Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

98 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

3d-друк: від кросівок до автівок....

Изображение
Днями в Сан-Франциско відбулася грандіозна конференція Lenovo Tech Worldде відомий китайський виробник електроніки представив свої останні розробки. Серед нових продуктів компанії варто виділити унікальний смартфон Lenovo PHAB2 Pro з підтримкою Project Tango і розумні 3D-друковані кросівки з електронікою Intel.
Якщо презентацію смартфона PHAB2 Pro від Lenovo всІ смакували вже давно, то 3D-друковані кросівки з датчиками і світлодіодами стали приємною несподіванкою. Цікаво, що китайська компанія вже створювала розумне взуття. У минулому році розробники представили пару кросівок, які за допомогою сенсорів і світлодіодів могли визначати і відображати настрій користувача. Взуття так і не вийшлО на ринок, проте, швидше за все, на базі даної розробки були створені нові кросівки.

На жаль, інформації про створення моделі не так багато. Виробники розповіли, що підошва кросівок робилася за участю фахівців з компанії Vibram, які займаються створенням підошов для спеціалізованих гірських черевик. Для зв'язку з мобільними гаджетами кросівки Lenovo оснащені електронікою Intel Curie. Розумна начинка також наділяє взуття базовими функціями фітнес-трекерів. Наприклад, кросівки можуть ПОКАЗУВАТИ кількість пройдених кроків і витрачених калорій.

Ще однією цікавою особливістю взуття Lenovo є те, що устілки для неї також надруковані на 3D-принтері і їх можна налаштувати для досягнення максимального комфорту при русі. Які ще деталі були зроблені за допомогою адитивних технологій, поки невідомо.
Розробка Lenovo практично нічим не відрізняється від стандартних кросівок, хіба що в підошву 3D-друкованої моделі вбудовані світлодіоди. Для підзарядки взуття її необхідно покласти на спеціальну зарядну панель.
Изображение
Представники дочірньої фірми Airbus продовжують рухатися в напрямку розвитку адитивних технологійі, щоб запропонувати своїм клієнтам з різних областей промисловості більш ефективні рішення, компанія стала співпрацювати з розробником ПО Altair Engineering.
Приблизно місяць тому компанія Airbus APWorks розробила полегшений і стильний електромотоциклLight Rider з 3D-друкованої рамою. Цікаво, що даний проект був реалізований завдяки технічній підтримці сторонніх компаній, в числі яких була і Altair Engineering. За рахунок програмного забезпечення для структурного аналізу OptiStruct, яке створили розробники з Мічигану, фахівціAPWorks змогли оптимізувати конструкцію рами і досягти чудових результатів

Успішна робота в рамках одного проекту спричинила за собою бажання продовжити співпрацю. Компанії підписали договір, згідно з яким партнери об'єднають свої напрацювання і знання для вирішення спільних завдань. Документ окреслив два базові види співпраці: надання консультацій з питань тривимірного друку і сканування та удосконалення ПО Altair за допомогою досвіду APWorks.

Таким чином, договір про співпрацю дозволить Altair створити якісне ПЗ для імітаційного моделювання 3D-друкованих виробів з металу, а дочірнє підприємство Airbus зможе впровадити дану розробку в процес створення концептів різних продуктів, забезпечивши інженерів можливістю за рахунок зручних програм повністю вести свій проект від моменту зародження ідеї до її реалізації.

Крім того, компанії планують ввести процес оцінювання, в рамках якого фахівці будуть оптимізувати конструкцію компонентів, щоб знайти більш ефективне рішення, шукати варіанти підвищення продуктивності, звертатися до 3D-друкованих альтернатив і розробляти моделі ведення бізнесу в різних галузях на основі адитивного виробництва.
Керівництво Altair і APWorks вважає, що співпраця дасть можливість об'єднати досвід та глибокі знання з різних сфер, а значить, принесе обом організаціям чималі вигоди. Зокрема, представникAltair Роберт Янсі стверджує, що спільна робота дозволить компаніям налагодити випуск нових, надійних і привабливих для клієнтів 3D-друкованих продуктів, аналогів яких ще немає на ринку.
Изображение
Днями компанія Local Motors представила мікроавтобус Olli, який за кілька годин був надрукований на 3D-принтері. Автономний транспортний засіб може вмістити 12 пасажирів, обладнаний досить потужним електромотором, який живиться від двох акумуляторних батарей, і здатний пересуватися без водія.

Відмінна особливість автономного мікроавтобуса американської компанії полягає в тому, що практично всі деталі кузова були виготовлені за допомогою адитивних технологій. На роздруківку запчастин автомобіля пішло 10 годин, збірка зайняла ще пару годин.

Розробники Local Motors розповіли, що автономними мікроавтобусами можна управляти за допомогою спеціального додатку. Компанія вже повністю освоїла технологію випуску 3D-друкованих мікроавтобусів і планує просувати такі транспортні засоби по всій території США, а також в Австралії та Європі.
0

Коментарі