Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Комусь - Папа, а комусь - засіб впиву

Знову пишу про Папу Римського з кількох причин, зокрема з того, що можна висловлювати свої думки та емоції, але при тому не забувати хто ти є і хто є Папа Римський. Ота "совкова"-совецька безапеляційність в судження стає вже огидою неймовірною: хто не з нами - той проти нас! Значить змішуємо з лайном! Я так і відповів одній пані, що поширювала негативне про Пару Франциска: хто що шукає - те і знаходить, тому у вас постійно лайно, а в мене - перли.

Особисто я, після того, як опанував ідею анархізму, цілком спокійно ставлюся до людей з різними світоглядами: вони сповна мають право на то, щоб жити власними уподобаннями. Якщо Папа Франциска має певні уподобання щодо Росії, як великої держави - це його право, бо він є людина. Навіть приємно чути, коли стара людина каже, що його так вчили в школі. Гарну пам'ять чоловік має, якщо шкільну науку пам'ятає.

Також було б дивно, що душпастир цілого світу намагається не загальмувати війну в Україні, а кричить грізно: "Дайте чимбільше зброї Україні і нехай війна там палає чим сильніше!" Людина згідно зі своїм статусом Верховного Понтифіка шукає примирення різними способами без пошуку власної користі з того, що не можна сказати про інших багатьох учасників цього процесу. Зрозуміло, що допоки РФ не розбереться з Україною - усі інші країни можливої агресії з боку рашизму є в певній безпеці. Дещо цинічно, але такою є політика всіх часів.

До речі, про цинізм нашого гатунку: для нас виявляється є кращою проросійська позиція Папи Франциска, тому що саме тому (!) до нього дослухаються в Кремлі, отже є певна можливість комунікації, що цінно в умовах війни, коли всякий контакт з ворогом трактується як зрада. Хто слідкує за подіями, той може пригадати тривалу паузу в обміні полонених, аж раптом доволі несподівано цей процес зарухався і завдяки саме Папі Франциску. Не варто пояснювати, що кожен день в катівні рашистів українським полоненим є на межі життя і смерті, тому витягнути їх звідти потрібно всіма засобами.
 
Не заперечую певних помилок у Папи Франциска, але з усього того мені головним є звільнення українських полонених з рашиського полону. За це я дуже і дуже вдячний Папі Римському Франциску. І на тому - амінь!

Богдан Гордасевич
9 вересня 2023 р.
м. Львів


Блаженніший Святослав подарував Папі деякі особисті речі полонених священників-редемптористів.

07.09.2023
Єпископи УГКЦ особисто подякували Папі Францискові за постійну підтримку України на міжнародному рівні, його гуманітарні акції, особисті зусилля для звільнення полонених, миротворчу місію спеціального папського посланця кардинала Маттео Дзупі тощо
Про це повідомили в УГКЦ.

«У розмові зі Святішим Отцем ми висловили все, що наші вірні в Україні та всьому світі доручили нам йому донести. Наші єпископи промовляли українською, англійською, португальською та італійською мовами», — зазначив Блаженніший Святослав.

За його словами, єпископи пояснили Папі, що певні висловлювання і жести є болючими та важко сприймаються українським народом. У відповідь Папа Франциск підкреслив, що трагедією є те, коли така ідеологія, як російська, вривається в Церкву і підміняє собою Христове Євангеліє.

«Окремим болем українського народу є той факт, що ви сумніваєтеся, з ким Папа. Я хочу запевнити вас у моїй солідарності з вами та постійній молитовній близькості. Я є з українським народом», — пояснив Папа.

Отці попросили Святішого Отця продовжувати зусилля для звільнення військовополонених, зокрема нагадали про священників-редемптористів — о. Івана Левицького й о. Богдана Галету, — котрі досі перебувають у російському полоні. Блаженніший Святослав подарував Папі деякі особисті речі полонених священників-редемптористів: місійний хрест, молитовник і вервицю. Глава УГКЦ теж подарував Його Святості ікону Ісуса Христа, врятовану зі спаленого росіянами храму в с. Червоне Запорізької областіЄпископи УГКЦ зустрілися з папою римським. Вони сказали Франциску, що деякі його висловлювання 
Єпископи вказали Франциску, що непорозуміння між Україною та Ватиканом російська пропаганда використовує для виправдання вбивчої ідеології "русского мира", зазначили в УГКЦ

Папа римський Франциск 6 вересня у Ватикані прийняв єпископів, які брали участь у синоді Української греко-католицької церкви в Римі. Про це поінформував Vatican News.

Зазначають, що зустріч тривала майже дві години.

"У розмові зі святішим отцем ми висловили все, що наші вірні в Україні та в усьому світі доручили нам йому донести. Наші єпископи промовляли українською, англійською, португальською та італійською мовами", – наголосив глава УГКЦ Святослав, його цитує сайт церкви.

Єпископи, зокрема, розповіли, що певні висловлювання і жести Ватикану і папи римського "є болючими та важко сприймаються українським народом, який у ці хвилини стікає кров’ю в боротьбі за свою гідність і незалежність", ідеться в повідомленні.

Також єпископи УГКЦ вказали Франциску, що непорозуміння між Україною та Ватиканом від початку повномасштабної війни російська пропаганда використовує для виправдання і підтримки вбивчої ідеології "русского мира", тому українці чутливі до кожного його слова "як вселенського голосу правди та справедливості".

"Повертаючись із Монголії, під час розмови із журналістами я сказав, що справжнім болем є, коли культурна спадщина якогось народу проходить "дистиляцію" та піддається маніпуляціям із боку певної державної влади, унаслідок чого перетворюється на ідеологію, яка нищить і вбиває. Великою трагедією є те, коли така ідеологія вривається в церкву і підміняє собою Христове Євангеліє", – наголосив під час зустрічі папа римський.

Він запевнив у своїй солідарності з українським народом. Франциск також додав, що молиться щодня за Україну.


2

Коментарі

112.09.23, 14:50

Хто впливає на Хорхе Маріо Бергольйо (папу Франциска) і стоїть за його антиукраїнськими висловлюваннями і промосковською політикою?
Кілька днів сидів і розбирався. Ніби розібрався.
30.08.2023
Впродовж тривалого часу в Україні періодично спалахують обурення від різних заяв папи римського Франциска щодо війни в Україні і шляхів припинення війни, а також щодо самої рф, до якої у папи є певні сентименти. В контексті останніх звернень Франциска до молодих дегенератів у рф щодо важливості їхньої пам’яті про велику російську імперію Петра І і Катерини ІІ виникла потреба розібратися для чого і чому цей аргентинський хлопець дозволяє собі такі різні антиукраїнські висловлювання.

    212.09.23, 14:51

    Координація дій між РПЦ і спільнотою святого Егідія здійснювалась також і через уповноважених осіб РПЦ. Одним із таких є митрополит Антоній (Антон Севрюк). У 2011 році займав різні посади РПЦ у Римі, зокрема був секретарем адміністрації парафій РПЦ у Римі. В цей період навів відповідні контакти з спільнотою святого Егідія та її активними функціонерами (зокрема і з Матео Дзуппі). Нещодавно він приїздив до Риму де зустрічався з папою і головними дійовими особами спільноти Егідія, зокрема з Андреа Рікарді і Матео Дзуппі. А папа навіть цілував його “панагію”.
    У цій всій історії окреме місце виділене і для самого Матео Дзуппі. Після того, як Бергольйо став понтифіком (папою римським), він у 2015 року призначив Дзуппі архиєпископом Болонської єпархії, у 2019-го висвятив його у кардинали

      312.09.23, 14:52

      а потім надав посаду президента Єпископської конференції Італії. Станом на сьогодні він виконує роль головного репрезентанта зовнішньої політики Ватикану, попри те, що є спеціальна структура, яка на це уповноважена – Державний секретаріат. Однак, Франциск, в обхід внутрішніх протоколів, наділив саме спільноту святого Егідія здійснювати міжнародні переговори під приводом миротворчих місій. Тут також важливо зазначити, що Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін і відповідальний за стосунки з державами архієпископ Пол Ґаллахер, яких папа посунув на другий план, дуже чітко артикулюють питання російської агресії проти України, на відміну від Матео Дзуппі і інших представників спільноти святого Егідія.

        412.09.23, 14:52

        Нещодавно Матео Дзуппі відвідував москву де, зокрема, зустрічався з міжнародним злочинцем Марією Львовою-Бєловою, яка обіймає посаду дитячого омбудсмена рф і яка відповідальна за вивезення тисяч українських дітей з окупованих територій до рф. Зокрема, за ці злочини міжнародний суд в Гаазі видав ордер на арешт Бєлової. Дзуппі прекрасно розуміє, що рішення про повернення дітей до України приймає точно не Бєлова, а отже виникає підозра в намаганні “відбілити” цю злочинницю, зробити її стороною переговорів. І очевидно, що рішення про таку зустріч приймав не Дзуппі. Така зустріч продиктована у москві. Так само продиктована, як і слова голови єпископської конференції у росії Паоло Пецці про те, що “дуже важливо не піддаватися стереотипам, що інша сторона є і залишиться ворогом”

          512.09.23, 14:57

          Це фактично намагання теперішнього Ватикану перевести московію з статусу агресора у статус “сторони конфлікту”.
          Також дуже цікавою була поїздка Матео Дзуппі до Вашингтона на зустріч з Байденом. Цікавою тим, що ця зустріч відбувалась без участі ключових осіб римо-католицької церкви США, які очевидно дотримуються у своїх оцінках війни в Україні лінії Державного секретаріату, а не папи і спільноти святого Егідія. Тобто папа не дав добро на їх участь у цих переговорах, які Дзуппі вів з Байденом від імені Ватикану (не будучи офіційним представником Ватикану).Окремо слід зазначити, що після безпосередніх внутрішніх директив Дзуппі і Рікарді велика кількість членів спільноти святого Егідія брала участь у масових демонстраціях лівих сил Італії проти політики прем’єрки Італії Джорджі Мелоні щодо на

            612.09.23, 14:58

            членів спільноти святого Егідія брала участь у масових демонстраціях лівих сил Італії проти політики прем’єрки Італії Джорджі Мелоні щодо надання Україні зброї. Я особисто не виключаю, що ідея демонстрацій також належить спільноті Егідія з подачі москви.Москва має тотальний вплив на політику Франциска. Як через контрольовану нею і впливову у Ватикані спільноту святого Егідія, так і через безпосередню комунікацію російської дипломатичної місії з папою. 25 лютого 2022 року (другий день агресії!!) Франциск відвідав представництво російської федерації при Святому Престолі і “надвичайним і повноважним” послом рф у Ватикані Авдєєвим.

              712.09.23, 15:00

              Мета – дізнатись про ситуацію в Україні. Думаю не варто пояснювати як описали ситуацію русскі на цій зустрічі. А для того, щоб нам було зрозуміліше наскільки важливим є вплив на Ватикан для москви є той факт, що останнім призначеним послом рф у Ватикані є іван солтановський (фото №..) – зубр московської дипломатії, який до цього був постійним представником рф у Раді Європи і дуже добре обізнаний із ситуацією на європейському дипломатичному рівні.
              Станом на сьогодні, спільнота святого Егідія має представництва у Львові, Києві і Івано-Франківську. Незважаючи на гуманітарну місію в Україні і “допомогу” внутрішньопереміщеним особам, ця структура є ворожою. Ця “допомога” цілком реально може бути за гроші москви, для якої це можливість впливати на ситуацію в Україні.

                812.09.23, 15:00

                Я сподіваюсь, що місцева влада наших трьох міст, а також Українська Греко-Католицька Церква візьмуть це до уваги, перед тим, як взаємодіяти з ними. Ну а наша дипломатія і спецслужби мають активніше взаємодіяти зі здоровими середовищами Ватикану і робити все можливе для заміни аргентинського пройдисвіта на посаді глави католицької церкви на достойного священослужителя, який вміє відрізняти добро і зло.
                Автор: Антон Петрівський

                  913.09.23, 15:17

                  Дякую за інформацію про Дзуппі. росіянам Папа точно засіб впливу.

                    1015.09.23, 07:54Відповідь на 9 від Nech sa paci

                    Я дотримуюсь принципу, що потрібно подавати всю інформацію і позитивну, і негативну, додаючи свою думку, а читачі бачать усе і формують на з того свою думку. Так є нормально і навіть правильно, бо "партійність літератури" означає робити акценти виключно для підтвердження власної позиції, тобто інформаційна маніпуляція, яка дотепер домінує в наших ЗМІ.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна