Про співтовариство

Розміщуємо цікаві пости про наше життя і не тільки про нього, про все, що з ним зв*язане.
Анімаційні картинки,ігри, відео, гумор,та інше. Наше життя непередбачуване, цікаве, з несподіванками.
Все, що є у нашому житті - нам цікаве, тому, ласкаво просимо...))))

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

ЖИТТЯ ТРИВАЄ

Індія випередила Китай за населенням...


Щороку Еверест зростає на 4 мм.

Цікаві факти


[ Читати далі ]

Не закопуй *мертвого* їжака...

  • 22.10.23, 09:04

У алкоголі є всі мінерали, які необхідні для підтримки життя людини.

Цікаві факти

[ Читати далі ]

Жарт мулярів...))

  • 20.10.23, 10:26



Жарт мулярів...)))

Зазвичай гаргульї на фасадах готичних храмів розташовані так, що дощова вода з дахів стікає через їхній рот.

Але одна з гаргулій фрайбурзького мюнстера, навпаки, тримається руками і ногами за стіну, а вода виливається через її задній прохід.

Згідно з міською легендою, під час будівництва цього собору міська рада підвищила вимоги до мулярів без збільшення оплати праці.

Муляри роботу виконали, але розмістили цю скульптуру, що випорожнюється, навпроти вікон міської ради.



[ Читати далі ]

Краса крізь час

 


Краса крізь час....

У серії знімків "Вимірювання часу" сінгапурський фотограф Фонг Ці Вей втілив ідею зйомки пейзажу з нерухомого положення протягом 2-4 годин. Потім він зробив цифрову нарізку зображень, щоб створити нашарований колаж.

Таким чином фотограф хоче показати, як змінюються навколишні кольори протягом дня, адже ми б не побачили такого в нерухомому зображенні.


[ Читати далі ]

Скарби України:...

Скарби України: 13 загублених скарбів України, які ще можна відкопати...

Вже давно ні для кого не є таємницею, що по всій Україні у різні часи були заховані всілякі скарби, які досі не дають спокою мисливцям за ними. З плином часу в руки істориків і археологів потрапляли відомості про існування і приблизне місцезнаходження захованих цінностей, проте далеко не всі з них вдавалося швидко відшукати. Отже, де сьогодні можна шукати стародавні реліквії, надійно укриті від людських очей в українській землі.

Варязькі скарби Лаври

Походження лаврських печер і захованих у них скарбів має кілька версій. Згідно найбільш правдоподібної, печери були викопані монахами, які побажали віддалитися від мирської суєти і провести там решту життя у смиренні і служінні Богу. Згодом невеликі підземні ходи і печерки були об’єднані у пов’язані між собою лабіринти. Так з’явилися Дальні печери, через які теоретично можна потрапити у печери Варязькі.

Коли за часів Київської Русі солідний загін розбійників-варягів грабував торгові судна у цих краях, то все награбоване золото та інші цінності звозилися в одну з печер. Пізніше монахи відшукали скарби і, розділивши незліченні багатства на чотири частини, сховали їх у різних місцях. Російський цар Петро I, застосовуючи тортури, зумів дізнатися місцезнаходження лише одного скарбу від одного монаха; решта забрали таємницю із собою у могилу. Лише на початку 20 століття під час ремонтних робіт у Лаврі вдалося випадково виявити нішу з монетами і золотим начинням. А після київського землетрусу в 1975 році дала тріщину одна з внутрішніх стін огорожі. На дні розлому виявили дві великих кованих скрині. Це були ті самі варязькі скарби, заховані ченцями від очей жадібних володарів. Останній, четвертий скарб, досі перебуває у надрах лаврських печер.


фото: historicaldis.ru

фото: historicaldis Скарби кримського хана Шагін-Гірея...[ Читати далі ]

Які ваші позитивні якості?...)))

  • 17.10.23, 13:11


Груша допомагає зробити зуби міцнішими.

Цікаві факти


[ Читати далі ]

Дозвольте я на вас подивлюся...)))

  • 16.10.23, 10:22


Найкримінальніша країна у світі - Нікарагуа

Цікаві факти


[ Читати далі ]

Осіння ідилія...))

  • 15.10.23, 08:03


У королівської кобри достатньо отрути, щоб убити 20 людей чи одного слона.

Цікаві факти


Мало хто знає, що існують голубі банани! ..
Це сорт, відомий як 'голуба ява', і на смак дуже нагадує ванільне морозиво
Ще один солодкий секрет природи, який варто спробувати!
Факти Під Лупою


[ Читати далі ]

Життя було справжнім пеклом...

  • 14.10.23, 09:28

Багато сучасних істориків сперечаються про те, яким було європейське Середньовіччя насправді. Одні наполягають, що це був похмурий період убогості та відсталості, інші заперечують, що таку картину намалювали для нас літописці епохи Відродження, котрі бажали очорнити минуле…

Напевно, навіть зараз є люди, яким хотілося б жити в ту далеку епоху лицарських турнірів, неприступних замків, мудрих алхіміків і королівського полювання…

Тому подаємо 15 фактів, про які незайве знати:

1. У жінок не було жодних прав


Хоча зґвалтування вважалося злочином, на шлюбне життя ці закони не поширювалися. Дружина не мала права відмовляти чоловікові в сексі (як і чоловік дружині). Вважалося, що жінки увесь час мріють про секс і без нього помруть.  

[ Читати далі ]