на ваш фізичний стан, поговоримо далі.


1. Безлад у домі та голові...
[ Читати далі ]