хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Перед виборами

Знову про політику?! Аякже! Тим паче, по радіо про неї теж говорять. Зокрема, про вибори до місцевих рад і мерів. А оскільки писати на радіо не схотів, поділюся думками і запитаннями тут.
Отже, перше — велика кількість бюлетнів — аж 4! Мер, депутати міської ради, депутати районної ради, депутати обласної ради. Вибирати — так вибирати. Якщо розбиратись на місці і там же вирішувати за кого голосувати і як, то уявляєте скільки часу займе волевиявлення і які будуть черги? А якщо, чисто теоретично, визначишся із претендентами, як запам'ятати їхні прізвища? Записувати на телефоні? Так підглядати ніззя! Вивчати напам'ять? Так це ж не вірші!

По-друге, нова система вибору депутатів міської, районної та обласної рад: треба голосувати за партію, а потім за кандидата від партії.

По-третє, карантин. Масові заходи і місця скупчення людей (а це виборчі дільниці) під час епідемії — це розсадник бацил. Ну, перевірятимуть температуру. Так вона ж не обов'язково може бути при коронавірусі. А якщо людина просто кашляє? При цьому хворих на грип пускатимуть... в окрему кабінку. Черговий креатив від приСлуг народу? Ну, розмітять доріжки перед входом до дільниці. Так що, всі будуть стояти дотримуючись дистанції?! Це які черги будуть?!

По-четверте, скільки доведеться чекати, щоб проголосувати? Складна виборча система + багато бюлетнів + карантин. Чи багато буде бажаючих стояти півдня в черзі, щоб проголосувати?

Правда, в новинах на головній сторінці і.юа пишуть, що до виборів епідемічна ситуація може змінитись і не виключено жорсткий карантин. Але сумніваюсь, що вибори перенесуть. Хоча подивимось. До виборів ще місяць.
1

Останні статті

Коментарі

124.09.20, 22:32

А почему подглядывать нельзя? Раньше телефоны не отбирали при входе на участок, карманы не выворачивали, в кабинку зашел, шторку за собой прикрыл - и читай себе хоть с телефона, хоть с бумажки свои шпаргалки. Это ж не экзамен или теперь по-другому уже?

    224.09.20, 22:57Відповідь на 1 від Соната

    Ну хіба шо з папірця.

      326.09.20, 13:37

      Щодо підглядати не можна, ніхто ж не перевірятиме.

      Щодо багато бюлетенів і мороки — згоден.

      Щодо коронавірусу — через нього людей прийде мало, так що й черг може не бути.

      Щодо карантину — його явно введуть уже після виборів, коли щоденна кількість смертей буде пару сотень і проблема зачепить хоча би побічно вже багато людей (захворіють знайомі або родичі).

        430.09.20, 18:00Відповідь на 3 від Nech sa paci

        Щодо підглядати не можна, ніхто ж не перевірятиме.Головне, щоб не було звуків затвору камери і шарудіння паперами під шум зливного бачка.

        Щодо коронавірусу — через нього людей прийде мало, так що й черг може не бути.Враховуючи кількість бюлетнів і карантинні обмеження, які можуть посилити, черги будуть.
        Батьки на вибори не підуть.

        Щодо карантину — його явно введуть уже після виборів, коли щоденна кількість смертей буде пару сотень і проблема зачепить хоча би побічно вже багато людей (захворіють знайомі або родичі).Можливо. Мала явка — це гарна можливість змухлювати. Та й ціни до виборів піднімати не вигідно. А ось після виборів...