Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Найкрасивіші породи ...)))

Всі коти красиві по-своєму, які добірки не складай, але у породистих точно є свій неповторний стиль. Неземні очі, що приховують таємницю буття, підвищена кудлатість і неповторна витонченість лап. У досконалості та бездоганності цих прекрасних представників сімейства котячих не зможе засумніватися навіть затятий фанат собак.

А у цій добірці кожен може з радістю насолодитися (хоча б на фото) красою цих 10 порід домашніх котів, прекрасніших за які у світі, мабуть, нічого і немає. У них і відповідні назви, дивіться самі!


Норвезька лісова кішка

 

Ця велика кішка ніби вистрибнула з книги Кіплінга і тепер гуляє, де їй заманеться, норвезькими лісами. Справа в тому, що ця порода довгий час була надана сама собі, а незалежність у крові «перевиховати» досить складно. 



Ця чарівна порода котів із загорнутими вухами назад була штучно виведена в США наприкінці 80-х років минулого століття.

Керли, мабуть, одні з небагатьох представників сімейства котячих, які люблять людей більше, ніж себе улюблених та інших котів. Більше того: вони навіть товаришують із собаками і терпляче переносять дитячі «тортури» стосовно себе. Справжні компаньйони людини на чотирьох міцних лапах. Відрізняються високим інтелектом і гарним навчанням.

Забарвлення може бути будь-яким. Головна відмінність від інших порід – тонкі, ніби закручені на бігуді вушка.


Турецька ангора

 

Жив-був у давній Туреччині білий кіт, до обов’язків якого входили вибори правителя цієї країни. А саме: коту належало зачепити майбутню царську особу, що підтверджувало повну легітимність виборів.

З тих пір ці білосніжні коти з різними очима зеленого, блакитного або жовтого кольору вважаються справжніми аристократами.

Довгий час “реальними” ангорами вважалися коти лише білого кольору. Сьогодні кремові, червоні, теббі та коричневі представники породи мають такі ж права, як і їхні білі предки.


Чаузі

 

Якби коти мали свій список «Форбс», чаузі неодмінно зайняв би першу позицію. Ці коти вважаються одними з найдорожчих, рідкісних та престижних тварин у світі.

Зовні чаузі неймовірно схожий на дикого єгипетського кота, якого в давнину зображували на фресках, лише менших розмірів. І не дарма – саме дикий очеретяний звір, що мешкав на берегах Нілу, є прапрадідом чаузі. Можливо, з цієї причини представники цієї породи просто люблять воду.

Легко піддаються дресируванню, вміють виконувати складні трюки. Короткошерсті коти, вага яких сягає 14-15 кілограмів, на зріст – 40 см. Очі бурштинового чи яскраво-жовтого кольору, на вухах невеликі китиці. Бувають трьох кольорів: чорні, чорні тиковані таббі і чорні сріблясті тиковані таббі.

Сибірська кішка


Ці розкішні, пухнасті коти неймовірно популярні. Вага дорослих особин може сягати шести кілограмів. За однією з версій, сибірські кішки є далекі родички норвезьких лісових красунь. І вони справді схожі зовні.

А ось характер у них набагато м’якший і дружелюбніший, ніж у їхніх скандинавських «сестер». Хоча незнайомців у своїй оселі сибірські кішки теж не дуже шанують – але й не вкусять!

Виразні зелені очі овальної форми, вушка вкриті шерстю зсередини. Бувають суцільними та малюнчастими. У першому випадку часто зустрічаються чорні особини, у другому забарвлення може бути будь-яким.

Абісинська кішка


Ще один нащадок древніх котів родом з Ефіопії – абісинська кішка. До 1871 року порода вважалася вимерлою, доки абісинців не привезли до Англії для виступу в одному престижному шоу, де вони справили справжній фурор.

Власниця бездоганно стильної переливчастої жовто-коричневої шерсті. Ідеальна сусідка для життя з людьми: не псує меблі, не линяє, любить купатися. Всі рухи цієї кішки нагадують пластику пум, а довгий витончений хвіст настільки рухливий, що здається, має власний характер.


Као-мані

 


Цю кішку за сяючу молочну шерсть та різні очі яскраво-синього та зеленого кольору на трикутній мордочці називають «білою перлиною Сіама».

Вперше в історії ця порода згадується у Книзі Котячих Поем 1350 року. А ще као-мані врятували Таїланд від англійської колонізації. Послам Великобританії подарували білих королівських кошенят, які настільки зачарували англосаксів, що вони залишили свої імперські амбіції щодо Сіаму.

Шерсть у као-мані біла, коротка, з невеликим підшерстком. Це дуже товариські звірі, які погано переносять самотність. Тож довго без уваги као-мані краще не залишати.


Мейн-кун

 


Цю пухнасту, гігантську пишність називають «кішкою з кішкою на хвості». І цілком обґрунтовано: хвостище у мейн-кунів знатний, що по довжині і кудлатості не поступається його власнику.

Аборигенна порода американських котів мейн-кун з рисовими пензликами на вухах улюблена у всьому світі. Велетні даного сімейства котячих, незважаючи на свої значні розміри, відрізняються поступливим характером і комунікабельністю.

Забарвлення – тигрове чорне, мармурове чорне, біле, агуті. Перший у світі приз за неймовірну привабливість отримав кіт на прізвисько Капітан-Дженкс-з-морської-кавалерії на бостонській виставці котів у 1861 році.

А ще мейн-кунів називають котами китобоїв та лісорубів, оскільки на батьківщині кунів – у штаті Мен – клімат настільки суворий, що підходить лише справжнім чоловікам. Або справжнім мейн-кунам.

Ельф


Одна з найоригінальніших порід котів, починаючи з відсутності шерсті і закінчуючи фантазійною формою вух, за що цих представників сімейства називають ельфами. Ці коти більше схожі на казкових істот, ніж на представників земної цивілізації.

Батьками першого ельфа з хвостом були канадський сфінкс та американський керл. Результатом любові представників цих не менш незвичайних порід з’явився улюбленець публіки – ласкаве і ніжне кошеня породи ельф.

Бірманська кішка


Сині очі Священної бірми здатні зачарувати будь-кого – і людину, і кота, з чим пов’язана гарна легенда.

Колись у цих гарних кішок очі були звичайного для таких звірів кольору – янтарно-жовтого. Якось на монастир, де мешкав один із представників Священної бірми, напали розбійники і спробували вийняти сапфіри з очей божества, якому поклонялися ці люди. Кіт кинувся на бандита, а його шерсть раптом набула яскраво-блакитного свічіння. Бандити з жахом ретирувалися. Наступного дня очі кота-рятівника стали небесно-синього кольору і вже більше ніколи не змінювали свого забарвлення.

Мордочка та хвіст у дорослих особин чорного кольору, шерсть коротка. Вірні та віддані кішки.

(з мережі)


9

Коментарі

121.10.22, 09:07

Кожному своє

    221.10.22, 10:44Відповідь на 1 від nebosklon

    Кожному своє Ну так...

      321.10.22, 12:41

        421.10.22, 12:49

        Коли краса не видна зовні-то воповина обов'язково бути в середині!

          521.10.22, 14:17

            621.10.22, 15:02Відповідь на 4 від Влад Ли

            Коли краса не видна зовні-то воповина обов'язково бути в середині! так

              721.10.22, 15:03Відповідь на 5 від Андрій1961