Традиції дорожчі за штрафи

Традиції дорожчі за штрафи — фанати львівських «Карпат» скандують «Спасибо житєлям Донбасса за президента — п…са». Відео тут.

Джерело: Білозерська

В Україні формуватимуть нові владні і правоохоронні органи

Сьогодні в Києві відбувся Всеукраїнський Форум ветеранських організацій.Мета заходу: консолідація зусиль ветеранів Збройних Сил, військовослужбовців у відставці, воїнів запасу з метою посилення впливу громадян, що приймали військову присягу на суспільно-політичні процеси вУкраїні.Ініціатором виступив громадянський рух «Спільна Справа».На початку Форуму ведучий — координатор «Спільної Справи» Олександр Данилюк наголосив, що мова піде, в першу чергу, про підготовку до акції протесту 3 листопада. І хоча мається на увазі тотальний демонтаж системи влади в Україні, згідно домовленості з ініціаторами акції 3.11 — ВГО «Ніхто крім нас» питання про відставку Януковича поки не  піднімається. Данилюк також зазначив, що одною з умов демонтажу нинішньої системи влади є реприватизація — позбавлення олігархів контролю над стратегічними підприємствами.Полковник Станіслав Солодовнік, який виступав наступним, нагадав, що президент США Барак Обама вже натякав Лукашенку, Путіну і Януковичу на можливість «лівійського варіанту», однак нашу роботу за нас ніхто не зробить. Він також наголосив на необхідності створення Конституційної варти, яка б замінила міліцію, яку, на його думку, треба розігнати. Від Могильова до останнього мєнта. Солодовнік також підтримав Данилюка в питанні реприватизації стратегічних підприємств. Він також просив присутніх, хто має знайомих звільнених суддів і прокурорів, провести з ними розмови, щоб мати фахівців для майбутньої новоствореної судової системи.Микола Ісаєв, представник Союзу Чорнобиль, зазначив, гроші в державі є. Зокрема, нагадав про 24 млрд. гривень списаних боргів енергопостачальних підприємств, які контролюють олігархи. А також вертольоти, Межигір'я і тому подібне. Він наголосив, що оскільки конституційний лад в країні незаконно змінений, маємо справу з узрпацією влади. Всі три гілки влади наразі є нелегітимними. І нарід має здійснювати, згідно 5 статті Конституції, владу безпосердньо. Для чого Ісаєв запропонував створити Комітети безпосереднього народовладдя.Олег Загребельний запропонував військовослужбовцям запасу знайти свою військову форму і на акції протесту стати в першому ряду. Обличчям до міліції, спиною до народу. Лалак Олександр від Всенародного фронту порятунку України заявив про необхідність зібрати команду однодумців, які б розробили концепцію національно-визвольної революції.На це Олександр Данилюк зауважив, що на розробку концепцій дещо бракує часу. І запропонував об'єднатися навколо наступних вимог:

1.Перевибори президента і ВР; 2.Закріплення в Конституції не дозвільного, а заявочного характеру референдуму(наразі записаний дозвільний порядок, який практично унеможливлює його проведення); 3.Виборність голів судів всіх рівнів і прокурорів.Чорнобилець, колишній десантник Торченко Анатолій зауважив, що влада нелегітимна ще й тому, що не виконує рішень судів про виплати чорнобильцям, аж до Конституційного суду включно. Він також зауважив, що мєнти лякливі, як собаки. Події в Одесі, коли 12 мєнтів не змогли впоратися з 3 кілерами, це добре показали. Представник Загальновійськового союзу воїнів-інтернаціоналістів і воїнів запасу «Інконт» Дрямов Володимир зазначив, що треба об'єднуватись проти бандитської влади з усіма, з ким можна, з одного боку. З іншого — розхитувати ситуацію усіма доступними методами. На це Олександр Данилюк заявив, що, на його думку, найбільший ворог української державності — ідіотичне невміння і небажання об'єднуватися. Від ВГО «Ніхто крім нас» виступив заступник голови правління Борис Новожилов. Він заявив, що Форум громадянського суспільства, який відбувся 14 жовтня, показав, що можна об'єднатися навколо того, що маємосправу з бандитською владою.За словами Новожилова, існує два шляхи: легітимний і революційний. Наразі «Ніхто крім нас» орієнтується на легітимний шлях. Події 20 вересня під ВР були демонстрацією, яким може бути революційний шлях. Але спочатку треба вичерпати всі легітимні форми протесту. 3 листопада акції протесту під облрадами будуть проходити з вимогою поставити на поіменне голосування в обласних, міських та районних радах питання недовіри до ВР. Акція 3 листопада, на думку Новожилова, також стане перевіркою сил — буде видно, хто з громадських діячів може вивести скільки людей. Також до 3 листопада планується визначитись з членами Народної ради — перехідного парламенту, сформованого за принципом по 3 представника від кожної адміністративної одиниці (включаючи Київ і Севастополь). Був знайдений, за словами Бориса Новожилова, єдиний шлях формування Народної ради. В протоколах від областей про обрання 3 представників немає граф «проти» і «утримався». Громадські організації, які не підтримують кандидатури, зазначені в протоколі, просто його не підписують. Народна рада має взяти на себе відповідальність до нових виборів, а її члени — відмовитись від політичної діяльності. Історик Олександр Кравчук зазначив, що й режими, міцніші від режиму Януковича, падали, коли на вулиці виходило протестувати багато людей. На завершення Форуму ведучий Олександр Данилюк поставив на голосування три питання: 1.Про створення Комітетів безпосереднього народовладдя; 2.Про створення Конституційної варти; 3.Про підтримку акції 3 листопада. Всі присутні проголосували «за»

Джерело: Політклуб

Во время открытия стадиона львовяне освистали речь Януковича

Во Львове на церемонии открытия стадиона Львов-Арена зрители освистали трансляцию речи Президента Виктора Януковича.

После выступления детей, открывшего сцену, на видеоэкране был показан сюжет об истории украинского футбола с 1894 года до наших дней. В конце сюжета комментатор подчеркнул, что лишь благодаря нынешней власти и Януковичу стадион удалось построить, сообщает Ukranews

Эту речь публика встретила громким свистом и криками "фу!". Затем по видео на стадионе показали сюжет о Президенте, в том числе и со вчерашним выступлением на еще не открывшейся Львов-Арене. Публика начала кричать и свистеть еще громче, полностью заглушив доносящийся из динамиков звук.

Напомним, что вчера, 28 октября, Янукович завершил поездку во Львов и отказался присутствовать на церемонии открытия стадиона.

Отметим, что перед открытием стадион был готов не полностью – в двух местах пока не достроена крыша, перед стадионом – стройка с тремя башенными кранами, на которой находится много мусора и песка.

Перед открытием Львов-Арены произошел инцидент – милиция задержала двух полуобнаженных активисток Femen.

Напомним, Президента Украины Виктора Януковича освистали в момент еговыхода на НСК Олимпийский для провозглашения торжественной речи по случаю открытия главной арены Евро-2012.

PS: популярність Януковича просто зашкалює :)). А Чечетов нам знову розкаже про небувалі 70% підтримки Янука.

Студент-активист послал Азарова на «Красный Ху.»

Как писал «Главред», 25 октября, во время
визита в Днепропетровск, премьер-министр Украины Николай Азаров
встретился со студентами Днепропетровского национального университета.

Начиная свое выступление, Азаров обратился к аудитории: «А как
вы учитесь? Троечники, отстающие — есть?». В аудитории ответили, что все
присутствующие учатся хорошо. «Замечательно. Так как я считаю, что если
не учиться, то время учебы будет бесцельно потеряно», — сказал премьер,
сообщают «Подробности».

Затем Азаров поинтересовался, какая стипендия у студентов ДНУ.
Присутствующие в аудитории ответили, что больше 700 гривен. «Считаю, что
стипендии, которая составляет четверть от средней зарплаты по Украине,
должно хватать на питание и минимальную одежду».

Из зала отметили, что на проезд на учебу каждый день идет 12 гривен.
«А пешочком?», — предложил премьер-министр и добавил, — «Студенческие
годы — это время испытаний».

В ответ на реплику премьера, Антон Дмитриев, глава Молодежного профсоюза Украины написал открытое письмо:

«Уважаемый Николай Янович! Если мы будем ходить пешком из-за того, что
у нас не будет денег даже на общественный транспорт, который
Вы уничтожаете по всей Украине, то мы всем миром можем тоже Вам сказать:
«А не пошли бы Вы, Николай Янович, на Красный Ху. .? «Надеюсь,
Вы знаете киевский метрополитен и не воспримете это как оскорбление»

Напомним, Министерство финансов заявляет о планируемом повышении в 2012
году стипендий для студентов вузов 3 и 4 уровней аккредитации с 732
гривен в месяц до 787 гривен в месяц.

Источник: Главред

Гравець "Шахтаря" розгнівався на фанатів "Динамо"

  • 27.10.11, 10:27
Защитник донецкого «Шахтера» Ярослав
Ракицкий раскритиковал болельщиков киевского «Динамо», которые бросали
в него зажигалки после матча «Динамо» — «Шахтер» в 1/8 финала Кубка
Украины.

«Я поблагодарил аплодисментами болельщиков, а они начали кидаться
зажигалками! Как так можно? Это недопустимо!», — разозлился Ракицкий.

По его словам, в Донецке болельщики не допускают такого хамского поведения.

«В Донецке нет такого. У нас Дарио их может успокоить, а здесь их никто
успокоить не может. Они бросают что попало. Пятову в голову попали
расческой. Ну как так можно?», — рассказал Ярослав.

Напомним, что матч между «горняками» и динамовцами завершилась победой донецкой команды со счетом 3:2.//ТСН


PS: а то нам, дурням, невідома культура поведінки дАнЄцкІх, ми її набачились по саме нехочу у 2004 році, тай тепер вони себе ведуть дуже "адекватно". Тай із чого це фанати "Динамо" повинні слухатись гравця "Шахтаря"?
які фанати вони після цього? і кого?

Туреччина обіцяє разом із Азербайджаном боротись за Карабах

  • 27.10.11, 10:18
Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обіцяє пліч-о-пліч з
Азербайджаном боротися до тих пір, поки буде «усунена окупація
Карабаха».

Як повідомляє турецьке видання Aksam, про це він заявив 25 жовтня під
час церемонії закладки нового нафтопереробного заводу в Туреччині, на
якій був присутній також президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Ердоган відзначив, що Туреччина висловлює свою вдячність Азербайджану за
сприяння в боротьбі з тероризмом, і додав: «Ми не просто одна нація,
дві держави, ми одне серце. І тому ми пліч-о-пліч з Азербайджаном
боротимемося до тих пір, поки буде усунена окупація Карабаха».



КЦ

В Донецьку зустрілись ВГО "Ніхто крім нас” і "Свобода"

В неділю 23 жовтня мені довелося побувати на зустрічі місцевих свободівців з представниками громадської організації «Ніхто крім нас». Якщо ВО Свобода і її позицію в якійсь мірі ми всі з Вами знаємо, то організація «Ніхто крім нас» залишається свого роду невідомою складовою в політичному житті регіону. Ця організація у всеукраїнському масштабі запам'яталася штурмом Верховної Ради і чутками про готовність брати участь у всеукраїнській акції протесту, призначеній на 3 листопада. У донецькому ж масштабі ця організація запам'яталася тим, що ще зовсім нещодавно, 14 жовтня, автор цих рядків був свідком як представники «Ніхто крім нас» пришли на запланований марш УПА з метою перешкодити його проведенню.

Звичайно, все це не могло не відбитися на нашому сприйнятті даної організації.Іось в тісній кімнаті одного офісного приміщення в центрі Донецька зібралися представник горлівського осередку ВО Свобода Ігор Славгородський, донецького осередку ВО Свобода Артур Шевцов і декілька їх однопартійців, від організації «Ніхто окрім нас» був присутній перший заступник голови донецької обласної організації Косенко Анатолій і близько 10 представників організації. На перших хвилинах зустрічі відчувалася загостреність атмосфери, все ж таки в тісній кімнаті ще ділилися на «бандерівців» і «москалів». Обличчя як свободівців так і НКНівців були напружені і важко було сподіватися на адекватний діалог. Принаймні, авторові цих рядків тоді так здавалося.На початку зустрічі НКНівці показали короткий фільм про свою організацію і далі почалася власне бесіда.Вступне слово узяв Микола Косенко з НКН:«Відразухочу сказати, та людина, яка 14 числа намагася кинутися на націоналістів не має до організації «Ніхто окрім нас» абсолютно ніякого стосунку. Ми були на площі Шевченка лише для того, що б якщо хтось прийде провокувати націоналістів, то це не записали на нас. Ну, а вийшло, на жаль, навпаки.

Ми не фінансуємося жодною політичною партією, ми знаходимося на самофінансуванні, ні від яких партій ми грошей не беремо, та і взагалі всі партії ми вважаємо, виконують свої вузькопартійні інтереси, а не відстоюють інтереси народу. Але у нас в організації є люди, які перебувають в різних політичних партіях. Ми нікого не обмежуємо — партійність це справа кожного. Також ми не обмежуємо людей в участі в інших громадських організаціях». Славгородський,ВО Свобода: «У нас теж партію спонсорують наші партійці, що досягли певних висот в бізнесі. На акції ми принципово за гроші нікого не звемо.Мабуть, ми єдина партія, яка людей виводить за ідею. Шановні присутні, я хочу до Вас донести, що Свобода не є фашистською партією. Для нас патріотизм є головним елементом, на якому будується партія, та і взагалісвітогляд кожного члена партії”. Після вступного слова послідувало деяке роз'яснення питань, що цікавили сторони давно. Питання повторювали ті міфи, які будувались ще радянською пропагандою, і на жаль продовжувалися нашим телебаченням навіть після отримання нашою державою незалежності. І дуже шкода, що відповіді на ці питання сторони отримали тільки зараз. Міфи, «вбиті» в голову радянською епохою, примушують рефлекторно реагувати на червоно-чорний прапор, не дають перейти до нового мислення, побудованого не на завчених міфах, а на історичному аналізі. «Ви подивіться на зарплати нашої армії, — представник НКН, — держава кинула наших офіцерів. Вони отримують такі маленькі зарплати, що соромно повинно бути нашій державі». І все в тісній кімнаті відбулося неймовірне: перший раз обидві сторони дискусії погодилися. «Знаєте, ми можемо зараз, як і раніше впиратися в стіну, і тоді ми нічого не змінимо. Наші цілі, як і ваші прості — ми хочемо, що б кожен українець жив нормально. Мав будинок, сім'ю, нормальну роботу, а не їздив по Європі у пошуках кращої долі. А зараз в нашої молоді немає перспективи», — НКН. «Згоден. Те, що зараз відбувається — це абсолютно ненормально. Люди тікають з держави», — Славгородський. «Держава вимирає. Ми, чоловіки, не маємо права дати їй руйнуватися. Потрібно узяти те хороше що у нас було в Радянському Союзі, узяти те що є в країнах Заходу і тут в Україні побудувати нормальну державу», — НКН. Тут постійно йдуть цитати, оскільки розмова постійно уривалася на маленького роду дискусії, але важливо відмітити адекватність сторін. Не було вигуків, і не було категоричного небажання розмовляти. Дуже точно резюмував всю бесіду один з представників НКН, якого всі називали «Доктор». «Ви знаєте, я ось вас слухаю, тут є і праві, і ліві, і центристи. Є представники Союзу радянських офіцерів, є представники ВО Свобода. Люди здавалося б з непримиренними позиціями відносно червоної армії, УПА. Але що я бачу. Що всім присутнім в цій залі набридло все те, що відбувається в державі. Під яким прапором стояти, скільки цих прапорів брати. Ідея побудови нормального громадянського суспільства повинна бути для нас всіх громадян України — об'єднуючою». «Давайте шукати те, що нас об'єднує. Це політики хочуть, що б ми кожного разу сварились», — резюмував свободівець Славгородський. Можливо, зараз і відбувається те, що повинне було відбутися ще 20 років тому. А саме побудова громадянського суспільства і відстоювання своєї позиції через діалог, а не через кулаки. І нашим депутатам варто повчитися у цих вже немолодих людей з різним розумінням історичного минулого, але з єдиним розумінням історичного майбутнього.

 

Джерело: politclub.org

На державному телеканалі ввели конкурс "блатняка"

Не прошло и двух лет, как на главном государственном телеканале ввели конкурс милого ПР блатняка

В ноябре на Первом национальном стартует развлекательный проект «Душа поет». Об этом сообщает пресс-служба НТКУ.

Чтобы стать участником программы, достаточно заполнить анкету на сайте телеканала, прийти на кастинг и спеть песню в жанре шансон.

В дальнейшем участники проходят три тура. В первом они выполняют известную песню в стиле шансон на свое усмотрение, во втором песню из кинофильма, а в третьем песню им заказывают зрители. После первого тура остается четыре участника, после второго три, на третьем этапе определяется финалист. Он получит поощрительный приз - запись в студии одной своей песни и право принять участие в суперфинале.

Выступления будет оценивать жюри из четырех человек. Двое постоянных судей - генеральный продюсер радио «Шансон» Анатолий Евтухов и шансонье Игорь Корж. Среди приглашенных членов жюри будут Снежана Егорова, Гарик Кричевский, Олег Пинчук.

«Мы имеем в виду шансон в широком понимании этого жанра. Песни Джо Дассена, Шарля Азнавура, Алексея Вертинского, Мирей Матье, Лепса - это тоже шансон. Есть много украинских песен в этом стиле», - считает заведующий редакции детских и молодежных программ НТКУ Нина Пономарева.

От Обкома: Отмазка начет Азнавура просто прелестна – с чего бы это его или Мирей Матье песни оценивали гендиректор радио небритых таксистов и автор слов «Мой номер 245, на телогреечке печать»???

Телекритика

Восток Украины богаче, но Запад живет комфортнее


Официально менее богатые западные регионы опережают в комфорте и уровне жизни своих более богатых статистически земляков с Востока. Об этом свидетельствует исследование Международного центра перспективных исследований. Лучшие для жизни города - Харьков, Киев и Одесса. Как рассказывает заместитель директора Международного центра перспективных исследований Максим Борода, самые богатые Днепропетровская и Донецкая области (по уровню ВВП на душу населения) находятся в конце рейтинга по качеству жизни. Эти же области являются наиболее загрязненными. На официально богатом Востоке происходит вдвое больше алкогольных отравлений, чем на Западе. В восточных областях меньше живут, чаще болеют СПИДом и туберкулезом.Самые здоровые регионы Украины - Киев и Черновицкая область. Западная Украина в целом здоровее. Здесь лучшая экология, меньше курят и пьют. Уровень качества жизни выше, хотя доходы малы.

Джерело: tsn.ua

«Известия» извинились за фальшивое интервью с Тимошенко

Редакция российской газеты «Известия»
принесла свои извинения за фальшивое интервью экс-премьера Юлии
Тимошенко, которое сегодня, 24 октября, было опубликовано на сайте
издания.

«Редакция „Известий“ сообщает, что в результате ошибки компиляция
из разговоров Юлии Тимошенко с „Известиями“ разных лет была подана
на сайте как свежее интервью. К сожалению, справочный материал к статье
о новом деле против Тимошенко был воспринят неопытным сотрудником как
эксклюзивное интервью с бывшим премьером Украины. Приносим всем свои
извинения», — говорится в сообщении.

Как сообщалось, автором материала является главный редактор украинского
издания «Известия в Украине» Янина Соколовская. Статья была опубликована
под заголовком «Юлия Тимошенко: «Российские силовики начинают
уничтожать меня. А я дарила Москве мраморные панно».

Под видом нового интервью Ю.Тимошенко из СИЗО «Известия» опубликовали
интервью Ю.Тимошенко от 2001 года, в котором она комментирует дело ЕЭСУ.
Пресс-секретарь экс-премьера Марина Сорока также назвала интервью
фальшивкой. «То, чем занимается газета „Известия“ — это нечистоплотная
журналистика», — сказала она.

Около 17:15, после того как на неточность обратили внимание СМИ, статья исчезла с сайта «Известий».

Источник: Зеркало недели. Украина