хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Це не лише невід’ємна частина нашого життя,

Їжа — це не лише невід’ємна частина нашого життя, а й предмет постійного вивчення та відкриттів. Виявляється, що навіть найпростіші продукти, які ми використовуємо майже кожен день, можуть розповісти про себе безліч дивовижних фактів. Деякі з них звучать кумедно, деякі дико і навіть неправдоподібно. Це ще один доказ того, що ми з вами живемо у неймовірному світі, в якому дививижне буквально все!

Чверть світових запасів фундука використовують для приготування Нутелли!



Продукція Nutella за останні роки стала настільки популярною маркою, що кожен четвертий фундук на цій планеті потрапляє у баночки із шоколадною пастою.

Гриби неможливо переварити або пересмажити


Навіть якщо ви недосвідчений кулінар, зіпсувати гриби під час приготування у вас все одно не вийде. У їх клітинних стінках міститься особливий компонент – хітин. Він відрізняється неймовірною термостійкістю, завдяки чому гриби майже за будь-якого впливу залишаються структурно однорідними.

[cut text="Читати далі"]

 

Фісташки – це зовсім не горіхи
 


Фісташка – це покритонасінні. До цього ж сімейства належать вишня, персик, абрикос та слива. Так що в якомусь сенсі це фрукт, у якого видаляється плодова частина.

Ревінь росте так швидко, що це можна почути

 

Коли бутони ревеню розкриваються, з’являється добре вловимий звук. Дехто каже, що під час вегетаційного періоду вони чують постійний скрип на своїх городах.

Лимони плавають, а лайми тонуть

 
Оригінальна морква була фіолетово-жовтою, а не помаранчевою

 
Мускатний горіх може викликати галюцинації


Небагато мускатного горіха не нашкодить здоров’ю людини. Проте вживання приправи у великих кількостях здатне змінювати свідомість. А все через натуральну сполуку під назвою міристицин.

Кетчуп колись використовувався як ліки

 

У 1800-х роках лікар на ім’я Джон Кук Беннетт придумав рецепт кетчупу, який допомагав виліковувати деякі захворювання шлунка, а також холеру, жовтяницю та ревматизм.

Інжир – це смачна квітка

 

З ботанічної точки зору інжир є квіткою, хай і своєрідною. Його суцвіття перевернуті всередину, м’якоть – множинні бутони, а насіння – плоди з мікроскопічним насінням.

Жувальні мармеладки блищать через автомобільний віск


Ці солодощі набувають гарного глянсового блиску через покриття карнаубським воском, яким, до речі, також покривають і автомобілі.

Омари раніше були їжею селян

 

Омари були популярним продуктом харчування до середини 19 століття.

Зелений, жовтий, помаранчевий і червоний болгарські перці – насправді один і той же овоч, тільки на різних стадіях розвитку




Попкорн існує вже тисячі років

 

Археологи знаходили в Мексиці зерна попкорну віком понад 4000 років. Є припущення, що давні ацтеки використовували його не лише для їжі, але й для створення різноманітних аксесуарів.

Печиво з передбаченням винайшли не в Китаї, а в Сан-Франциско, США

 
Перець чилі насправді не гострий

 

Перець містить хімічну речовину під назвою капсаїцин, яка природно зв’язується з больовими рецепторами наших нервів. Саме вона змушує наш мозок думати, що ми їмо щось гостре.

Стиглі ягоди журавлини дуже пружні і високо підстрибують


Фермери зазвичай кидають ягоди об землю, щоб перевірити, чи вони дозріли.

[/cut]

7

Коментарі

17.10.23, 19:54

    27.10.23, 22:21Відповідь на 1 від GalinaKiev

      38.10.23, 07:03

        48.10.23, 08:27

        І гриби,хрін,перець

          58.10.23, 19:56

          Нутелла тепер відверто несмачна :/

            анонім

            69.10.23, 06:48

            дякую!