Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

lykasha

51 рік, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 38-50 років

1,3 млн - і це лише початок. електрокар класу люкс

Изображение
В світі зареєстровано 1,3 млн електромобілів, і це лише початок


     Станом на кінець 2015 року в усьому      світі було зареєстровано 1,3 млн електромобілів. Лідируючу позицію займає Китай. Минулого року кількість зареєстрованих «зелених» авто в країні збільшилася до 200 тис. одиниць, повідомляє Renew Economy.

При цьому кількість зареєстрованих електромобілів в усьому світі за 2015 рік становить 750 тис. одиниць. 

Аналітики Bloomberg у свою чергу прогнозують, що до 2040 року на дорогах в усьому світі їздитимуть більше 40 млн електромобілів, що становитиме 35% від загальних продажів транспортних засобів. Така кількість авто дозволить скоротити споживання сирої нафти на 13 млн барелів в день.  

Експерти зазначають, що зростання кількості «зелених» авто буде обумовлене в першу чергу зменшенням вартості батарей та розвитком технологій акумулювання електроенергії. 

При цьому вже в найближчі 18 місяців експерти очікують збільшення середньої дальності поїздки на одному заряді. Так, електромобілі з акумуляторами ємністю 60 кВтч в середньому на одному заряді зможуть долати до 200 миль (321 км). Важливу роль у процес покращення цього показника відіграє запуск електромобілів Tesla Model 3 та Chevy Bolt. 

До речі, на ринку США Tesla зайняла перше місце за кількістю проданих електромобілів. Минулого року компанія продала більше 42,7 тис. Tesla Model S, потіснивши японські моделі - Mitsubishi Outlander (продано трохи більше 41 тис.) та Nissan Leaf (40 тис.). 

2015 рік також став першим роком, коли німецький автовиробник увійшов у список найбільш популярних електромобілів у світі. Мова йде про новинку BMWi3s (загалом минулого року було продано більше 36 тис. екземплярів). 

Проте безперечним світовим лідером виступає Nissan Leaf. З 2010 року було продано 193,260 «зелених нісанів». 


Изображение
Молода компанія Velantur Cars, яку називають «іспанською Tesla» у 2017 році обіцяє представити свій перший електромобіль класу люкс, передає motorglobe.org.
Velantur працює над своїм проектом останніх півроку. Вже створені два прототипи, які випробовуються на іспанських дорогах. 

Преміум-електрокар завдовжки 4 метри, за словами розробників, здатний покрити 400 кілометрів пробігу на одному заряді літій-іонного акумулятора.
Трьохдверний кузов у стилі ретро нагадує класичний Morgan, з посадочною формулою 2+2, що абсолютно логічно для купе. Експерти стверджують, що при такому екстремальному нахилі лобового скла з салону буде нелегко розгледіти дорогу, але представлені фотографії говорять, що машина вже випробовується.

Поки не ясно, хто поставляє Velantur силову установку. Її потужність заявлена в 180 к.с., автори вважають, що до сотні їх машина розганятиметься за 8 секунд, але максимальна швидкість поки не обговорюється. Заявлено, що повної зарядки батарей, що триватиме близько півгодини, вистачатиме на 400 км шляху.
Деталі інтер'єру поки що невідомі. Компанія обіцяє цифрову приладову панель і сумісність з усіма відомими гаджетами. 
0

Коментарі