Початок випробувань фан-стафу.

  • 03.04.09, 16:15

Як істинному фанату порталу, в якого немає й тіні довіри до шаблонних рекламних слоганів, все що пропонується до купівлі, доводиться перевіряти своїми руками.

Сьогодні починається тривалий тест на зносостійкість, потостійкість та ОМО-стійкість. програмою випробуваль також передбачено визначення межі опору на розрив та швидкість повзучості в часі. 


 На перший погляд, не все так погано.

Життя добралося і до блогів i.ua

  • 03.04.09, 12:36

Навіяно заміткою http://blog.i.ua/user/1907020/238063/, хоча з самою грою знайомий ще з книжок Мартіна Гарднера. Хто пам'ятає недавні конкурси, то задачки для них я в нього теж тирив.

правила гри і сама гра за посиланням http://www.sinisha.ru/life.html

моя перша розкладка на тороїдальному симуляторі 20х20 прожила 154 генерації, а тепер функціонує без росту в періодичному режимі 

Маленькі грішники - наш ідеал.

Послухайте малята-блогери казочку про малят з реалу.

Та то справжні бестії ті дітлахи. Сипонуть тобі в лице піску за так, а коли іграшку в них поцупиш - то й цеглинкою по голові можеш відхватити. Ще й заслужено не покараєш його, воно ж бо мале, дурне, несвідоме. Спитаєте, якого милого з них брати приклад.

По-перше, брати приклад треба з їх безтурботності. Малявки не переймаються тим, що будуть їсти на обід, чи в якій куртці підуть до школи. Не повинні і ми. Маємо блага сьогодні, отримаємо їх і завтра.

По-друге, дитя може й не вірити в те, що батьки роблять для неї все найкраще з любові. Дитина вредна, грішна, але батьки все роблять для неї без очікування заплати за турботу. Дитина їм довіряє, отже довіряти повинні і ми. 

І по-третє, дитина слухає, коли батько сказав не пхати пальці до резетки, бо як буде вона чемною, то буде їй щастя і лишиться живою. І не перепитує лишній раз. Якщо сказано "не можна", то воно і означає "не можна". І якщо дуже хочеться то все-рівно не можна.  А чому ж воно "не можна" вона дізнається тоді, коли вивчиться. Але то вже інша історія. 

Звернення до народу і адміністрації!

Слово має силу в собі. Падаючи на грунт блогосфери, воно само росте, кільчитья і розвивається, а адміністрація, яка в силу права готує грунт для посівів має слідкувати, щоб все зерно падало на родючу спушену землю.

Що потрібно для того, щоб зерно слова проросло:

- тепло (а конкретніше, не посилайте одних  в бан за нещасний коментар, коли цілі співтовариства бувають далеко негативнішого  настрою. не тисніть на посилання "Поскаржитися" без спроби змінити ситуацію самотужки);

- волога (стимулюйте вже якось нас на креатив для блага сайту, блогери - будьте ввічливішими);

- захист (і звичайно. адміністраціє, тримайте свої вподобання обабіч роботи і не робіть уступок, щоб ми не звинувачували вас у подвійних стандартах, дійте жорстко, але тоді до всіх, а не діліть нас на касти).

Скетч...

  • 30.03.09, 01:19

Цікаво, що стається з горобцем, який на швидкості 60км/год дістає вдвічі більше бокове прискорення? Еге ж, от і я подумав, що то погана прикмета. Але ж не настільки, щоб торчати на митниці 5 годин. 

Польські хапуги замахали своїм тихим страйком. Рухаються так, мовби в штани наклали, хоча емансипація пішла далі, і наклали вони в стрінги під спідницями. Воістину картинка з рожевих мрій феміністок: чувачки-поляки драють туалети і асфальт, що до них веде, а молоденькі кобіти з гумовими кийками заправляють парадом паспортного і митного контролю.

Про дорогу промовчу краще, навіть не знаю вже, що краще: їздити по ямах, але без ремонтників на дорогах, чи без ям, але з ремонтниками. 

Переконуюся вже вкотре, що чим далі від Львова ти народився, тим більше  до лампочки тобі оточуючі і їх бажання виспатися з дороги.

В Кракові кращий клімат, ніж в нас. Набагато сухіше, тепліше і до зірок значно ближче, коли дивитися на них з даху торгівельної галереї. Мотати круги на машині вниз теж цікаво: враження, що потрапив у градирню теплоелектроцентралі Кракова, яка зливається з небесами пейзажем в голубих тонах. 

Майже блондин, тому не можу встояти перед спокусою похвалитися: в активі тепер вітровочка від ZARA та білий метелик на бал.

Все хороше швидко закінчується, а тому грошенята є напевно не останніми в переліку найкращих винаходів людства. Я здогадувався про то раніше, але лише за бугром відчув на своїй шкурі весь целюліт тої льохи, яку нам підсунув НБУ з курсовою політикою.

Не знаю, в кого більше радості в очах засіяло: чи в справжнього українського митника, який з багажника діставав поліетиленовий пакет з білим порошком, чи в справжніх українців-пасажирів  машини позаду, які за цим спостерігали, але добре хоч, що на мішку був напис Biel cynkowa; попала б йому в руки монометилцелюлоза чи диетилформамід - я б вже точно не посміхався.

А так вік-ендом задоволений: 720 км на одній заправці. 

В день працівників СБУ розшукується засранець Косенко

  • 25.03.09, 00:16

Особливі прикмети: самурай; зник 13 днів тому.

Винагорода за здачу місцезнаходження його або його клона: замітка в темі години.*


* щоб замітка години була профінансована на аукціоні**, її слід опублікувати в одному зі співтоварист, які я модерую (Сенс життя, Спільнота мазохістів, Терези )

** максимальна ставка, яка підпадає під розіграш, не перевищує величини бліц-ставки, якщо з якихось причин ставка буде перебита, вона буде виставлена на наступну годину, або іншу, вказану переможцем.


Світ до болю тісний...

  • 23.03.09, 19:50

І він, як унітаз, -- чим далі в нього занурюєшся, тим він стискається сильніше. Я тут про свого друга Васю вже разок згадував, але він мене дивувати не перестав. І на танго я теж вже не один раз натякав, але до Васька то жодного стосунку не має. Та от до Юльці, з якою я ходжу на танці, воно і він якесь відношення має. Але яке то відношення - а біс його знає, а виглядає так:

Патякаємо за чайком-кавусьою про те, про се, про контакт, про друзів в ньому, поки не доходимо до персонажа Вася О.

- О, я його знаю. Мене до нього в 2006 році влітку сватали на днюсі в друзів. Він тепер вважає мене останньою сволоччю.

- ОК. Спитаємо.


- Вась, а Вась. Ти мої хвотки нові не бачив... А то з танців дівки. От з тою я танцюю, з тою Пєтя.

- Ті фотки я ще в контакті бачив. Я її звідкись знаю, на сторінку її заходив. Хм.. Де я її міг бачити?..

- Ну як. 2006 рік. Та пошурупай звилинами. За ручку гуляв, в Рясну Руську їздив, де вона живе.

- Я?.. Я!... Неа (далі просто можна поставити смайли на кшталт цих )


Ну а від мене лише такий . Кого вони розводять? Ми ж і з одним і з другою вже не один пуд солі зжерли на закуску.


танго рулить


47%, 7 голосів

0%, 0 голосів

53%, 8 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Крик, давай на дискуссию сюда

В твоей заметки очень тяжело отсеивать зерна от плевел.
Ты мне скажи, ты лично часто бываешь на Западе Украины? Я здесь живу.
Ты бывал в Польше сейчас? Ходил там на мессу?
Был ли ты в Чехии, где стобашенная Прага со множеством костелов, в некоторых и вправду сейчас отели и кабаки, но где и можно найти истинную веру возле Пражского Дитятка Иисуса.
Был ли ты в Фатиме или Люрде? Я был, и честно признаюсь, нигде я не видел такой атмосферы мира и покоя, где волонтеры твое пребывания там делают приятным.
А в Рим ты хотя бы наведывался?

Те проблемы в Католической Церкви, которые ты затронул, стали тебе известны, но вправе ли Ты излагать один лишь негатив услышанный. Вправе ли делать окончательные выводы, не исследовав лично то, о чем ты постишь заметку?

70 підстав пишатися Львовом / боян ще той, але варто знати

1341 -- у Львові відлито найстаріший дзвін в Україні, який знаходиться у церкві Св. Юра. 

1375 -- згадується львівський шпиталь "Святого Духа" -- найстаріший в Україні шпиталь у класичному розумінні цього слова. 

1387-1704 -- протягом 317 років мешканці Львова, витримавши близько сотні ворожих облог, не дозволили жодному загарбникові ступити на територію міста -- показник небачений для більшості середньовічних європейських міст. 

1407 -- згадується львівський водогін, яким до середмістя надходила вода з джерел, розташованих за межами міста -- це був початок цивілізованого водопостачання. 

1490 -- вперше в Україні на львівській ратуші встановлено годинник з мелодійним боєм. 

16-17 ст. -- Львів -- найбільше місто в Україні, його населення удвічі перевищує населення Києва. 

др. пол. 16 ст. -- засновано найстаріший парк в Україні -- Єзуїтський парк (тепер парк ім. І. Франка ), який одночасно є і найстарішим муніципальним парком у Європі (з 1847 року). 

1555 -- указ про збереження і культивування клепарівських черех -- унікального гібриду вишні і черешні, який виведено тільки у Львові. У європейській помологічній літературі відомі як Kleparover Suss-Weichsel -- у Німеччині і Griotte de Kleparow -- у Франції. 

1574 -- Іван Федоров надрукував у Львові першу в Україні книгу -- "Апостол". 

1585 -- засновано друкарню Успенського братства -- найстарішу безперервно діючу до цього дня типографію у Східній Європі. 

1586 -- видано Статут школи Успенсього братства -- найстарішу педагогічну пам'ятку на пострадянських теренах. 

1629 -- італієць Роберто Бандінеллі започаткував у Львові першу в Україні міську пошту європейського зразка, яка регулярно доставляла листи для мешканців міста з усіх куточків Європи. 

1661 -- заснування першого в Україні і Росії універcитету -- Єзуїтської академії. 

поч. 18 ст. -- у Львові встановлено пам'ятник польському гетьману Станіславу Яблоновському -- перший пам'ятник в Україні. 

1911 -- у селі Лисиничах під Львовом встановлено перший громадський пам'ятник Тарасові Шевченку в Україні. 

1715 -- у Львові засновано першу в Україні пивоварню. 

1749 -- вийшло декілька номерів першої в Україні газети Kurier Lwowski. 

1776 -- регулярно почала виходити газета Gаzette de Leopol (тижневик ). 

1811 -- вийшла найстаріша з існуючих зараз в Україні газет -- Gazeta Lwowska. 

1848 -- вийшла перша в історії українська газета "Зоря Галицька". 

1776 -- у Львові створено перший в Україні постійно діючий міський театр. 

1782 -- засновано горілчану фабрику Бачевського, яка на початку 20 століття виробляла найкращий у Європі лікер -- Likіer Baczewskiego. 

1784 -- у Львові запущено першу у світі повітряну кулю з автоматичним пальником на рідкому пальному для підігріву повітря в балоні, усього через дев'ять місяців після братів Люм'є, пальним для яких служила солома. 

1784 -- у приміщенні монастиря Бернардинів було засновано Архів давніх актів, нині Центральний державний історичний архів у Львові -- один з найбагатших архівів Європи. 

1785 -- у Львові засновано найстаріший в Україні готель -- "Під римським цезарем". 

1786 -- засновано першу в Україні музичну академію. 

1786 -- засновано Личаківський цвинтар, один з найкрасивіших у Європі. 

1835 -- започатковано перший в Україні регулярний громадський транспортний маршрут -- багатомісний кінний екіпаж сполучав серемістя Львова з Винниками. 

1835-1900 -- Львів виявився унікальним європейським містом, яке кардинально змінило своє ландшафтне обличчя: було зрізано Княжу або Лису гору (Mons Calvus), насипано до висоти 413 м над рівнем моря штучну гору (Kopiec Unji Lubelskiej), пущено під землю ріку Полтву; таким чином місто отримало одну з найдосконаліших каналізаційних систем у Європі. 

1836 -- у Львові народився Леопольд Захер-Мазох, один із найславетніших європейських і світових письменників. Наклад його творів, виданих у Європі до кінця 19 століття в декілька разів перевищував наклади творів Шевченка, Пушкіна, Міцкевича, Достоєвського і Толстого разом узятих. 

1840 серпень -- перша в Україні і в країнах колишнього СРСР демонстрація феміністок у центрі Львова, одна з них курила цигарку. 

1842 -- завершено будівництво театру Скарбка (тепер ім. Марії Заньковецької ) -- третього за величиною на той час театру Європи (1460 місць) після міланського "Ля Скала" і дрезденського "Гофтеатер". 

1853 -- у Львові, в аптеці "Під золотою зіркою", фармацевти Йоган Зег та Ігнаци Лукасевич винайшли першу у світі гасову (нафтову) лампу. 

1858 -- у Львові започатковано перше в Україні газове освітлення вулиць. 

1861 -- збудовано першу в Україні залізницю Львів - Перемишль. 

1862 -- у Львові засновано "Політехнічне товариство" -- одне з перших у світі авіаційних товариств. 

1864 -- у Львові засновано перший український професійний театр. 

1866 -- у Львові створено перше в Україні спортивне товариство "Сокіл". 

1873 -- заснування у Львові одного з найстаріших у Європі Природничого музею. 

1874 -- у Львові створено першу українську середню школу (гімназію). 

1874 -- у Львові створено міський промисловий музей (тепер Музей етнографії та художнього промислу) -- один з найбільших спеціалізованих етнографічних музеїв Європи, найбагатша художня скарбниця декоративного ужиткового мистецтва України. Тут знаходиться найбільша і найцінніша в Україні колекція годинників. 

1879 -- засновано парк Кілінського (тепер Стрийський парк), який на поч. 20 століття був визнаний одним із найкрасивіших парків Європи. 

1880 травень -- у Львові вперше в Україні запрацював кінний трамвай. 

1882-1883 -- створення у Львові першого в Україні Інституту географії. 

1883 -- у Львові започатковано перший в Україні міський телефонний зв'язок. 

1884 -- у Львові засновано "Акціонерне аеронавтичне товариство", яке випускало на німецькій та польській мовах одну з перших у світі спеціалізовану газету "Аеронавт". 

1890 -- створення у Львові Русько-української радикальної партії (РУРП) -- першої української легальної політичної партії європейського типу і першої в Європі селянської партії соціального спрямування. 

1893 -- уперше в Україні заснована у Львові кінна станція швидкої допомоги. 

1894 -- у Львові запущено в дію електричний трамвай, перший в Україні і один з найперших у Європі. 

1894 липня 14 -- у Львові відбувся перший в українській історії футбольний матч між командами Львова і Кракова. 

1895 -- у Львові вперше в Україні названо вулицю ім'ям Тараса Шевченка. 

1897 -- створено у Львові галерею європейського мистецтва (тепер Львівська галерея мистецтв) -- найбільший художній музей в Україні, в якому зібрано понад 50 тисяч творів мистецтва. 

кін. 19 ст. -- на вулиці Театральній уперше в Україні для освітлення вулиці було використано люмінісцентні лампи. 

поч. 20 ст. -- Львів був єдиним містом у світі, де знаходились резиденції трьох католицьких архиєпископів: римо-католицького, греко-католицького і вірмено-католицького. 

1900 -- за проектом архітектора Зигмунта Горголевського збудовано Львівський оперний театр -- один з найгарніших у Європі. 

1905 -- створення у Львові першого Українського національного музею. 

1905 -- у Львові відбулася перша Всеукраїнська мистецька виставка. 

20-і-30-і роки 20 століття -- Львів -- одне з найзеленіших міст Європи за кількістю парків і садів на один квадратний кілометр площі. 

1928 -- професор Львівського університету Рудольф Вайгль уперше у світі винайшов вакцину проти висипного тифу. 

1929 -- у Львові організована перша в Україні хокейна (з шайбою) команда СТ "Україна", воротар якої М. Скрипій одним з перших у світі застосував захисну воротарську маску, переробивши її з польської солдатської каски. 

1932 -- виготовлено в Чехії і встановлено в костелі Марії Магдалини найбільший в Україні орган. 

1951 травень -- Львівський автобусний завод випустив перші в Україні автобуси. 

60-70-і роки 20 ст. -- у Львові виробляли найкращі за якістю в СРСР пиво, цукерки "Світоч", автобуси і телевізори. 

1971 -- засновано скансен " Шевченківський гай", у якому знаходяться шість дерев'яних храмів. Такої кількості культових споруд немає в жодному музеї світу. 

1975 -- у Львові створено перший в Україні архітектурний заповідник, який поєднував у собі всю територію середньовічного ядра міста. 

1981 -- у будівлі Міського арсеналу засновано єдиний в Україні та колишньому СРСР музей зброї. 

60-80-і роки 20 ст. -- у Львові та області при населенні 0,8% від загального населення СРСР було більше 10% усіх діючих культових споруд, таким чином Львівщина була найрелігійнішим регіоном імперії. 

1991-2001 -- у Львові і на Львівщині було збудовано найбільшу кількість церков в Україні -- 280. 

14-15 травня 1999 -- Львів став єдиним містом в історії України, яке приймало одночасно дев'ятьох керівників держав під час саміту глав держав Східної та Центральної Європи. 

27 червня 2001 -- у Львові відбулася акція за участі найбільшої кількості людей в історії України: на Літургії у візантійському обряді, яку відслужив Папа Римський Іван Павло ІІ на львівському іподромі були присутніми близько півтора мільйона осіб. Також у Львові відбулися найбільші демонстрації в новітній історії України -- 17 вересня 1989 року в день 50-ї річниці вступу радянських військ на територію Західної України і 30 травня 2000 року в день похорону композитора Ігоря Білозора на вулиці Львова вийшло більше ста тисяч людей. 

29 червня 2002 -- у Львові відкрито перший на пострадянських теренах і перший, заснований УГКЦ, Український Католицький Університет.

Звершилось....

  • 21.03.09, 16:43

Нарешті три місяці роботи методом електрографічного створення зображень перенесені на папір і лазером випалені на алюмінієвій фользі. Все підшито, підписано, проштамповано, залишилось лише віддихнути. Ага. Вже.


Сьогодні я починаю творити щось нове.  Прошу записуватись в чергу на висмоктування життєвих сил через всесвітню павутину.