Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Скільки енергії «з'їдає» ваш холодильник

Изображение
Є декілька чинників від яких залежить реальнеспоживання електрики холодильником:
Клас енергозбереження
Наповнення холодильника продуктами
Температура продуктів з якою вони були поміщені в холодильник
Місце розташування холодильника і його стан



Клас енергоефективності визначається так - експериментальним шляхом встановлюють фактичну величину електроенергії, яку споживає прилад і ділять її на нормативну величину, яка прораховується за складною формулою. Відповідно, чим цей коефіцієнт нижче, тим енергоспоживання нижче і навпаки. Холодильник класу D, E, F і G зараз купити практично неможливо. Холодильники класу А +++, а ++ і А +, як правило, коштують значно дорожче. Але, по можливості, вибирайте холодильник з найвищим класом енергоефективності адже ви обираєте його на багато років і весь цей час він споживатиме електроенергію.

Ще кілька маленьких порад:
Ретельно подумайте, наскільки великий холодильник вам потрібно? Наскільки велика морозильна камера?
Зараз багато холодильників мають два компресори - один для морозильної камери, інший для холодильника. Його зручно, наприклад, розморожувати - можна відключити тільки один. Але і споживають електрики вони більше, тому порахуйте треба вам два компресори.
Холодильники з системою No Frost також споживають електроенергії не більше, ніж інші.


Але що ж робити, якщо ви вже маєте холодильник і міняти його не плануєте? Є кілька простих правил, які дозволять вам трохи заощадити.

Рекомендації по розташуванню холодильника

Бажано не встановлювати холодильник в нішах або хоча б залишайте 10-20 см з усіх його сторін для вільного проходження повітря.
Не встановлюйте холодильник біля плити, духовки, бажано, що б впритул до нього не працювали мультиварки, хлібопічки і інші кухонні прилади які виділяють багато тепла.
Не встановлюйте холодильник поряд з батареями опалення.
Не встановлюйте холодильник там, де на нього буде потрапляти пряме сонячне проміння.

На жаль, для того щоб встановити холодильник правильно, в більшості наших кухонь, потрібно докласти чималих зусиль у плануванні але воно того варте.

Бажано, щоб температура в приміщенні, де стоїть холодильник, була 18-20 градусів тепла, адже чим вище буде температура в приміщенні тим більше холодильник буде витрачати електрики на підтримання холоду. З цієї точки зору виграшним є, досить популярно у нас, особливо в «хрущовках» установка холодильника в коридорі. Хоча це і не дуже зручно, враховуючи ергономіку. Тому в цьому випадку треба ретельно зважити всі «за і проти»

Обслуговування холодильника
Регулярно очищайте задню стінку холодильника від пилу і бруду. Напишіть нагадування в свій календар, наприклад, раз на півроку «Почистити холодильник».
Якщо ваш холодильник потребує розморожування - не забувайте про це. Видаляйте лід і сніг з морозилки. Так ви можете заощадити 10-15% електроенергії.
Відрегулюйте температуру в холодильнику. Можливо вам не потрібно, щоб температура була занадто низькою. Пам'ятайте і про те, що чим менше продуктів закладено в холодильник - тим на меншу позначку можна встановити температурний режим. Оптимальною вважають температуру 0- + 5 градусів.


Користування холодильником
Не відкривайте дверцята холодильника для того, щоб мрійливо в нього подивитися. Ви ж, як правило, знаєте, які продукти в ньому лежать, тому думайте що з нього дістати до того, як відкрити його.
Намагайтеся брати кілька продуктів за раз. Наприклад - відкрили холодильник і взяли кефір, сир та овочі, а не все окремо.
Не використовуйте холодильник для охолодження гарячої їжі. Каструля з гарячим супом змусить холодильник напружено працювати, до того ж температура всередині холодильника підвищиться на деякий час, якого може вистачити для того, щоб якийсь інший продукт зіпсувався.
Розморожуйте продукти в холодильнику. Наприклад ви знаєте, що вранці ви будете готувати з заморожених продуктів. Дістаньте їх з морозилки увечері і покладіть у холодильник. Так продукти будуть повільно розморожуватися, а холод не буде губитися, а буде охолоджувати холодильник. Що дозволить трошки зберегти енергії.

Изображение
Wakati - це не холодильник, але він допомагає продовжити термін зберігання швидкопсувних продуктів до 10 діб і вміщає до 150 кг продуктів. Ця коробка являє собою тент з металізованої тканини для віддзеркалення тепла і невеликий вентилятор, що працює від сонячної панелі. Вентилятор випаровує воду з невеликої ємності і створює вологе середовище, що і зберігає продукти свіжими.
Проект орієнтований на африканські країни, де спекотно і немає електрики і часто фермери змушені викидати непроданий товар, який швидко псується. Хоча такий тент цілком би придався і у нас.
Wakati складається з 3 Вт сонячної панелі, яка лежить на кришці коробки. Всередині розташований вентилятор, який поступово випаровує воду з невеликого резервуара з водою ємністю 200 мл. Ці випаровування створюють вологе середовище в межах невеликого простору, що і зберігає продукти свіжими.
Звичайно, повноцінно такий пристрій не замінить холодильник, але фермери встигають продати більше продуктів і можуть збільшити свій прибуток.


Wakati вже поставила 100 таких систем в сільські райони Гаїті, до Уганди і Афганістан. Незабаром планується запуск масового виробництва таких контейнерів у роздрібний продаж за ціною $ 100
0

Коментарі