хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Як влаштований сучасний пункт з переробки сміття в Україні

Екскурсія на центр переробки ТПВ починається прямо біля воріт бази. До речі, її територія переконливо величезна - 19,8 гектарів!

мусоровоз с манипулятором: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка

Цей сучасний сміттєвоз належить компанії Waste Management Systems, яка працює на ринку України з 2011 року. Він обладнаний краном-маніпулятором, який впевнено утримує мішок для сміття (ще порожній, це ж демонстрація можливостей) над контейнером.
 
Тришаровий поліпропіленовий мішок, особливо міцний, може витримувати навантаження до 7,5 тонн. В Україні такі не виробляють, доводиться закуповувати за кордоном (у Фінляндії).
 
мусорные контейнеры: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка
Навіть за наявності таких гарних контейнерів для роздільного збору, люди як правило, не сортують свої відходи. Адже для того, щоб принести до контейнерів ретельно відсортовані пластикові та паперові відходи цю процедуру треба виконати ще в межах квартири. А це цілий процес - з попереднім навчанням, організацією домашнього простору для спеціальних контейнерів (хоча б пакетів) і безпосередньо вивантаженням сміття в спеціальні баки на прибудинковій території.
 
Тому сьогодні найпопулярнішим контейнером в компанії є MOLOK DOMINO (обсяг - 5 кубів), куди складається змішане сміття або звичайний вміст домашнього сміттєвого відра.
 
 
 
Збір за всього сміття проводиться ось в такі глибокі "чаші" з фібро бетону . Такійконструкції не страшна корозія і перепади температур.
 
бетонные чаши: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка
 
Сміття з заглиблених контейнерів разюче відрізняється від того, що привозять інші оператори. Заглиблені контейнери не дають органічним відходам в мішках швидко розкладатися, спрацьовує охолоджуючий ефект натурального земляного «льоху».
 
 
 
 
Це шлак, який привозять сюди з київського сміттєспалювального заводу «Енергія». Шлак складається переважно з вапна, металу і осколків скла, показав себе як хороший будівельний матеріал, яким посипають бездоріжжя.
 
гора из шлака: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка
 
Навіть без спеціальної укаточної  техніки, шлак утворює міцне покриття, не пливе під впливом опадів. Таким матеріалом встелені всі дороги на підприємстві.
шлак: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка
«Мене дуже засмучує, що вторсировину безнадійно забруднено, пляшки, папір, картон, скло - все в залишках їжі і підтіканнях, щоб це відмити, на заводі з переробки потрібно витратити набагато більше води, ніж якби всі люди споліскували свою тару вдома, а потім викидали її в спеціальний контейнер для вторсировини, не змішуючи його з органікою, яка моментально пліснявіє на сонці.
 
З цієї причини у нас не розвинений Recycling, виробники відмовляються закуповувати брудну вторсировину або пропонують настільки низьку ціну, що сміттєпереробному підприємству просто не вигідно його сортувати. І це одна з причин, чому численні сортувальні лінії Києва не завантажені і навіть часто закриваються. », відзначає Євгенія Аратовська, автор проекту "Україна без сміття".
 

Цього року Waste Management Systems почав складувати органічні відходи окремо, в основному це скошена трава, листовий опад і гілки. Т.ч. йде підготовка до закладання бурту для виготовлення технічного компосту, яким, наприклад, засипають галявини в парках. Виходить дуже акуратно і натурально.

органические отходы: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка

органические отходы: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка

Тут можна компостувати і органіку з кухні, якщо збирати її в спеціальні біорозкладні пакети. 

контейнер для стеклобоя: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка

Зелений контейнер - для склобою, щоб заповнити його доверху достатньо доби, після чого він відправляється на скляний завод в Гостомель.
 
мойка для контейнеров: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка
 
 
А це неймовірно дорогий німецький пристрій для мийки заглиблених контейнерів. З 15.04 по 15.10 всі контейнери Waste Management Systems регулярно миють спеціальними миючими засобами. Вся брудна вода після миття забирається помпою з «чаші» в спеціальний резервуар, так що брудних патьоків навколо зони з контейнерами (і тим більше на газонах навколо) не утворюється і це велике плюс.
 
Невеликий вітрогенератор дає 10 кВатт.
сортировочный пункт: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка
Цей майданчик  колись стане сучасним сортувальним пунктом, куди всі бажаючі зможуть привезти своє відсортоване сміття, старі меблі або поламаний холодильник. За вторсировину людина отримає гроші, а холодильник та іншу техніку може здати безкоштовно. І бути впевненою,  що це сміття буде утилізовано максимально безпечно для навколишнього середовища. Подібні пункти широко поширені в Європі, Північній Америці, Японії та інших розвинених країнах, де люди здають свій непотріб за гроші. Тут же можна залишити ще придатні речі, до яких ви втратили інтерес, підтримуючи тим самим дружній до екології принцип Reuse (повторне використання).


7381АК
0

Коментарі