Їжа у нашому холодильнику....
- 27.01.24, 12:16
- НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ
Їжа — це не лише невід’ємна частина нашого життя, а й предмет постійного вивчення та відкриттів. Виявляється, що навіть найпростіші продукти, які ми використовуємо майже кожен день, можуть розповісти про себе безліч дивовижних фактів. Деякі з них звучать кумедно, деякі дико і навіть неправдоподібно. Це ще один доказ того, що ми з вами живемо у неймовірному світі, в якому дививижне буквально все!
Чверть світових запасів фундука використовують для приготування Нутелли!Продукція Nutella за останні роки стала настільки популярною маркою, що кожен четвертий фундук на цій планеті потрапляє у баночки із шоколадною пастою.
Гриби неможливо переварити або пересмажити...Навіть якщо ви недосвідчений кулінар, зіпсувати гриби під час приготування у вас все одно не вийде. У їх клітинних стінках міститься особливий компонент – хітин. Він відрізняється неймовірною термостійкістю, завдяки чому гриби майже за будь-якого впливу залишаються структурно однорідними.
Фісташки – це зовсім не горіхиФісташка – це покритонасінні. До цього ж сімейства належать вишня, персик, абрикос та слива. Так що в якомусь сенсі це фрукт, у якого видаляється плодова частина.
Коли бутони ревеню розкриваються, з’являється добре вловимий звук. Дехто каже, що під час вегетаційного періоду вони чують постійний скрип на своїх городах.
Лимони плавають, а лайми тонутьНебагато мускатного горіха не нашкодить здоров’ю людини. Проте вживання приправи у великих кількостях здатне змінювати свідомість. А все через натуральну сполуку під назвою міристицин.
У 1800-х роках лікар на ім’я Джон Кук Беннетт придумав рецепт кетчупу, який допомагав виліковувати деякі захворювання шлунка, а також холеру, жовтяницю та ревматизм.
З ботанічної точки зору інжир є квіткою, хай і своєрідною. Його суцвіття перевернуті всередину, м’якоть – множинні бутони, а насіння – плоди з мікроскопічним насінням.
Жувальні мармеладки блищать через автомобільний віскЦі солодощі набувають гарного глянсового блиску через покриття карнаубським воском, яким, до речі, також покривають і автомобілі.
Омари були популярним продуктом харчування до середини 19 століття.
Зелений, жовтий, помаранчевий і червоний болгарські перці – насправді один і той же овоч, тільки на різних стадіях розвиткуАрхеологи знаходили в Мексиці зерна попкорну віком понад 4000 років. Є припущення, що давні ацтеки використовували його не лише для їжі, але й для створення різноманітних аксесуарів.
Печиво з передбаченням винайшли не в Китаї, а в Сан-Франциско, СШАПерець містить хімічну речовину під назвою капсаїцин, яка природно зв’язується з больовими рецепторами наших нервів. Саме вона змушує наш мозок думати, що ми їмо щось гостре.
Стиглі ягоди журавлини дуже пружні і високо підстрибують
Коментарі
Гість: Наталя
127.01.24, 12:57
Дуже цікаво)
одне можу сказати напевне- на пустий шлунок до магазину за продуктами заходити не варто. бо буде безліч незапланованих покупок
Makcімаліст
227.01.24, 13:57
Всі фрукти і ягоди виростають на місці квіток. То може і їх вважати квітками?
Hagal
327.01.24, 16:03
Сейчас гибриды перца и жёлтые и красные и фиолетовые. И это товарное созревание.
The Martian
427.01.24, 20:54
Оказывается Арбуз и Гарбуз (Тыква) это теперь "адин народ" - тыквины.
А морковка на территориях стран ЕС законодательно определена как фрукт. Потому то так туго идёт дело даже с нашей ассоциацией. Как варить борщ с фруктами?
Голубка
528.01.24, 13:01Відповідь на 1 від Гість: Наталя
Це правда
Голубка
628.01.24, 13:02Відповідь на 2 від Makcімаліст
Ні...
Голубка
728.01.24, 13:02Відповідь на 3 від Hagal
Так
Голубка
828.01.24, 13:03Відповідь на 4 від The Martian
nebosklon
928.01.24, 16:19
Vivyenn
1029.01.24, 00:38
О, нет ! Мои любимые мармеладки. Умеешь ты обломать кайф
А еще ходите на базар с пластмассовым ведерком. Там набрать воды из бювета и ложить яйца с разных лотков. Свежие тонут.