

Шолом-носоріг - дуже великий птах з сімейства рогів. Він зустрічається на Малайському півострові Суматрі та Борнео. На шолом припадає близько 11% ваги 3 кг. На відміну від будь-якої іншої носороги, шолом є майже суцільним і застосовується в боротьбі між собою у самців.



Білохвостий або гондураський білий кажан — один з маленьких представників сімейства. Крім Гондурасу, живе і в Центральній Америці — Нікарагуа, Коста-Ріці, Панамі.
Тіло — до 4,5 см завдовжки, вуха маленькі, ніс незвичайної форми. Через нього тварини виробляють ехолокацію — така будова дає можливість фокусувати і посилювати їх посилають сигнали.
Живуть під великими листами геліконії, прогризаючи в них отвори таким чином, щоб кінці листочків, звісившись , утворили намет. Харчуються фруктами.
Зазвичай під одним листом проживає сімейство кажанів 5-6 особин, але буває кілька сімей об’єднуються у великий клан. Самки народжують одне дитинча в рік.