хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Чому кидають роботу в компаніях мрії

Дивно, але світові компанії типу Google і Facebook можуть стати стихійним лихом для людей. Чому - розповідає колишній співробітник і Google, і Facebook Майкл Вулф:
 
«Я думаю, що ви можете працювати відповідно до набору припущень, які я буду називати великою брехнею. Велика брехня - це мантра, нав'язувана суспільством:
 
учись в наполегливо  школі, тоді будеш отримувати дійсно хороші оцінки;
закінчиш правда хороший університет;
отримаєш дійсно хорошу роботу у відомій компанії;
сім'я, друзі, потенційні помічники будуть вражені, ти будеш жити довго і щасливо ».
 
Здавалося б, нічого поганого в цих забобонах нема, вони нав'язуються в основному з благих мотивів. Але можуть валити життя. Майкл знає багато людей, які працюють в компаніях, таких як Google, і в якийсь день починають мріяти про звільнення. Є багато причин, але більшість з них типові.
 
Причини відходу з великих і відомих компаній
1. Компанії типу Google, Facebook занадто великі, і важко побачити результати своєї роботи, тому що роль в рамках всієї компанії буде невеликою. Тому йдуть у компанії поменше, де результат своєї праці можна відчути. Нереалізовані амбіції, якщо коротко.
 
2. Пошук стартапів, в рамках яких можна було б реалізовувати свої ідеї. Підприємницька жилка, яка шукає реалізації.
 
3. Люди захоплюються новою технологією або ринком і хочуть приєднатися до менш відомої компанії, але яка вузько орієнтована саме в цій галузі.
 
4. Особисті, сімейні обставини, небажання жити в мегаполісі (де в основному розташовуються офіси великих компаній).
 
5. Приходить розуміння того, що насправді галузь інформаційних технологій не так цікава, як, наприклад, ветеринарія або робота в некомерційних організаціях.
 
Для людей, які точно знають, чому вони приєдналися до великої компанії, звільнення не настільки болюче, на відміну від тих, хто вірить у велику брехню, хто став частиною команди через «престиж». Тоді приходить розуміння про безцільно прожиті роки життя.
 
 
 Мова про те, що ми схильні слухати когось, а не себе і свої переваги. Не існує такого узагальненого поняття, як компанія мрії. Краща кар'єра, кар'єра мрії - це поняття унікальне для кожного, конкретно для вас.
 
Мрійте про те, що вам дійсно цікаво, а не про те, що нав'язує суспільство. І нехай ваші можливості співпадуть з мріями. Прикладайте зусилля, щоб отримати роботу вашої мрії і керуйтеся виразом Стіва Джобса:
 
«Ваш час обмежений, тому не витрачайте його на те, щоб прожити чиєсь чуже життя».


7381АК
0

Коментарі