хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Вітри коряться молодим...

Изображение
16-річна Мирослава Таценко з Борзни, Чернігівської області, змайструвала вертикально-осьовий вітрогенератор, який працює при швидкості вітру 2-2,5 м / с.
Під керівництвом вчителя фізики Наталії Ергалієвої і завідувача кафедри Чернігівського обласного інституту, Андрія Давиденка 16-річна Мирослава досліджувала «Підвищення коефіцієнта корисної дії роторного вітрогенератора з вертикальною віссю обертання».
Її робота - не «сухе» лабораторне дослідження з математичними розрахунками. Усі досліди дівчина проводила на пристрої, який виготовив її батько, Іван Васильович. До речі, вчитель фізики за освітою.
Вітрогенератор з акумулятором, зроблений за таким принципом, міг би забезпечувати світлом цілі під'їзди у багатоповерхівках. Його можна встановити на даху, де він би збирав енергію, а потім при необхідності віддавав її, до того ж безкоштовно.
За словами наставника школярки Наталії Ергалієвої, журі було вражене і тим, що Мирослава обрала таку недівочу тему роботи, аргументованою доповіддю, і високим результатом письмової роботи, яку виконують всі учасники перед початком захисту своїх робіт.
Як результат, гімназистка посіла перше місце у своїй науковій секції і в квітні буде захищати проект на всеукраїнському етапі..

Изображение
Африканський хлопчик з Малаві врятував сім'ю від голоду, сконструювавши вітрогенератор. Йому було всього 14 років, коли його село спіткали страшна посуха і голод. За малюнками з бібліотечної книги він зібрав вітряк, який почав качати воду і генерувати електрику, він врятував село від загибелі. Це розповідь про людину, яка при мінімальних можливостях домоглась значних результатів, і замість того, щоб скаржитися на життя став вчитися і діяти.
Перш ніж стати відомим на весь світ Вільям Камкуамба ніколи не відходив далі свого села, він не знав ні комп'ютера, ні інтернету. Тільки 2% жителів Малаві користується електрикою і водопроводом. Тепер у Вільяма є навіть своя власна біографія
Вільям народився в сім'ї фермерів, де крім нього росло ще 7 дочок. Тут всі вирощували кукурудзу і магія тут правила над наукою. Але в один рік боги відвернулися від цього села. У 2001 році настала велика ПОСУХА, а за нею голод.
5 довгих місяців люди не бачили дощу. У його будинку їли тільки один раз в день, три ложки кукурудзи на ніч.
У Малаві, середня освіта не є безкоштовною, тому через голод довелося залишити школу. Але Вільям був щасливий, що отримав середню освіту. Він не здався і не припинив навчання, а пішов у бібліотеку, читав наукові книги, особливо фізику.
Одного разу до нього в руки потрапила книга, яка повністю змінила його життя і життя його родини. Книга називалася «Використання енергії», і в ній розповідалося, як побудувати вітряк, щоб накачати воду і виробити електрику. Він швидко зрозумів великий потенціал цієї конструкції, викачка води означала зрошення, полив, а значить їжу і гроші для його сім'ї. Довго не роздумуючи, він вирішив побудувати власний вітряк. Але у нього не було матеріалів, необхідних для його створення. Так, він відправився на найближчий смітник і почав збирати там все необхідне.
У громаді всі вирішили, що хлопчик на грунті убогості і безвиході збожеволів. Ніхто не розумів, що він робить і навіщо.
Він знайшов тракторний вентилятор, амортизатор, труби ПВХ. Зібрав каркас зі стовбурів дерев, приєднав велосипедне колесо і зробив динамо-машину працюючу від вітру, він використовував все, що потрапляло під руку.

Через три місяці проб і помилок Вільяму таки вдалося зібрати перший вітрогенератор. І його дітище запрацювало! Сталося диво, в яке з самого початку вірив тільки він один.
Коли в будинку з'явилося світло, люди вишикувалися біля входу, щоб зарядити свій телефон, йому виділили гроші на насос і акумулятор. І він удосконалив систему яка змогла не тільки забезпечувати електрикою, а й качати воду для поливу.

Його перший млин був 5 метрів. Розвиваючи свій успіх, Вільям побудував ще чотири вітрогенератори висотою 12 метрів. Тепер у  його селі з'явилася електрика і можливість перекачувати воду електричним насосом.
Потім прийшли вони: журналісти, блогери, а потім він виступив на TEDх: "Я ніколи не бачив літака у своєму житті. Я ніколи не спав в готелі"
Він отримав свою мрію. Ось його виступ
0

Коментарі