хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Як краще відмовитися від нової роботи на користь іншої

Краще не потрапляти в таку ситуацію

Хтось скаже, що ви в вигіднішій позиції. Але для багатьох це проблемна ситуація.  У таку халепу краще не потрапляти. Передбачати її можна тільки тоді, коли знаєте, як скоро повинні отримати відповідь по вашій кандидатурі на вакансію. Тоді ви просто не погоджуєтеся на інші пропозиції, поки не отримаєте зворотний зв'язок від всіх роботодавців. Але не завжди все складається ідеально. Тому змодельована ситуація цілком може трапитися.

Що краще для вас?

Якщо нова пропозиція надійшла незабаром після того, як ви дали згоду на посаду і навіть встигли приступити до роботи, немає нічого злочинного в тому, щоб розглянути варіант від іншої компанії, вважає Фред Кіль, один із засновників консалтингової фірми KRW International:

« Цілком прийнятно, якщо ви передумаєте і вирішите залишити посаду в перші дні роботи, поки компанія ще не витратила на вас занадто багато часу і ресурсів. Кожен може опинитися в подібному становищі, і не буде вважатися смертельним гріхом, якщо ви подасте у відставку, ледве почавши роботу » .

Етична дилема

Але будьте обережні. Звичайно, після раптової відмови від запропонованої роботи ваші кар'єрні шанси можуть і не постраждати, але тим не менш можна припустити, що в майбутньому пошуки нової роботи можуть виявитися більш скрутними - особливо, якщо у вашій індустрії всі один одного добре знають. Ситуація педантична.

« По суті, ухвалення рішення зводиться до вибору між етичними і особистими міркуваннями. Ситуація педантична, найчастіше з неї немає оптимального виходу. Як тільки ви дали слово і підписали договір з організацією, спроба перегляду може завдати шкоди » , - вважає Адам Ллойд, президент фірми Webber Kerr Associates.

Хоча рішення залишитися в попередній  посаді є ідеальним моральним рішенням, іноді нова пропозиція просто занадто хороша, щоб її упустити. У подібному випадку Ллойд радить дуже ретельно зважити всі « за »  і « проти »  - як короткострокові, так і на перспективу, і тільки потім приймати рішення про втечу. 

Якщо після всього цього нова пропозиція все одно вам здається більш привабливою, то пора приступати до дій.

Принесіть свої вибачення

Якщо ви не встигли обзавестися юридичними зобов'язаннями за договором, прийшов час принести вибачення.

Не пишіть листів електронною поштою. Краще зателефонувати або зустрітися особисто. Так, дзвінок неприємний, але це кращий поважний спосіб відмовити. Просто зателефонуйте роботодавцю та повідомте, що вдячні за приділений вам час, але вам з певних причин робота не підходить. Це буде правильно і чесно. 

Найкраще, що ви зможете зробити, це перетворити загальну поразку в потенційний виграш для обох сторін. Ви отримаєте роботу своєї мрії, а компанії не доведеться задовольнятися співробітником, який мріє працювати в іншому місці.

Типові помилки

Відсутність реакції, відключений мобільний телефон, попереджати родичів, щоб вас не запрошували до домашнього телефону. Така поведінка обов'язково запам'ятається. Світ рекрутерів тісний, і ви не можете бути впевнені, що в майбутньому така поведінка не відгукнеться.



7381АК
0

Коментарі