Профіль

Yorri

Yorri

Україна, Тернопіль

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Інтерв'ю з Термінатором.

- Привіт, залізний чоловіче! - Здрастуйте. - Дуже радий бачити Вас у нашій студії. - Так, мені теж приємно. - І зразу перейдемо до питань. Як Вам серед людей? - Та так - може бути. Трішки незвично, маніпулятор постійно смикається до зброї - хочеться пальнути чергою по натовпу... - Зрозумів. Гаразд, розкажіть нам краще щось про себе: коли народились, як проводити вільний час, Ваші захоплення тощо. - А я ще не народився. - Тобто? - Тобто я народився у 2029 році, а зараз лише 2012 рік. - А, зрозумів, все забуваю що Ви з майбутнього. - Так от, дитинства як у людей, у мене не було. Я взагалі народився дорослим. Пам'ятаю було це так: темно, темно, темно, а потім - Бац! 380 вольт і я вже у цьому світі. Завантажили мені програму і я пішов... - Куди? Думаю, нашим глядачам буде цікаво знати, куди направляються термінатори після народження. - Як це куди? У театр! Жартую. - Бачу почуття гумору у вас присутнє. - Так, це нова підпрограма, нещодавно обновився. Я продовжу. Мене направили у західний сектор JTR7-9UW, як сьогодні пам'ятаю. Трохи ми там Вас постріляли... Перепрошую, ворогів ми постріляли. А потім мене відправили сюди. От така історія. - Дуже цікаво. Та все ж таки, трішки особистого, як Ви проводите дозвілля, з ким? Якщо це, звичайно, не секрет. - Та ні, чого б це. Це ж все одно усе в майбутньому, а там людям усім ... одним словом вільного часу у мене немає - я на службі 24 години, ніяких вихідних. - Ну хоча б друг у Вас є? - А що це таке? Жартую. Був у мене напарник, та люди його того... тобто він загинув, тобто загине у майбутньому... коротше розплавився він. - Шкода, прийміть співчуття. - Та нічого, то таке. - Добре, продовжимо. Скажіть, Термінаторе, а що Вам найбільше подобається в людях? - Голова. - Тобто як "голова"? Поясність. - Оце наведеш приціл, замкнеш контакт і... нема голови. Але я їх усіх пам'ятаю, вони в мене збережені ці фото "у прицілі", хочете покажу? - Ні, дякую, може іншим разом. - Як скажете. Є справді цікаві кадри і екземпляри. - І на звершення нашої зустрічі, традиційне питання, яка ми задаємо усім нашим гостям. Скажіть, що Ви б хотіли побажати нашим глядачам? - Що я можу Вам побажати... Бажаю дожити до 2029, а там побачимо. Може ще й зустрінемось, і я зроблю фото з Вами... - Дякую. 

Кілер

   Він був справжнім професіоналом. Понад два десятки бездоганно виконаних замовлень. Жодної відмови, жодного проколу. Він без вагань брався за роботу будь-якої складності і доводив її кінця. Його ніхто не знав в лице. Мінімум контактів із замовником – тільки електронний лист з фотографією жертви, бажаний спосіб та час виконання замовлення.  

     Прийшло нове замовлення. Повідомлення містило лише дату та час. Сьогодні, 21:00. У прикріпленому файлі фото жертви. Клік. На екрані з'явилось лице. ЙОГО лице! Кілер здивовано кліпнув. Звідки у замовника його фото? Він перевів погляд на годинник. 20:45. Сумнів тривав лише якусь мить.

     Годинник почав відбивати дев'яту. Рука стискала Беретту притиснену до скроні. Вся увага прикута лише до глухих ударів годинника. Дев'ятого удару кілер не почув... Він був справжнім професіоналом.

Легенда про Лелеку

   Це давня легенда. Колись на світі панували звірі, а люди тільки-тільки з'явились з глини. 
     Дуже-дуже давно, коли народилась перша дитина, зібрались усі звірі, птахи та риби і стали радитись: а хто ж принесе її батькам.
     Першим вийшов цар звірів Лев, і сказав: 
     - так, як я є царем над усіма звірами, попрошу доручити цю справу саме мені. Я сам принесу людям їхнього первістка.
     Усі погодились, але виникла проблема, потрібно було далі перенести дитину через Море-Океан. Лев не міг впоратись сам. Тоді з води випірнула Риба-Кит і мовила:
     - я перенесу людське дитя на своїй спині, хай Лев тільки донесе його до Моря-Океану.
     Добре,- сказали звірі. - Але за Морем-Океаном є великий непрохідний Ліс-Праліс, потрібно якось перенести немовля і через нього.
     Тут наперед вийшов чорний Орел. 
     - Я перенесу через Ліс-Праліс.
     Звірі погодились, та старий Вовк заперечив:
     - ти Орле, - сказав він, - незаперечно, самий сильний і сміливий птах, літаєш вище усіх, але Ліс-Праліс дуже великий. Чи вистачить тобі сил донести дитину, подолавши таку відстань?
     Орел задумався. Так, він самий сильний, літає найвище, його усі бояться, та віддаль була дійсно великою.
    - Гаразд, - погодився Орел. - Дійсно, це для мене може стати перешкодою. Тому, замість мене полетить Лелека. Він долає дуже великі відстані, він подужає.
     Наперед вийшов білий-білий Лелека. Поклонився усім присутнім, та подякував за честь і довіру. 
     - А для того, щоб тебе ніхто не посмів зачіпати чи ображати по дорозі, - мовив далі Орел, - я дам тобі свою відзнаку.
     І провів своїм чорним крилом по крилі Лелеки. Кінчики крил білого Лелеки почорніли - тепер усі знали, що то ознака Орла, і не варто зачіпати цю птицю.
   На тому й порішили.
     Так, як час був уже пізній, вирішили відправити усіх в дорогу наступного ранку.
     А зранку впав сніг - прийшла Зима.
     Звірі знову зібрались і зажурились. Як бути тепер? Зима, Сніг та Мороз можуть зашкодити.
     Думали, думали і вирішили, що необхідно сповити дитину в білі пелюшки. Саме білий колір захистить, зігріє та сховає немовля від зимової негоди. Та і Лелека також білий - зима його не помітить.
     Так і зробили звірі. Спочатку Лев приніс дитину до Моря-Океану, потім Риба-Кит несла її на своїй спині, а далі Лелека переніс через Ліс-Праліс. Немовля було закутане в білі пелюшки і Зима не помітила ні її, ні білого Лелеку. А чорні відзнаки на крилах птиці відлякували недоброзичливців.
     З того часу і повелось, що дітей нам приносить Лелека, бо люди його бачать останнім. Насправді ж до цієї справи причетні і інші звірі, як от Лев чи Риба-Кит. І навіть, коли настає Зима, вона не може завадити. Тому, що білий колір ховає усіх від її негод. А Лелека прилітає і взимку, просто його не видно...

Легенда проте, чому люди плачуть саме у жилетку

   Це дуже древній звичай. Його коріння сягають глибини сивих віків. З самого початку свого існування, люди дуже любили власні сорочки, вони пишались ними, оберігали їх як зіницю ока, передавали з покоління в покоління. Сорочки ставали, нерідко, причиною збройних сутичок та воєн. Так от, в результаті одного з такий військових походів, один з керманичів воюючої сторони в бою втратив рукава своєї самої улюбленої сорочки. Він був так засмучений, що незважаючи на свій високий військовий ранг, заплакав. Його сльози капали і капали на залишки сорочки... яка перетворилась на жилетку. Саме з того часу і пішла ця дивовижна народна традиція - плакати в жилетку. 

Яка ж вона гарна, наша ненька Україна!

Хочу поділитись кількома фото з моїх мандрів.